Референдумът за британското членство в ЕС ще е 23 юни

Камерън: Аз не обичам Брюксел, обичам Великобритания
20 фев 2016 16:16, Елка Василева
50
Референдумът за британското членство в ЕС ще е 23 юни
Дейвид Камерън. Снимка: Reuters

На 23 юни 2016 г. във Великобритания ще се състои референдум за това дали страната да остане член на Европейския съюз, обяви премиерът Дейвид Камерън.

"Ще отида в парламента и ще предложа британският народ да реши нашето бъдеще в Европа чрез референдум на 23 юни, четвъртък", каза Камерън след заседание на кабинета, на което бе обсъдено вчерашното споразумение с останалите 27 страни членки на ЕС за предоставяне на специален статут на Обединеното кралство в съюза.

Още по темата

"Препоръката ми е ясна. Вярвам, че Великобритания ще бъде по-защитена и по-силна и по-добре поставена в един реформиран Европейски съюз", заяви Камерен пред офиса си на "Даунинг стрийт" 10. Той добави, че членовете на правителството подкрепят оставането на страната в ЕС.

Премиерът декларира, че ако британците решат страната им да остане в съюза, той ще продължи да работи за неговото по-нататъшно реформиране. "Аз не обичам Брюксел, аз обичам Великобритания", възкликна той и подчерта, че страната ще може да има "най-доброто от двата свята", ако остане член на ЕС при договорените вчера условия.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
Graciela преди 8 години
Plnisaeg to find someone who can think like that
25
2
 
1
 
! Отговори
пръц преди 8 години
ЕС има още много да се променя и реформира като вече никой не знае какав ще е крайния продукт
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А НАШИЯ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЧЛЕНСТВО В ЕС И НАТО КОГЯ ЩЕ ЕЕ ИЗАЩО НИКОИ НЕНИ ПИТА ТОВА БЕ ВЗЕТО РЕШЕНИЕ1999гОТ ТОГАВАШНОТО НС БЕЗ ДА БАДЕ ПИТАН НАРОДА И ТОЧНО ОТ ГЛЕМИЯРОМ
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е и у нас да има референдум за членството ни в ЕС.
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българските управляващи - ,, обичаме безрезрвно и със синовна обич - Брюксел , САЩ , НАТО и Турция , българите обичаме преди избори, а след избори ги ненавиждаме !''
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТВРАТИТЕЛНИ ЛИЦЕМЕРИ !!!И ТЕ ПОДОБНО НА ГЪРЦИЯ СА ПИЯВИЦИ ЗА ЕС И ФОНДОВЕТЕ МУ!!!ГЪРЦИЯ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ВЪН ОТ ЕС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде отидоха ценностите на Европейският съюз...равноправие..и бла,бла....специален статут...който е командвал парада,пак ще го командва.Нещо много ниско се наведоха пред Англия..Мизерия...
19
6
 
10
 
! Отговори
wild horse преди 8 години
Жалко,че англичаните ще гласуват да останат,защото са прости и лесно ги манипулират,освен това какви англичани,там са само ***. Виж,шотландците и ирландците са друго нещо,но така или иначе с помощта на САЩ вота ще е манипулиран. А за нас какво да кажем,само намек,че искаме да се защитим по границата,довежда до грозни заплахи от Брюксел. Децата на робите са си роби....
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
prez vtorata svetovna voina britancite nasarchavaha evreite kam arabskiq svqt a sega nasarchavat arabiq kam evropa ni luk qli ni mirisali
17
14
 
22
 
! Отговори
факт преди 8 години
Ще се изкефя Англия да гласува да се отдели от ЕС. Това е печалния край на тези ***. Ще бъдат бедния остров край богата Европа!
16
7
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
А има ли някой който обича Брюксел освен самодоволните нищоправещи брюкселски лентяи издържани от цяла Европа и техните лакеи като нашите "патриоти".
15
4
 
14
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Щели да вземат най-доброто от двата свята :-DИ от Оня свят ли бе, джанъм!?!
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Северна Ирландия, ако си заобича Република Ирландия, а Шотландия независимостта, какво праиме тогава. Трябва да се измисли нова сценка за пред хората.
13
7
 
22
 
! Отговори
EUSSR преди 8 години
Прави са британците. При перспективата за членство в ЕС на ФРБ (Фашистка Република Бандерия) и ТРТ (Терористична Република Турция), както и възможността в ЕС да навлязат милиони африканци, те избират да напуснат и това е правилен избор. Така се лишават от възможността да наблюдават по улиците си фашизоидни бандеровци, кюрдски терористи с турски паспорти и новите мюсюлмани които като видят сама жена на улицата я мислят за ***.
12
3
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
da ama nai interesnoto e 4e balgarite s angliisko grajdanstvo nqmali pravo da glasuvat na referenduma ,zna4i Anglia ne gi s4ita za svoi grajdani ,ako izleze ot Evrosaiuza kvo stava s tqx to4no tova pitaxa premiera na sre6tata i toi manka
11
5
 
41
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Дали ще доживеем деня в който български министър-председател гордо ще каже:"Аз не обичам Брюксел, обичам България!"......Щото сега май девиза е друг:"Лижа на Брюксел и пет пари не давам за България!"
10
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро Великобритания ще стане Ислямска Британия.
9
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бивша колониална империя паразитираща на гърба на Африка, Азия и Източна Европа, но вече в упадък и даже и Шотландия поиска да е независима от нея.
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"По време на дебатите завчера вечерта италианският премиер Матео Ренци е предупредил лидерите на източноевропейските държави, че може да получат по-малко средства от ЕС за развитие, ако не помагат в кризата с бежанците, предаде Би Би Си"Сега ще ви извадят и наркоманската игла,наречена еврофондове на която се крепят остатъците от източноевропейската икономика и която държи тази част от континента на командно дишане...да ви имам пробития ЕС:)))
7
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хаха, Англия вече получи каквото искаше - да бъде най-равна от всички. Срещу това англичаните ще си мълчат за германската колонизация на Европа:)това е то пробития ви, скапан ЕС:))