Валенса иска международна експертиза на досието му

Няма да позволя на трупа на Кишчак да победи, заяви той
23 фев 2016 14:30, Елка Василева
12
Валенса иска международна експертиза на досието му
Снимка: Reuters

Бившият полски президент и носител на Нобеловата награда за мир Лех Валенса каза, че иска международни експерти да проучат досиетата, за които се твърди, че доказват принадлежността му към комунистическите тайни служби в миналото, предаде ДПА.

Още по темата

"Няма да позволя на трупа на Кишчак да победи", каза той пред полския тв канал Те Фау Ен 24 по адрес на покойния бивш полски генерал Чеслав Кишчак. Генералът почина през ноември и в личния му архив бе намерен документ, огласен публично, в който има подписан от Валенса през 70-те години документ за съгласие да сътрудничи на полската Служба за сигурност под кодовото име Болек.

"Не съм се запознал се тези документи, но това още отдалече вони на фалшификат", каза Валенса във Венецуела, където се намира в момента.

Той добави, че ако има съмнения, ще поиска международна експертиза на документите и обяви, че никога няма да напусне Полша.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: ПолшаЛех Валенса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя Кишчак защо не е огласил досието приживе, ами го е пазил до смъртта си.После го " открили".За да не може да се пита покойния.
11
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подлостта и коварството на комунистическите репресивни органи тровят живота на много хора до ден днешен.За капак ние българите ги оставихме да си разиграват театрото .Резултата -мъка ,мнооого мъка.
10
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лях ли е шибни му шамар и на снимка!
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Неврокоп се е скрил този мошеник.Продава печени пилета!
8
1
 
37
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Хората не се делят на комунисти и демократи. Хората се делят на политически кариеристи и нормални хора. Който си гони политическата кариера - той си я гони, кланя се на СССР или на САЩ в зависимост кой е на мода и така.И в България е така, и в Полша е така.
7
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май ще излезе, че падането на комунизма е режисирано от самите комунисти. Явно щатите напразно се бият в гърдите като победители.Въпросът е, каква е тогава целта.
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия нобелови награни са фарс. Ннобелов лауреат с награда за мир - комунистически доносник! Той и убиецът Обама получи награда за мир, но след това изби стотици и милиони с америсканските бомбардировки над цивилни обекти.
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ина4е как ще станеш шеф на профсъюз!!кой ще те остави!!
4
1
 
37
 
! Отговори
К преди 8 години
Още един хамелеон, който е със силните на деня. Оказва се, че повето проповедници на "демокрацията" са такива.
3
1
 
40
 
! Отговори
Асенчо от маалата преди 8 години
Полскуту Ахмед Доган
2
0
 
44
 
! Отговори
ист преди 8 години
Вярвам че и Валенса и бил от ДС. Спомнете си как всички основатели на СДС бяха назначени от Лука... и ДС. Всички партийни секретари в държавите от соца, бяха подготвени да предадат политическата власт, за сметка та икономическата. Имаш ли парите, имаш всичко.
1
2
 
44
 
! Отговори
Сульо преди 8 години
И аз искам п..тка ама няма. Иска международна експертиза,щото знае че господарите му ще я направят така,че да излезе чист. Айде не на нас тия. Всичките дисиденни се оказаха на хранилка на ДС и уж революциите им,подготвени и съг асувани с когото трябва.