Турция никога не е била по-близо до членство в ЕС

Европа се нуждае от южната ни съседка, смята Джоунс Хайдън
184
Турция никога не е била по-близо до членство в ЕС
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Турция донякъде изненада европейските лидери, тъй като страната отправи нови искания към ЕС. Всички подробности по споразумението все още не са разгледани, но преговорите ще продължат на насрочена среща на европейските лидери през следващата седмица. Това каза Джоунс Хайдън, ръководител на редакцията на Bloomberg в Брюксел, коментирайки липсата на окончателно споразумение на лидерите от страните членки на ЕС и Турция относно миграционната криза, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Основните неща в предварителното споразумение включват искането от Турция на повече средства от предварително договорената сума за справяне с миграционната криза. Исканията са за 6 млрд. евро.

Друг ключов момент е искането за ускоряване на либерализацията на визовия режим с Турция и постигането на напредък в кандидатурата на страната за членство в ЕС.

Турските власти чувстват, че имат повече сила за преговори, отколкото са имали някога. Те са в преговори за членство от десетилетия, но не е постигнат голям напредък. В този момент ЕС се нуждае от Турция и Турция знае това, така че страната е в много по-добра позиция за преговори, отколкото е била някога, каза Хайдън, обяснявайки защо новите искания от страна на Турция идват точно сега.

Още икономически и политически новини от България и света четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жална ни майка!20 милиона турски кюрди ще влязат в Европа с турски паспорти и няма да се върнат обратно.Ще си скъсат паспортите и ще се представят за сирийски кюрди.
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
79, Защо не се появи преди 600 години или 500 да обясниш тази си теория, а не турци да избиват българи като овце и да живеят като бейове от труда им с векове?
43
6
 
6
 
! Отговори
тюрки преди 8 години
Лъгани сме много време първо, че сме славяни, сега че сме иранци. А сме наследници на най-могъщите тюрки тези на Атила.Синът на Атила - Ирник, е управлявал страна, която е включвала цяла Западна Русия, Прибалтика, Киев и Крим. Наричала се е България много преди Кубрат. Това се знае в целия свят, а само тук не се изучава. Това нещо беше наложено от панславизма да не си знаем историята. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни.
42
3
 
5
 
! Отговори
сс преди 8 години
абе този каде живее колко пъти е ходил в турция и колко турци познава не от телевизора да ги приказва тези неща че ЕС има нужда от тях?????????
41
8
 
7
 
! Отговори
да, ама не! преди 8 години
До БургасЕрдоган обичаше да казва още преди 10 години "Европа не е християнски клуб!". Прав е. Във Франция и Германия живеят поне по 5 милиона мюсюлмани във всяка от двете държави. А в близкото бъдеще може да станат и 50 % от населението на Европа. Босна и Албания пък са ислямски държави. Трябва да свикваме с този факт. Че европеец не значи задължително християнин. Рус и синеок.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а от май......та на тоя джоунс дали се нуждаят турците
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Би ли обяснил защо да е добра новина за нас българите?
38
9
 
7
 
! Отговори
2016 преди 8 години
Ердоган е голям политик! За пръв път от 100 години насам Турция диктува условията на Европа. А Европа покорно се съглася. И подписва всичко, което Ердоган й заповяда. Къде ще иде, че няма се съгласи. Ще видите, че много скоро ще приемат Турция в Евросъюза. А това е добра новина и за нас българите.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция май много рано слагате тигана,тя рибата е дълбоко в морето ,още не сте видели европейските езуити,какво могат,това еврочленство,ще го чакате много дълго,към 500г примерно,или 5000г,кой знае?!
36
6
 
4
 
! Отговори
БРАВО НА ПУТИН!! преди 8 години
СТАНЕ ЛИ ЗА ТУРЦИЯ БЕЗВИЗОВ РЕЖИВА ЗА ЗВИЖЕНИЕ В ЕС-----ПУТИН Е ОБЕЩАЛ АПАРТАМЕНТИ ЗА НАШИТЕ ИБРИЦИИ И РУСОФИЛЧЕТА В МАГАДАН И ЧУКОТКА.ОЩЕ ОТ УТРЕ ---ПОСОЛСТВОТО ЩЕ Е ОТВОРЕНО ЗА ЖЕЛАЕЩИ !!!!/..за да няма навалица до 1.07.16-г..../ПЪТНИТЕ --СА БЕЗПЛАТНИ ....ВОДКАТА --ТОЖЕ...!!!БЪЛГАРИЯ ---СТАВА СУПЕР ДЪРЖАВА!!!
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този не каза ли същото и за Украйна преди година две?
34
7
 
6
 
! Отговори
БРАВО ,БЕ.... преди 8 години
ПУТИН ,БИЛ ГОООООООЛЕМ ПОЛИТИК, бе...ха,ха,хааааааааааааааа!!!!ВИЖ , САМО КАК НАПЪЛНИ ТОРБАТА НА ЕРДОГАН И ОПРАВИ ЧЛЕНСТВОТО НА ТУРЦИЯ В ЕС!ОТ РАЗ , ....ХА,ХА,ХАААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
33
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 43 рязанко,българия е била една от най-големите държави за времето си с население около 1 млн.Има един израз-биологически колапс ,при който при турската опека ,населението пада до 200 000 човека ,или 80 процента от населението е избито или прогонено и въпреки всичко ,отново се възражда и оцелява във времето.Колкото за 200 годишнината,то тогава може и да няма Туркия,че както е тръгнало...
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ние станахме член на ЕС и тогава получихме безвизов режим защо за ислямска турция това става предварително?Идват тъмни времена за нас българите.башибозука има пари и ще изкупи земята ни ,жалкият ни бизнес,а останалият ще съсипе с конкуренция.Ние не сме германци да дадем отпор и ще се продадем за жълти стотинки.Ибриците ще домъкнат мустакати бачкери защото ние не бачкаме.Фауната от сирия ще ни се струва,като 1 файтон нашественици.Турците са 70 милиона поне 20 ще тръгнат да плячкосват.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е азиатска ислямска държава.Това,което Кемал Ататюрк завеща на късокраките плоскоглавци, а именно светска съвременна държава отдавна е минало.Ердоган и Ахмет върнаха Турция в 18 век.Сега ще доят триполовите до дупка и може би ще се стигне до 20 милиарда.Но когато си богат евроторераст това ти се пада.
30
4
 
6
 
! Отговори
ЗА 44.... преди 8 години
България нема как да излезе ---АМА НА ТЕБЕ СЪС СИГУРНОСТ , ШЕ ТИ ВЛЕЗЕ...
29
6
 
11
 
! Отговори
ТУРЦИЯ В ЕС! преди 8 години
ЗА ДА ИМА МИР----КОМУНИСТИТЕ В СИБИР....ИЛИ в ДИАРБЕКИР!/..по избор../В ТУРСКИТЕ ДОМАТИ И КРАСТАВИЦИ НЕМА ГМО......ИМА- МНОГО РАБОТА ЗА КОМУНИСТИ И РУСОФИЛИ.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето кой дава уши на турците за нахалните им мераци.
27
8
 
8
 
! Отговори
turkish power преди 8 години
Turciya..vchera, dnes, utre.,zavinagi! Imperiyata se zavrushta!!!!!
26
3
 
8
 
! Отговори
ПУТИН Е ВЕЛИК,бе.... преди 8 години
МОСКВА ----НАПЪЛНИ ТОРБАТА НА ЕРДОГАН!!!!!!!!!!!!!!!!!СЕГА ТУРЦИЯ ----И ВОДЕЩ ЧЛЕН НА ЕВРОПА ЩЕ СТАНЕ ...ХА,ХА,ХААААААААААААА....КАТО НАПРАВИ ТУРЦИЯ И СЕКТОР ВЪВ "ФЕДЕРАЛНА СИРИЯ"----ЩЕ ИМА РАБОТА и СИГУРЕН ПАЗАР ЗА ВСИЧКИ В НОВИТЕ ТУРСКО-СИРИЙСКИ СЕКТОРИ....!!!