Турция никога не е била по-близо до членство в ЕС

Европа се нуждае от южната ни съседка, смята Джоунс Хайдън
184
Турция никога не е била по-близо до членство в ЕС
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Турция донякъде изненада европейските лидери, тъй като страната отправи нови искания към ЕС. Всички подробности по споразумението все още не са разгледани, но преговорите ще продължат на насрочена среща на европейските лидери през следващата седмица. Това каза Джоунс Хайдън, ръководител на редакцията на Bloomberg в Брюксел, коментирайки липсата на окончателно споразумение на лидерите от страните членки на ЕС и Турция относно миграционната криза, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Основните неща в предварителното споразумение включват искането от Турция на повече средства от предварително договорената сума за справяне с миграционната криза. Исканията са за 6 млрд. евро.

Друг ключов момент е искането за ускоряване на либерализацията на визовия режим с Турция и постигането на напредък в кандидатурата на страната за членство в ЕС.

Турските власти чувстват, че имат повече сила за преговори, отколкото са имали някога. Те са в преговори за членство от десетилетия, но не е постигнат голям напредък. В този момент ЕС се нуждае от Турция и Турция знае това, така че страната е в много по-добра позиция за преговори, отколкото е била някога, каза Хайдън, обяснявайки защо новите искания от страна на Турция идват точно сега.

Още икономически и политически новини от България и света четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако турция влезе в ЕС незабавно България трябва да излезе и да се пресъдени към братушките Русия.щом на европа и харесва да си живеят с тях само маоумници могат да кажат че турците ни са по близо от Руснаците.Откриите 10 разлики.между Русия България и турция.Кой ходи с путури смешни кой е обрязан кой се моли на църква кой говори като нас. Кой изглежда като нас кой яде от любимото ни месо (пържолки на скара)Кой играе ръчиница кой използва кирилица.Нищо чудно на Евровизия да спечели някой кючек
84
1
 
3
 
! Отговори
Извод преди 8 години
Ако искаш да те уважават в Евроба, бий им шамари и им тегле по един ятаган.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миличките лъжат, мажат, не искали били, и пак им светат очички.
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тогава защо не искат безвизов режим само за кюрдите, така ще е сигурно че само кюрди биха се измъкнали от туркие?
81
0
 
2
 
! Отговори
сдссдсдддсс преди 8 години
Да бе, турците хич не щат в Европа. Затова всяка пролет и есен АМ Тракия е задръстена от гастарбайтери от Турция с френски, немски и австрийски номера. Да не говорим колко деца на име Мюмюн и Йозил се разждат в трите държави
80
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ГОЛЕМИ ПОЛЗИ ОТ ВЛИЗАНЕТО НА тУРЦИЯ В ЕС Първо, няма да сме външна граница, да не говорим за ползите на икономиката търговията и туризма!ЕС трябва да е силен и единен, за да противодейства на варварската диващина от североизток!
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция е близо до членство, ама друг път! Ветото на една държава й осигурява ритник в дебелия ***. А аз наброявам минимум четири желаещи, ако не и пет или шест: Унгария, Полша, Словакия, Чехия, Кипър, Гърция, че и България! Истерията срещу Ердоган в нашите медии подготвя почвата.
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 1989г България беше ограбена от банда бивши членове на ЦК на БКП и висши кадри на ДС.Селското стопанство и цялата индустрия беше унищожена.Няколко мафиотстки клана продължават да владеят страната и да грабят европарите.Продажни политици продадоха за жълти стотинки летището Кремиковци ядрените реактори и всичко което можеше да се продаде.България се превърна в катун.Така че да му мислят западняците с дивите нашественици.Нас с нищо не могат да ни изненадат.
77
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Действията на политиците в западна Европа и специално чиновниците от Брюскел и Европарламента доказват за пореден път,че хора с объркана сексуална ориентация прекалено толерантни не могат да управляват нито икономиката нито политиката.От толерантност допуснаха *** да залеят Европа и наляха милиарди в ислямска държава Турция.
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей,Джоунс,ако 70 милиона турци залеят Европа,какви ще ги дрънкаш тогава?
75
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ключевите думи са-никога Турция в ЕС!!
74
4
 
7
 
! Отговори
до 154 преди 8 години
Не знам от къде си взел информация но е верно. Аз живея в Турция. Обиколих и няколко европейски столици. Като се сравни , се вижда ,че в турските градове има по добър живот , отколкото в някои от тях. В селата има изоставяне и на югоизток.
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не знаете какво значи външен пазар за една страна, защо изобщо се изказвате пък и ние защо да ви четем. Всичката ви работа е такава.
72
8
 
6
 
! Отговори
wss преди 8 години
четете и ще прочетете че един от белезите за наближаването на страшния съд и края на света е че турция ще спре да съществува като държава преди 15 години ми се струваха глупости сега ми изглежда по всичко че живеем в последните дни преди адаааа
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кадир Мъсъроолу - този човек е интелектуален великан! da vi kaja koy e edin lud koyto e procel nay mnogo 2-3 knigi prez jivota si hodi s fes v glavata i samo psuva ataturk tova sa mu znaniyata za da si dobir istorik tryabva kato ilber ortayli i halil inalcik da si rovil nay malko 30 godini iz svetovnite arhivi
70
3
 
4
 
! Отговори
до 146 преди 8 години
да, и много кюрди тоже
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 145Турция е дала също и много турци на света.
68
2
 
11
 
! Отговори
до 139 преди 8 години
туркия е дала на света много, външния клозет и м. д. постижения
67
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гаджарите ще влязат в ЕС на кукуво лято. Е да, могат да преговарят колкото си искат, ама с тая политика на затваряне на медии против Режима няма как да стане.
66
3
 
7
 
! Отговори
със сигурност преди 8 години
Аз като човек живеещ от 20 години в западно европейска държава заявявам най уверено че когато Турция влезе във ЕС този съюз ще се разпадне до 1 година.Сега заради един милион сирийци европейците ореваха земята а турците са 80 милиона.Дори само 10 процента да емигрират ще стане интересно.Страни като,Холандия,Дания,Белгия,Австрия,Унгария и Чехия веднага ще напуснат а страни като Англия и Германия ще се разбунтуват.Дори Турците да не емигрират ще получават големи субсидии и ще имат дума в парламент