Лидерите на Европа: Това е нападение срещу демокрацията!

Зад взривовете стои ИД, отсече Хосе Гарсия-Маргальо
Обновена: 22 мар 2016 12:00 | 22 мар 2016 12:00,
158
Лидерите на Европа: Това е нападение срещу демокрацията!
Снимка: Reuters

След серията взривове в белгийската столица президентът на Франция Франсоа Оланд е събрал в Елисейския дворец министър-председателя, вътрешния министър, министъра на външните работи за оценка на ситуацията, предаде ТАСС.

Извънредното съвещание на Съвета за националност на Франция вече тече в Париж. По-рано френското вътрешно министерство съобщи, че "внимателно следи развитието на ситуацията в Брюксел".

Шведският министър-председател Стефан Левен заяви, че експлозиите в Брюксел са "нападение срещу демократична Европа, предадоха AFP и БТА.

"Това е нападение срещу демократична Европа. Ние няма да приемем това терористите да атакуват нашите отворени общества", заяви той.

На свой ред неговият датски колега Ларс Льоке Расмусен осъди взривовете като "ужасяващи нападения".

Австрийският външен министър Себастиан Курц заяви, че е шокиран от терористичните актове на летището в Брюксел и в самия град. Той поднесе съболезнованията си на роднините на загиналите в резултат на взривовете, предаде ТАСС.

Австрийското външно министерство обяви също, че за австрийските граждани на територията на Брюксел вече е открита специална гореща линия.

"Зад взривовете на летището в Брюксел стоят терористите от групировката "Ислямска държава", заяви от своя страна външният министър на Испания Хосе Мануел Гарсия-Маргальо, цитиран от ТАСС.

В интервю за радио "Кадена сер" Гарсия-Маргальо каза, че е шокиран от случващото се в Брюксел.

По-рано днес на летището в Брюксел отекнаха две експлозии. Прокуратурата съобщи за 13 убити. След това друг взрив разтърси метростанция в Брюксел. Там са убити най-малко 10 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я правозащитниците от Брюксел веднага да метнат една глоба върху България, че не ги е интегрирала. Така правят обикновенно.
62
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали вие ги пуснахте? От десетилетия им постилате червен килим, давате им работа, жилища, помощи. Демокрацията е за тези, които я заслужават. Опитвате се сега да тласкате проблема в религиозна страна, а той е просто политически. Спрете еврейските далавери, тропнете с юмрук на американците и направете Европа отново онзи извор на знание, напредък и съзидание, каквато винаги е била. И престанете с тая толеранстност. На зла круша - зъл прът
61
0
 
5
 
! Отговори
акуд преди 8 години
with greetings from merkel and hollande
60
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям праз, че европейските лидери осъждат атаките. Какво от това? Трябват реални и специфични мерки, а не само лай-лай-кyчки.А къде е Меркел? Защо не се изкаже сега? Защо не покани още от тия джихадисти?
59
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е нападение срещу демокрацията, а срещу цивилизацията и християнството. След като прочистиха Близкия изток от християни, започнаха и с Европа.
58
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЛИДЕРИТЕ НА ЕВРОПА? ЗА ПОРЕДН ПЪТ ЕДНИ И СЪЩИ НИЩО НЕ ЗНАЧЕЩИ ОРЪФАНИ ФРАЗИ И КЛИШЕТА. ВМЕСТО ДЕЙСТВИЯ
57
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кръстоносен поход е нужен....от градинките до улиците, от кварталите до градовете, и така до края на света! Дедите са знаели, че с тези не може да се живее. дедите ни не са били "толерантни" и са спали с жени(сещате се, че много трият)
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото повикало - такова се обадило. Българска народна поговорка.
55
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да има отмъщение за тези хора. Рано или късно арабският свят ще се сблъска с европейският, само че територията на войната ще е Европа , гражданска война. Това направи Меркел, за 3 път Германия.
54
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Зад взривовете на летището в Брюксел стоят терористите от групировката "Ислямска държава"==========Продължавате със сла0умните мантри. Делението на терористите на умерени, които вие подкрепяте и Идил, които взривяват вашата инфраструктура и вашите жители, няма да ви донесе нищо добро. Какво направи 0льонд за изминалите 4 месеца след атентатите в Париж? Посмяха се на иди0тските карикатури на Чарли Ебдо и толкова. Путин от години ви кани в единен фронт срещу тероризма. Признайте го исе съюзете
53
1
 
2
 
! Отговори
Nasko преди 8 години
До Анонимен - 54.Lesno e da se pishe po forumite. Ami idi togaz da voyuvash v Siria...
52
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя се кога тази демократична Европа ще започне да прави разлика между демокрация и свободия!! Да вземе да се усетят най-накрая и да вземат да се вземат здрави мерки така както трябва!
51
3
 
2
 
! Отговори
Rositsa преди 8 години
До ТоваGluposti.Napaneto e sreshtu chovechestvoto!!!
50
2
 
8
 
! Отговори
Pavel преди 8 години
A znaete li che prez poslednite 3 meseca ot Turcia vav Bulgaria se varnaha nad 10 000 Bulgarski Turci. Ako polojenieto v Turcia ne se opravi predstoqt nad 450 000 izselnitsi da se varnat va rodinata si...
49
4
 
18
 
! Отговори
Това преди 8 години
е нападение срещу християнството!
48
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До болка познатите клишета за кой кого "напада" и "осъжда". Това преди всичко е поредният знак, че корумпираният европейски елит трябвя да бъде изметен час по-скоро! Тези хора нямат капка свян да проронят някоя фалшива сълза от време на време...и така до следващия атентат и до следващите невинни жертви! Това не са лидере, а гробокопачи на съвремена Европа!
47
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците ,като истински европейци дадоха пример ,как трябва да се "работи " с терористите .А иначе стара Европа ги чака със свалени *** .Браво на европейските лидери.И как не можаха да изпратят 400-500 самолета и 200-300000 бойци ХРИСТИЯНИ в Сирия и на майната му ,АКО Е НЕОБХОДИМО и да се свърши с тероризма
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох лелеее и сега всички европейски лидери ще изпълзят от дупките си да ни кажат колко лошо нещо е тероризма и ни кажат че това е дело на ИДИЛ като че ли има някакво значение за нас дали е ИДИЛ или друг терорист. Вместо да дърдорят баналните си речи очакваме дела и действия.
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейските лидери са отново неадекватни!! Сега всички ще се изредят с претоплен от атентата в Париж репертоар, и после ще следва затишие, изпълнено с напрежение и измамна сигурност, което ще трае до следващия атентат.Това може да се промени само ако се посочат истинските виновници - ЕК и лидерите на държавите от топ5 в ЕС и им се търси отговорност.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много им пука на атлантическите еврогейлидери. Да им е яко дупето на обикновените хора и в това число и разните последователи на сектата на Сорос, защото те са на предната линия когато почва да гърми и да стреля алахакбара.