Лидерите на Европа: Това е нападение срещу демокрацията!

Зад взривовете стои ИД, отсече Хосе Гарсия-Маргальо
Обновена: 22 мар 2016 12:00 | 22 мар 2016 12:00,
158
Лидерите на Европа: Това е нападение срещу демокрацията!
Снимка: Reuters

След серията взривове в белгийската столица президентът на Франция Франсоа Оланд е събрал в Елисейския дворец министър-председателя, вътрешния министър, министъра на външните работи за оценка на ситуацията, предаде ТАСС.

Извънредното съвещание на Съвета за националност на Франция вече тече в Париж. По-рано френското вътрешно министерство съобщи, че "внимателно следи развитието на ситуацията в Брюксел".

Шведският министър-председател Стефан Левен заяви, че експлозиите в Брюксел са "нападение срещу демократична Европа, предадоха AFP и БТА.

"Това е нападение срещу демократична Европа. Ние няма да приемем това терористите да атакуват нашите отворени общества", заяви той.

На свой ред неговият датски колега Ларс Льоке Расмусен осъди взривовете като "ужасяващи нападения".

Австрийският външен министър Себастиан Курц заяви, че е шокиран от терористичните актове на летището в Брюксел и в самия град. Той поднесе съболезнованията си на роднините на загиналите в резултат на взривовете, предаде ТАСС.

Австрийското външно министерство обяви също, че за австрийските граждани на територията на Брюксел вече е открита специална гореща линия.

"Зад взривовете на летището в Брюксел стоят терористите от групировката "Ислямска държава", заяви от своя страна външният министър на Испания Хосе Мануел Гарсия-Маргальо, цитиран от ТАСС.

В интервю за радио "Кадена сер" Гарсия-Маргальо каза, че е шокиран от случващото се в Брюксел.

По-рано днес на летището в Брюксел отекнаха две експлозии. Прокуратурата съобщи за 13 убити. След това друг взрив разтърси метростанция в Брюксел. Там са убити най-малко 10 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
36
 
! Отговори
rusnak преди 8 години
Много лошо, сега ще засилят санкциите срещу Русия.
2
2
 
32
 
! Отговори
д преди 8 години
Не, това е резултата от демокрацията. Напълно предвидима последица от напълно умишлените действия на терористите от оная страна отвъд океана. Кой разбура арабите? Защо го направи? Ха!
1
0
 
35
 
! Отговори
312 преди 8 години
Верно ли? Взе да става рутина ... удар срещу демокрацията, Же суис еди какво си.Бездействието е избор. И то най-лошият!