Войната с тероризма никога няма да свърши!

Белгийските медии за кървавия терор в Брюксел
23 мар 2016 11:14, Елка Василева
50
Войната с тероризма никога няма да свърши!
Снимка: Reuters

Ислямисткият терор удари Брюксел; няколко заблудени лица, унесени в кухата си химера, отнеха десетки човешки животи в идиотската си саможертва, пише белгияският "Еко". Хората знаеха, че това ще се случи, от месеци в Белгия заплахата се усещаше, посочва "Соар".

Медиите в Белгия поставят днес въпроси и представят редакционните становища за вчерашните атентати в Брюксел, обединени в мнението, че е настъпила коренна промяна.

Свикнахме с приближаващата заплаха, но се надявахме терористите да се откажат от намеренията си или да бъдат обезвредени, допълва "Либр Белжик". Изданията от групата "Сюд прес" посочват, че датата 22 март бележи вододел в историята на Белгия. Допълва се, че вчерашните атентати в Брюксел са най-кървавите в страната от Втората световна война насам.

Още по темата

Френскоезичните белгийски издания отбелязват нуждата от повишаване на присъствието на полицията и военните на обществени места, от укрепването на разузнаването, както и от предоставянето на правоохранителните служби на средства за пресичане на потока с пари към терористите. Войната с тероризма никога няма да свърши, може би е добре да се въоръжим, за да защитим обществото, добавят френскоезичните издания.

От фламандската преса вестник "Тейд" определя вчерашните събития като "начало на нова епоха", в която чувството за несигурност преследва навсякъде. Досегашните мерки за сигурност са недостатъчни, просто да се показва сила е безплодно. Младите поддръжници на "героите от Сирия", т.е. на терористите, са огромен обществен проблем. Няма да ограничим тероризма, ако всички, включително и мюсюлманите, не се обединим в общ подход, допълва изданието.

"Стандарт" коментира, че "повече нищо няма да бъде същото". Животът ни ще премине все повече в сянката на мерките за сигурност и ограниченията на личния ни живот и свободата да се движим. Във време на война законите са други, а това е война. В тази война нашият противник не признава никакви правила, допълва вестникът.

"Морхен" определя като основен въпроса как белгийците ще впишат промяната в живота си в нормите и ценностите на обществото, изградено на основите на откритост, свобода и равенство. "Ласте нюс" пише, че датата 22 март е белязала катастрофа и ще бъде запомнена в страната като "най-мрачния ден от началото на века".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: атентати в Брюксел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПА ---Е ТРЪН В ОЧИТЕ НА РУСКИТЕ И АРАБСКИТЕ ДИКТАТОРИ!!ВОЙНАТА --ЩЕ Е ДЪЛГА И ИЗТОЩИТЕЛНА!!СЪЩО---КАТО "СТУДЕНАТА ВОЙНА"....ама с МИРИС НА БАРУТ ОТ БОМБИ -САМОУБИЙЦИ!"СОЦИАЛИЗМА"/арабски или руски/-------НОСИ, ВИНАГИ СМЪРТ!ЗАПОМНЕТЕ ТОВА!ДР.КОБА/Сталин/.......също е бил терорист....Ботев и Левски -също!
6
0
 
19
 
! Отговори
иван преди 8 години
Всичко се прави, за да може когато транс атлантическо спуразомение се подпише европа да се третира като една държава като сащ а гражданите и като роби и да се сложат чипове уж за сигурност. Заличават ни като нация, даже вчера по новините се чуха думи европейска държава от Б. Борисов и европейски президент и външен министър от други лица. заличават ни като нация и накрая за да се спасяваме ще се наложи ние да станем терористи да гоним окупаторите.
5
0
 
23
 
! Отговори
Мавър преди 8 години
"Този път опасността не ни атакува по начина, по който ни атакуват войните и природните бедствия - рязко издърпвайки чергата под краката ни. Масовата миграция е бавен поток от вода, който постоянно ерозира бреговете. Той е маскиран като хуманитарна кауза, но истинската му природа е окупиране на територия. И това, което набира терирория за тях е загуба на територия за нас." Из "Историческа реч на Виктор Орбан 15 Март 2016"
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Войната ще свърши , когато Европа се освободи от политици *** на САЩ и когато на власт доядат националистите като Орбан и Сидеров. Всички като Меркел, Оланд Борисов , Плевнелиев с раирани пижами като преди това на съд в Хага за престъпленията срещу цивилизована Европа.
3
1
 
24
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Всичко едва сега започва!
2
1
 
18
 
! Отговори
BUL преди 8 години
Предлагаме всички арби да си ги върниме оттам където са. След това една атомна бомба да им метниме и да се свършва с това.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДОКАТО ЕВРОПА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ТРИПОЛОВИ ВОЙНАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА!!