Засилване контрола на външните граници на ЕС поиска Валс

Френският премиер: Никой да не може да влиза с подправени документи
23 мар 2016 15:07, Елка Василева
19
Засилване контрола на външните граници на ЕС поиска Валс
Манюел Валс. Снимка: архив, Reuters

За успешна борба с тероризма е необходимо да бъде засилен колкото се може по-скоро контролът по външните граници на Европейския съюз. Това заяви френският премиер Манюел Валс в ефира на радио "Европа 1", цитиран от ТАСС.

"Необходимо е колкото се може по-скоро да бъде засилен контролът по външните граници на ЕС, Франция излиза с предложения в тази посока вече няколко месеца. Необходимо е да се направи така, че никой да не може да влиза с подправени документи, защото знаем, че терористите от Ислямска държава са откраднали голям брой паспорти в Сирия", каза френският премиер.

Валс също смята за оправдано увеличаването на наказанията за терористична дейност. "Несъмнено наказанията трябва да бъдат още по-строги", заяви той.

Терористичните актове в Брюксел породиха обществена полемика във Франция. Някои депутати, включително от опозиционната партия "Републиканците", смятат за възможно да бъдат въведени мерки като доживотен затвор за терористи, отбелязва ТАСС.

Пред същото радио Валс съобщи, че над 30 души са идентифицирани до този момент като лица, свързани с атентатите от Париж, в които на 13 ноември загинаха 130 души, предаде Франс прес.

"От тези над 30 души 11 са вече мъртви, 12 са в ареста, а други се издирват", каза Валс.

"Тези атентати са организирани от Сирия, планирани са от Сирия. Нападателите са имали очевидно база едновременно в Белгия и във Франция. Но дали става дума за едни и същи екипи от нападатели? Нека да оставим на полицията и съдебните власти да изяснят това", каза Валс.

По-късно днес той пристига в Брюксел за среща с белгийския си колега Шарл Мишел, за да обсъдят борбата с тероризма.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този да слезе на земята. Тези терористи в по-голямата си част са родени в ЕС и израстнали там. Повечето са живели в ЕС благодарение на щедрите социални помощи. Ислямът ги е направил чудовища. И има още милиони такива търтеи и отпадъци. Тези ли ще спрете на границите? И пак се пеят басни как исляма е религия на мира. И пак се толерират животни, които вместо да бъдат лишени от гражданство и изгонени се рязглеждат като "умерени мюсюлмани".
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A можете ли да ми кажете, като половината от тях са от Африка, където се сменят режимите през няколко години, кой може да то гарантира кой кой е. При положение, че някои от тях си сменят имената с европейски, както навремето много Асановци станаха Асеновци в чест на цар Асен Първи. Не е ли вече време да се спре мангализацията на Европа. Кое излиза по-евтино и на кого? Колко хора трябва да загинат, за да се разбере, че колониалните системи не могат да съществуват вечно?
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че те нямат нужда да си подправят документите.Нали ЕС се договори с Турция да ги приемаме с редовни документи.Ердоган ще им прави документи и пак той ще решава колко да пусне към нас за да ни изнудва с нови милиарди
13
1
 
6
 
! Отговори
лицемери преди 8 години
Искате контрол, а когато нелегалните кьсат мрежи, минават нелегално и ги бият (това е най-малкото, което заслужават), пищите за правата им. В един момент, всеки нормален човек вдига рьце и се започва трансфера им от едната граница до другата и така, докато не стигнат я до Германия, я до Франция.
12
1
 
4
 
! Отговори
ЗАКОН на ООН от 1951 преди 8 години
ПРОМЕНЕТЕ Законът на ООН за бежанците от 1951 г.! Антагонизъм и НОНСЕНС е да се действува по закон ПРЕДИ 70 г.!! НИКОЙ ли от ЕС от ЕВРОПАРЛАМЕНТА не се сети?ДАНО ПРАВИТЕЛСТВОТО на РБЪЛГАРИЯ да предложи ПРОМЯНА!1.След 1951г 100-200 човека от СОЦСТРАНИТЕ бяха БЕЖАНЦИ- образовани, дисциплинирани, благодарни и ХРИСТИЯНИ.2.СЕГА тези МИГРАНТИ са на развитие отпреди 5-6 века и са МИЛИОНИ , изповядващи ислям, прилагат ИЗБИВАНЕ на ХРИСТИЯНИ като през 1400г или 700г.( при Испания и Португалия).ЯСНО?
11
1
 
5
 
! Отговори
222 преди 8 години
били се радикализирали от ИД, те брюкселските зелки да внимават ние да не се радикализираме че ще има много да летят
10
1
 
10
 
! Отговори
666 преди 8 години
само с контрол по границите няма да стане, затваряте ги за тая *** и това е, дошлите обратно от където са, тие терористи дето сега ги гоните говорят само едно - тая *** не се интегрира, значи няма място тук
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Никой да не може да влиза с подправени документи"...интересно, досега вероятно можеше....
8
9
 
2
 
! Отговори
за 6... преди 8 години
по-добре късно---ОТКОЛКОТО.."НИКОГА"!ДЕМОКРАЦИЯТА --ВИНАГИ Е ПОБЕЖДАВАЛА!БЕЗ НЕЯ ---И РУСИЯ ЩЕШЕ ДА РУХНЕ ПРЕЗ ВСВ!!!!!ЗАТОВА И ДНЕС---------РУСНАЦИТЕ ИСКАТ ДА ИМ ОТПАДНАТ "САНКЦИИТЕ" !!!!ПУТИН--РЕВЕ , КАТО МАГАРЕ ПРОТИВ ТЕХ.....!
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетила се мара да се побара)))да беше чел,що пишат българите тук от поне 2 години,че и повече!
6
2
 
12
 
! Отговори
стига ме трихте преди 8 години
затваряне на границите за всички имигранти. забрана на исляма във всичките му форми. затваряне на джамиите. за проповядване на ислям - 20 г. затвор, за практикуване на ислям - 10 г. или изселване от Европа с цялото семейство с по една торба дрехи. връщане на наборната военна служба - поне 6 месеца за мъже и два за жени. Помощи само за родители издържали тест по езика, история, география и етика. Това на първо време. Иначе спасение няма. Другото са глупости - кого ще плашите с наказания, джихади?
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сетиха се ! Късно е ! Ако пуснеш 1000 *** в един апартамент, каква е вероятноста завинаги да се отървеш от тях???
4
1
 
17
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА: преди 8 години
ТРЪМП Е АБСОЛЮТНО ПРАВ!!ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТРЪМП!!!!
3
1
 
17
 
! Отговори
СТИГА ГЛУПОСТИ! преди 8 години
"ИНТЕГРАЦИЯ" --на малцинствата ----ОЗНАЧАВА ДА СПАЗВАТ ЗАКОНТЕ И ОБИЧАИТЕ НА ДЕМОКРАТИЧНА ЕВРОПА!СТИГА ЛИГАВЩИНИ "С ПРАВАТА НА ЧОВЕКА"-----долу бурките , шамиите и брадите ...."В ЕВРОПА Е ТАКА"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА --ВЪН ОТ ЕС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
1
 
13
 
! Отговори
гтф преди 8 години
ние от кога искаме да се затворят границите. Мишока слушка и се прави на неразбрал, само и само лудата бабка да отпусне някой лев. Сега обаче почва да ги хваща шубето, щото може да се окаже така, че да няма де да си харчат крадените пари...
1
1
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Мнооого бавно им идва акъла! Ама много! А това ще струва живота на още сумати народ!