Във Франция има 100 квартала, подобни на "Моленбек"

Кварталът в Брюксел има репутацията на джихадистко гето
28 мар 2016 08:14,
20
Във Франция има 100 квартала, подобни на "Моленбек"
"Моленбек" в Брюксел. Снимка: Reuters

Във Франция има около 100 квартала, подобни на сдобилия се с репутацията на джихадистко свърталище брюкселски квартал Моленбек, заяви френският министър за градовете, младежта и спорта Патрик Канер, цитиран от Франс прес.

Канер бе запитан колко са на брой френските квартали като Моленбек, откъдето са родом няколко от въоръжените мъже, извършили нападенията на 13 ноември във Франция.

"Какво е Моленбек? Огромна концентрация на бедност и безработица. Това е мафиотска система със сива икономика, система, в която комуналните услуги са изчезнали или почти изчезнали", каза Канер.

"Знаем, че днес има стотина квартала във Франция, които имат потенциални прилики с това, което е станало в Моленбек. Има обаче и една огромна разлика - ние хващаме бика за рогата в тези квартали", увери той.

След изказването му не закъсняха раздразнителни реакции от страна на левицата. Жулиен Дре, регионален съветник на Френската социалистическа партия за Парижки регион, призна, че от 20 години насам гетоизацията е довела до ръст в престъпността и до ислямистки гнезда, които опитват да използват социалните промени като инструмент.

"Не ми харесва обаче да се поставя клеймо, защото на преобладаващата част от населението в тези квартали й е дошло до гуша да бъде сочена с пръст", каза той.

Първият секретар на социалистическата партия Жан-Кристоф Камбаделис също се дистанцира от мнението на Канер и каза, че на отделни улици и в отделни сгради има проблеми като в Моленбек, но не и в цели квартали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
кръговрат преди 8 години
Франция -арабска колония.
9
0
 
9
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Франсета, как върви интеграцията, нали много акъл ни давахте, дайте пример, на празни приказки всички много сме се наслушали.
8
0
 
4
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
93..Regione de Saint Seinne-Denis....Droga..evtini prostitutki..krajbi..obiri na banki..strelba po policai! Bien Venue che nous..les racailes!
7
1
 
6
 
! Отговори
555 преди 8 години
До АнонименТОВА Е СНИМКА ОТ БРЮКСЕЛ
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Халал да са им))
5
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мюсюлманин няма да се успокои, докато не те заколи или потурчи. Ама докато го разберат франсетата ще е късно.
4
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западняците са тотално мaлоумни. Създават нечовешки проблеми за работа пред белите, работливи християни от Източна Европа, а се напълниха с всякаква пaплач. Личи си, че обществото им няма нашия имунитет към "погaнците", изстрадан 500г.
3
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо и как се появиха? Да не се появиха от нищото за една нощ само? Нима не беше половин вековен процес? И да попитам, защо се плашеха толкова от българите и румънците.
2
1
 
62
 
! Отговори
знаете ли.. преди 8 години
много ми е забавно как в последните 9 години от както сме в ЕС, тези лицемерни държави всяка година ни правят на пух и прах в разни доклади за интеграцията на малцинствата и как едва ли не ние сме последната държава в света, която не може да ги интегрира, защото сме нацисти и расисти... да сме взимали пример от ЕС... хаха най-после лъсна голата истина за това как те са интегрирали малцинствата... НЕ СА!!! до сега ги криеха по гетата, но вече не могат... *** изпълзяха от дупките.. смешници
1
1
 
55
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Франция някога беше бяла държава. Цяла Западна Европа беше бяла . Беше.