Белгийски джихадист до майка си: Днес не излизай!

Съобщението било изпратено от Сирия, властите са на крак
11 апр 2016 12:00, Елка Василева
17
Белгийски джихадист до майка си: Днес не излизай!
Снимка: архив, Reuters

Майката на белгийски джихадист получила съобщение от сина си да не излиза днес и да не посещава обществени места, съобщават местни медии.

Уточнява се, че съобщението е изпратено от Сирия и белгийските власти го приемат сериозно. От полицейския кризисен център поясняват, че подобни съобщения оправдават допълнително запазването на предпоследна степен на готовност за атентат в страната.

Белгийските медии разказват и за друго прехванато съобщение - от Юнес, брата на загиналия в Париж терорист Абделхамид Абауд. Юнес казал по телефона на сестра си, която е в Белгия, че се връща. Службите са установили, че Юнес е говорил от Саудитска Арабия.

Европейските власти се опасяват, че Юнес Абауд цели "да отмъсти" за смъртта на брат си при щурма в парижкото предградие "Сен Дени" непосредствено след ноемврийските атентати. Абделхамид Абауд е възприеман като водеща фигура в терористичните бригади, ударили през ноември Париж. Приживе той бе отвел по-малкия си брат Юнес в Сирия, като така го направи най-малкия джихадист в редиците на "Ислямска държава".

На този фон днес медиите съобщават, че броят на военните, които охраняват Брюксел, ще бъде повишен до 1800 души. От края на миналата година в белгийската столица бяха разгърнати 1200 военни, броят им бе повишен до 1500 след атентатите от 22 март на летището и в метрото на града. От синдиката на военните коментират, че служителите вече са преуморени, не могат да ползват годишния си отпуск и се налага да разчитат на САЩ за доставката на достатъчно бронежилетки.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: белгияСирияЮнес Абауд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
5
 
! Отговори
.. преди 8 години
veche stava trudno da se razhojdash spokoino v bruksel.Navsiakude ima voenni i horata sa pritesneni
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми хайде от кога чакаме мазалото
12
2
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 8 години
До ЕвроатлантикЕй, "умнико", я вземи прочети книгата на американския историк Уилям Блум - на руски - "Смертоносный экспорт Америки демократия", на английски - "Americas Deadliest Export: Democracy". Това е истината за външната политика на САЩ, само по документи, косата може да ти се изправи от изказванията на видните американски военнолюбци. Но сигурно не можеш да четеш нито на руски, нито на английски. Понятно, на български още няма превод. С много промит мозък си.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами,ще отмъщава за брат си! те живвота за нищо го нямат. просто бърза за оня свят,да не би брат му да прибере всичките девственици,дето ги чакат горе,само за себе си.
10
1
 
23
 
! Отговори
Факт преди 8 години
В Саудитска арабия, терористите си ходят свободно по улиците и си телефонират с Европа когато си поискат.
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Семействата на всеки джихадист да бъдат лишени от гражданство, работа и помощи в Европа и да бъдат изпратени в Азия, Африка там от където са дошли дядовците им. Хора, изчистете християнските земи от този страшен вирус !!
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
8." Евроатлантик " ти вярваш ли си , че САЩ въдворява демокрация . Те даже не използват тази дума вече. Доналд Тръмп отбеляза, че войната в Средния Изток е безкрайна , след като разрушенията на държавите не се възстановиха и се получи вакум в който израстна радикалния ислямски тероризъм , та даже завладяха 1/3 от Ирак и Либия ! А в ЮАР ги обучават , но никой не напада " приятелите на Америка , които са виновни за 9/11 в НЮ и в Калифорния ! Сега се насочват към Европа под носа на НАТО и ЕС чинов
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бъдете толерантни към културните особености на другите етноси...не може така....тяхна традиция е да убиват, не може да критикувате това обогатяване
6
6
 
37
 
! Отговори
Всичко е пари преди 8 години
До ИзвинетеЗащото Саудитска Арабия е пръв приятел на САЩ и НАТО. Как ще я сринат! Колкото ще сринат и ДАЕШ. Ако не е Русия, досега и при нас да са дошли
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
90-те години си блееха за мулти-култи и прочие глупости и не разбраха как брадатите ги избачкаха от задната страна. Сега тръгнали да гонят михаля...
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
демократичен и толерантер тероризъм
3
4
 
55
 
! Отговори
Истината е гадна! преди 8 години
Сега джихадягите имат супер оръжие. Просто трябва да пращат по някой СМС на няколко дни и живота в Брюксел ще стане ад. Представете си колко би ви било приятно да живеете в град, пълен с потенциални терористи (1/4 от населението са араби), а медиите постоянно да съобщават, че е получен нов сигнал, че има съмнения, че днес ще стане атентат и т.н. Толерастията изяде главите на глупавите западняци. Крадоха от цял свят, направиха си китни градчета и... после прецакаха всичко.
2
1
 
54
 
! Отговори
Извинете преди 8 години
Защо всички си затварят очите че всичко се финансира и организира от Саудитска Арабия незнам????отдавна трябваше да са я сринали нато и коалицията!!!!Вече е смешно да ни занимавате с глупости!!!!И на децата им е ясно какво става!!!!
1
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То това е тероризма. Не е казано, че постоянно ще има атентати. Скоро ще има "демократична" цензура подържаща алчността на големите да грабят. Да ни е честито новото европейско колониално блато.