Как да стигнем германците? С ?1000 месечно!

Чешки математик пресметна стандарта на живот на европееца
Обновена: 11 апр 2016 08:29 | 11 апр 2016 07:00,
97
Как да стигнем германците? С ?1000 месечно!
Снимка: flickr

Чешкият математик Якуб Мариан създаде инфографика за стандарта на живот в отделните страни членки на Европейския съюз.

Той имал за цел да помогне на хората, които искат да пресметнат разликата в стандарта на живот между родината си и страната, в която възнамеряват да се заселят.

За целта математикът използвал няколко показателя: Като колко струва следването, каква е пенсията, постоянните месечни приходи и т.н., пише "Монитор".

Мариан посочва за пример Германия, която получава индекс от 100 точки, където се изразходват 2000 евро на месец за нормален живот.

Ако обаче се преместите в Норвегия, която има индекс 153, ще са ви необходими 53 на сто повече средства - 3060 евро на месец, за да може да запазите същия стандарт на живот, който сте имали в Германия.

Но, ако решите да заминете за Молдова, чийто индекс е 37, тогава ще са ви необходими 740 евро на месец.

Средната месечна заплата в Германия е 2600 евро, докато в България е 400 евро, което е 6,5 пъти по-малко от Германия, подчертава чешкият математик.

Поради тази причина средният българин не може да си позволи разходи от 1000 евро на месец, за да достигне средния стандарт на живот в Германия, където индексът за покупателната способност е 183, а в България едва 73, посочва графиката му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
707 преди 8 години
До ха-ха-хаГлу123пако върви сам да видиш какво е в Германия, не само да лаеш от дивана на топло. Щом наричаш родината си герберистан ,си нещастен родо789отстъпник. Или от навлеците дето са наводнили навсякъде. Нещастие.То само с реване не става. Всеки може да е оплаква, че родината му е виновна. Порасни малко, поеми отговорност. Германия е за германците, не за чужденците. Толкова си плоскостенен.
70
3
 
0
 
! Отговори
ей вбесявам се преди 8 години
на тези лъжи за прочутата немска месечна заплата. Има специални сайтове за заплатите, отворете и вижте.Стига слугинаж на миражи. Освен това те плащат много за застраховки, особено здравни. Отделно данък от 11 до 20% според зависи. Криви са сметките на чеха. Може да има сектори в архитектура, софтуеър, инженерство, но това са специални области , за масите това не важи. А да сте чували за 1 евро на час. Или 450 евра на ден. как ви се струва. Било някога. в настоящия п/ти щат на ха..м мерика
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Как да стигнем германците?"...със спрягане на глагола "чакаме" !
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако започна да произвеждам самолети и авномобили, немците дали ще ми помогнат по пичовски, защото съм работлив, или ще гледат да ме смажат с всякакви (законни и незаконни) средства? Тия работливци...
67
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другите държави от изт.блок също не са цъфнали. Когато си узурпирал всичко печелившо и на другите си оставил да нижат тютюн и да гледат краставици е лесно да ги обвиняваш в мързел!
66
7
 
23
 
! Отговори
Човек преди 8 години
Като гледам останалите държави от бившия източен блок, май не ни е виновен комунизма, а нещо друго...Стига сте търсили проблема да сме най-нещастната държава в Европа, в политически строй, приключил преди четвърт век. С подобно мислене, ще се влачим по корем още толкова..ю
65
5
 
10
 
! Отговори
toni преди 8 години
kide ima v bg 400 euro zaplata, vednaga se vratim v doma,toz matematik jivel lie v bg..............
64
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видими Резултати !Аз съм *** и вие сте прости за това се разбираме.
63
3
 
14
 
! Отговори
тръъъъъъъъътт преди 8 години
Лесно, през Терминал2!
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНаучи се да пишеш правилно и после се сравнявай с немците, селянин!
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ресурсите са три вида: природни, капиталови, и човешки. От трите, човешките ресуси са най-важни и единствено те подлежата на промяна.
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GANUo *** сие *** ЗЛОБА ЗАВИСТ ИНТРИГИ БЕЗХАБЕРИЕ АЛЧНОСТ НАЦЙОНАЛИЗАМ И др. Да ни стигнат НаС SHVABITE ?!?!?!
59
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един българинГледам евротлантическа България от вътре много стабилна, затова изобщо не гледа навън освен да изнася високотетхнологични евтини пpocтитутки да задоволяват мераците на западноевтопейците и да внася домати от Турция и от Македония защото не може да си произведе сама.
58
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 73Отново Русия, когато вие ще мислите за себе си, а не да разчитат на пари в чужд джоб, тогава и ще живеете по-добре!
57
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко зависи от хората. Русия е най-богатата страна в света на природни ресурси, но повечето хораа живеят зле. В Люксембург няма нищо като природен ресурс, но имат най-големите средни заплати, повече от 100 хил. евро на година.
56
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До швабаИ в БГ хората си "скъсват дудката" от бачкане, но в частния сектор. В Германия с 80 млн население, заетите в публичния сектор са 2 млн. (и 10 млн да са, Германия може да си ги позволи), а у нас при около 7 млн - лапачите са над 600 хил.!!! Повече от Гърция !!! Сметката е проста - 1,5 милиона работят, за да хранят останалите 5, 5 непълнолетни, безработни, пенсионери и онези другите.
55
2
 
12
 
! Отговори
Паскал преди 8 години
Не е нужно да си математик за да направиш тази аритметика.
54
7
 
7
 
! Отговори
efeffefe преди 8 години
Ами не, той вярно е цитирал Димитров, само че Димитров е казал глупост. Карл V, който е говорел на немски (на фламандския му диалект) с конете, е говорил освен това на френски, испански, италиански и латински. А на немски вече е имало сериозна литература. Не само преводът на Библията от Лутер, но и поезия (примерно на минезингерите), градски новели в стила на Декамерон и т. н. Пък който си иска да си вярва на глупостите за великото минало на България, дето превъзхождало германското...
53
3
 
32
 
! Отговори
баба преди 8 години
До швабаТака е, но КПД-то зависи от технологията и организацията на трудовия процес. Ако на едно поле пуснеш 1000 хиперактивни ентусиасти с лопати, ще прекопаят много по-малко за единица време, отколкото един не особенно ентусиазиран с модерен трактор.Най-ефективните икономики, са високотехнологичните. "Евтината" работна ръка, всъщност се оказва доста скъпа. Ама ние продължаваме да лежим на този изгнил клон.
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ги стигнем когато еврото започне да расте по дърветата.