Brexit ще е краят на западната политическа цивилизация!

Туск: Това би била голяма победа за външните врагове на ЕС
13 юни 2016 17:08, Елка Василева
85
Brexit ще е краят на западната политическа цивилизация!
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще засили радикалния евроскептицизъм в ЕС и ще бъде голяма победа за външните врагове на съюза, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск в интервю за най-тиражния вестник в Германия - "Билд", цитирано от ДПА.

"Един Brexit политически ще окуражи всички радикално настроени антиевропейци вътре в много страни членки. Нещо повече, в деня, в който британците напуснат ЕС, нашите външни врагове ще отворят бутилка шампанско и ние трябва да направим всичко възможно да помрачим техния празник", каза Туск.

Според него излизането на Великобритания от ЕС в резултат на референдума на 23 юни би имало редица непредсказуеми последици. Ще трябва да бъдат анулирани не само всички договорни задължения между Великобритания и ЕС, но и останалите 27 страни членки също ще трябва да договорят нови отношения - процес, който ще отнеме пет години и крайният му резултат е несигурен.

Туск предрича още, че излизането на Великобритания от ЕС "може да даде начало на процеса на разрушаване на само на ЕС, но и на западната политическа цивилизация".
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Sando преди 7 години
Сами си го набихте, и все пак мисля, че няма да има BREXIT.
69
0
 
2
 
! Отговори
българина преди 7 години
Запада изтърва след 200 г африканските колонии за това подходяща практично и си направиха нови близки до тях източна Европа и Балканите. И за да не избягат като предишните с война е под формата на неравноправен съюз. Меркел се има за канцлер на 500млн души само че пълномощното и е невалидно
68
0
 
2
 
! Отговори
българина преди 7 години
Съгласен съм с по долу че герб трябва да се изучават в училище, как не се прави за да остане държава и следващите 1300г... А относно русофобите- сега сме зле и то много зле но до 1989 България не беше в нито една западна не източна, класация по нищо, в топ 5 до 10. Лошото е че децата родени след 89 не знаят че България до 89 беше много по богата държава и по перспективна по уредена въоръжена до зъби на фона на само соц лагера. Само ключовите предприятия бяха 360!
67
2
 
3
 
! Отговори
осман преди 7 години
След брекзит. Всички столици ще се управляват от мислимс.и баба ванга мир на праха и ще докаже че е била велика.всичко ще е познала.само че в книгите това е предсказано.кой ще превземе константинопол кой европа и кой света.трябва да се подчиняват евреите няма как.те не управляват света само си го мислят.ван минит .ага.....
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дайте му вино.
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доналде, от твоята уста в божиите уши. И ние това искаме - края на тази западна политико номенклатура. Искаме държавници , не приведени слуги на ФАЩ. Не искаме фондове - искаме нашо производство, бези идиостките стандарти на ЕС заради които ядем вредна химия, ама вносна.
64
0
 
2
 
! Отговори
Кравата преди 7 години
До Божо КозелаА бе Козел ти ли застреля Митьо Очите?
63
1
 
10
 
! Отговори
Калина до 60 преди 7 години
Много жалко, че мозъкът ти не увира за истинското "мракобесие"! И много жалко, също така, че имаш претенции за европейски ценности, а не позволяваш друг да има мнение, различно от твоето. И много жалко, че не си си направил труда поне да прочетеш документи, свързани с твоите господари. А аз какъв Фил или фоб съм, няма значение. Факт е, че политиката на САЩ е агресивна, завоевателя и подчинителна.
62
1
 
2
 
! Отговори
до 62 Kango преди 7 години
аре бе баничарке, къде ми е бозата
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Brexit ще е краят на западната политическа цивилизация!"...ами на мен ми звучи много добре. Трябваше да съм притеснен ли?!
60
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 7 години
САЩ диктува на Европа как да се развива, държи ни на верижка. Най отпред е вързан нашия президент. Как няма да се разпаднем?
59
3
 
12
 
! Отговори
Иван преди 7 години
За какъв се има този поляк? Представя си, че от него зависи нещо! Щял да лишава някого от празник?! Пълно е с нереалистични чиновници в ЕС, заради такива като него хората се настройват негативно към евробюрократщината и неподплатеното високомерие на евромишките.
58
3
 
15
 
! Отговори
**** преди 7 години
Този ЕС не разви както е бил замислен,замисълът е бил,свободно придвижване на хора и стоки в рамките на европа,а не създаване на европейски парламент ,и брюкселска бюрокрация,неможе някакви чиновници да искат да си налагат мнението и желанието над зуверенни държави,нали точно за това си избираме правителства,те да вземат решението как да се развива държавата,а не някакви чиновници да ни нареждат,за това нека се разпадне, час по скоро.
57
4
 
15
 
! Отговори
българина преди 7 години
Що за абсурд е тази Европа неизвестен администратор да подпише тайно споразумение от името на 500 млн души! Тези са за разстрел, и Китай и Русия не били демократични! Я си е те *** та ли ална
56
3
 
15
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Още един политик-психопат...
55
4
 
14
 
! Отговори
българина до канго преди 7 години
Да те светна като излезе един ще излязат всички за това е зора за Англия не че някой я обича. А като излязат всички дилемата ще ти се реши, светът е оцелял някак си над 2000 г с междудържавни търговски споразумения като бенелюкс например и си беше добре. Всяка страна си събира и си харчи приходите сама без Европа ***
54
4
 
19
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Не се страхувайте. Ще бъде началото на края на корумпираната брюкселска бюрокрация!
53
5
 
16
 
! Отговори
българина преди 7 години
Абе лицемери краят вече е настъпил заради това че няма Брексит. Евроолигофренията уби Европа
52
10
 
4
 
! Отговори
Таки преди 7 години
Вл.Улянов :"Социализмът е електрификация, плюс съветска власт, плюс американска технология плюс немска дисциплина".И какво сега от руснаците само властта.И досега си е така.
51
21
 
7
 
! Отговори
Kango преди 7 години
Имам познати бизнесмени с доста добър бизнес със страни от EC и имат доста прилични доходи.Та те постоянно плюват EC.Та на въпроса ми че ако излезем от EC стоките им ще се облагат с мито и такси те ме гледат като пукал.Само Русия им е в главата ама продават в EC.Последно и казах че аз им го вадя а те си го набиват,може и да им е кеф.Те маи всички които милеят повече за Русия от България им е кеф да им го набиват.