Brexit ще е краят на западната политическа цивилизация!

Туск: Това би била голяма победа за външните врагове на ЕС
13 юни 2016 17:08, Елка Василева
85
Brexit ще е краят на западната политическа цивилизация!
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще засили радикалния евроскептицизъм в ЕС и ще бъде голяма победа за външните врагове на съюза, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск в интервю за най-тиражния вестник в Германия - "Билд", цитирано от ДПА.

"Един Brexit политически ще окуражи всички радикално настроени антиевропейци вътре в много страни членки. Нещо повече, в деня, в който британците напуснат ЕС, нашите външни врагове ще отворят бутилка шампанско и ние трябва да направим всичко възможно да помрачим техния празник", каза Туск.

Според него излизането на Великобритания от ЕС в резултат на референдума на 23 юни би имало редица непредсказуеми последици. Ще трябва да бъдат анулирани не само всички договорни задължения между Великобритания и ЕС, но и останалите 27 страни членки също ще трябва да договорят нови отношения - процес, който ще отнеме пет години и крайният му резултат е несигурен.

Туск предрича още, че излизането на Великобритания от ЕС "може да даде начало на процеса на разрушаване на само на ЕС, но и на западната политическа цивилизация".
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
16
 
7
 
! Отговори
Божо преди 7 години
Крайно време е , цяла Европа да настигне Русия по стандарт на живот !!! Британия да почне да произвежда съветски трактори, наречени "лада", Германия да почне да произвежда москвичи с реактивни двигатели, а Дания да спре да произвежда ЛЕГО и да произвежда матрьошки :))) Всички мизерници в Европа да почнат да мизерстват като руски мизерници, всички пътища в Европа да станат като руски пътища , всички , които живеят добре , да започнат да живеят зле, но с путин в сърцето !!! ЧУДНО ЩЕ БЪДЕ :)))
49
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Калина"Европа е окупирана от САЩ и колкото по-навреме се усетят "умните" глави, толкова по-малко зло."Калина на теб главата ти е окупирана от комунистическа злоба и ненавист към по-добрия свят. Ти си държиш за руското мракобесие и насилие и това е.
48
16
 
5
 
! Отговори
До 47 преди 7 години
На бетонирана глава, няма смисъл да се обяснява. Тя си знае едно- Вся власт советов, и туй то. Хубаво, лошо- квот каже товариш Путин!!!
47
6
 
18
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Европа е окупирана от САЩ и колкото по-навреме се усетят "умните" глави, толкова по-малко зло.Разположиха си бази на НАТО из цяла Европа и само променят "заплахата" - бежанци, ислямска държава, Русия, тероризъм.Край няма. А за неизпълнителните правителства, спретват "демократизиране" чрез някоя "пролет"А за много знаещите тук Фили и фоби, могат просто да напишат в Гугъл "Канцлер акт"
46
5
 
7
 
! Отговори
What if... преди 7 години
ЕС е проблематичен в сегашния си вид. Но не е необходимо да се разпада. Най-добрите дни на съюза бяха като обща икономическа зона. Не като политически проект. Затова е и много по-смислен като икономическа организация. Ако това се осмисли в Брюксел, ще бъде добре за всички европейски държави, дори и нечленуващите в ЕС. Твърде рано е за обща политика.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англия ли е ЕС.Същото заявиха и доста скандинавски страни и холандия.Германия още се държи но ако и тя се разклати сбогом ЕС .Сбогом Шенген.Сбогом Тикви.Сбогом България.Ще се преместим в северо- американската зона но и тях ще ги разсипем
44
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият кяр за русофилите ако успеят да продадат България на Русия е че ще бъдат назначени за тъмничари и надзиратели в новия руски зандан Задунайская Новорусия.
43
3
 
13
 
! Отговори
жалко за ес преди 7 години
но ако под западна политическа цивилизация се разбира например меркел сама да решава и да наводнява континента с нашественици е добре да се свърши с този начин на управление и с тези политици. вместо да се вайкат нека политиците да видят какво е най-добре за европейците а не какво им се струва на тях хуманно или добро. все пак те се избрани да слушат суверена а не са наследили престол. нека да реформират ес и хората ще ги подкрепят
42
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофоби,благополучието ви с пари на заем вече свършва.Не може с печане на пари без покритие и без икономика България да я има.Вие унищожихте най-красивата страна на света.
41
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В коментарите се виждат опорните точки на руската пропаганда против ЕС. Гнус ме е че има българи, които се продават за копейки против интереса на страната ни.
40
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-добре тихо и мирно да се разпадне ЕС, от колкото с масови граждански бунтове. Референдумче тук, референдумче там....лошото е, че последният ще е при нас.
39
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпите русофилски бунаци си дават сметка какво я чака България - мизерия и беднотия много по-голяма от сегашната но тогава Москва ще може да ни контролира и това е добре дошло за тях. Москва има нужда от бедна и уплашена България за да може да им произвеждаме домати като едно време. Русофилите са по-страшни от някогашните българи, които да са си сменяли религията и са работили за турската империя по време на робството.
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гробарите да бързат и да теглят новите заеми до 22 юни че после ойрото като баталяса Боко ще моли Ердогавя за турски лири.Гроб погребаха България-трябва да се изучава в училищата.
37
6
 
10
 
! Отговори
42 преди 7 години
ДО 44И КАКВО КАТО СМЕ В ЕС, ХОРАТА НИ ЛИ СЕ ВЪРНАХА, БЛАГОДЕНСТВАМЕ ЛИ, ПО- СИЛНО ЛИ СЕ ПАЗЯТ ОСНОВНИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ, СМЪРТНОСТТА ЛИ НАМАЛЯ, МАЛЦИНСТВАТА ЛИ СТАНАХА ПО- РАБОТЛИВИ, КОРУПЦИЯТА ЛИ НАМАЛЯ? ВЪПРОСИ С ИЗВЕСТЕН КРАЙ, НЕ СТАВАЙ СМЕШЕН, ЕС ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА САМО ШЕПА НАШИ И ЗАПАДНИ КРАДЦИ.
36
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера попитах един русофил който работи да продаде България на Русия безплатно какво ще спечели България от Русия и руския свят и смята ли че ако се държахме за гащите на Путин както Армения например щяхме да сме нещо повече от арменците, дето се чудят как да драснат в ЕС или САЩ? Започна да мънка и да ми споменава роднините, защото му беше абсолютно ясно, че щяхме да сме един анклав като Армения, Приднестровието, Абхазия или Южна Осетия населен с дрипльовци.
35
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само руските *** пишат коментари под тези новини. Ясно е че няма да има Brexit. Запада няма да го позволи. Путин тепърва ще му скроят шапката, поне нещата вече започнаха и запада видя че е прекалено опасен този психопат.
34
17
 
10
 
! Отговори
dj преди 7 години
Тъпите русофилски бунаци, просто не си дават сметка, какво я чака България, ако ЕС се разпадне. Тях ги интересува само да се кефят на лъжите на Путин и денонощно да възкликват , колко велика е матушка Рус и как мисли за нашето благо!!!!!
33
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е гей клуба да се разтуря, че почнаха да гърмят наред.
32
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 39Какво значи да пази границите си? Да сложи картечници и гранични бразди като комунистите? Една свободна държава би трябвало да зачита свободата на всеки онеправдан. Т.е. всеки независимо от религия пол и социална принадлежност който е преследван в родината си по политически причини или война трябва да бъде приютен и да се ползва от свободата. Ако свободата я разбираш по руски или комунистически, тогава започваш да преследваш всеки който е избягал при теб.
31
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много разбирачи има тук бре!Щом аз давам 5 лева а те ми дават 10 значи има смисул за нас!В тая държава само ревлиовци и мрънкачи се навъдиха където на всичко отгоре разбират и от всичко!