Brexit ще е краят на западната политическа цивилизация!

Туск: Това би била голяма победа за външните врагове на ЕС
13 юни 2016 17:08, Елка Василева
85
Brexit ще е краят на западната политическа цивилизация!
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще засили радикалния евроскептицизъм в ЕС и ще бъде голяма победа за външните врагове на съюза, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск в интервю за най-тиражния вестник в Германия - "Билд", цитирано от ДПА.

"Един Brexit политически ще окуражи всички радикално настроени антиевропейци вътре в много страни членки. Нещо повече, в деня, в който британците напуснат ЕС, нашите външни врагове ще отворят бутилка шампанско и ние трябва да направим всичко възможно да помрачим техния празник", каза Туск.

Според него излизането на Великобритания от ЕС в резултат на референдума на 23 юни би имало редица непредсказуеми последици. Ще трябва да бъдат анулирани не само всички договорни задължения между Великобритания и ЕС, но и останалите 27 страни членки също ще трябва да договорят нови отношения - процес, който ще отнеме пет години и крайният му резултат е несигурен.

Туск предрича още, че излизането на Великобритания от ЕС "може да даде начало на процеса на разрушаване на само на ЕС, но и на западната политическа цивилизация".
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ЕС НИКОИ НЕ Е НА СИЛА! ВСИЧКИ КОИТО СА ТАМ ГО ПОИСКАХА!
29
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Do 31 OSHTE LI SI TUK. NE TE LI OGRABIHA EVROPEIZITE TA PLACHESH.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като няма западна цивилизация каква друга има?!Щом няма такава то вероятността да има друга такава се свежда до минус дори!И защо всички искат там,на запад?!Било имало ред,имало по голям жизнен стандарт ,било всичко уредено?!А знаете ли как се урежда това и как се казва?!Казва се цивилизационен избор и следователно начин на мислене и живот в последствия тоест западна цивилизация!
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лобитата за американските интереси и за мигрантите развалиха задружието,пренебрегнаха се желанията на обществата за сметка на интересите на щатите и сега ще си плащат за това.Не зная на кого му е хрумнало ,че американската демокрация е най-добра,тя за мен е най-антисоциален модел на пазарна икономика и демокрация само за богатите
26
6
 
22
 
! Отговори
BREXIT преди 7 години
И каква е "Западната политическа цивилизация" - ЛИБЕРАЛ ФАШИЗЪМ! Колко да скърбим за тази цивилизация. BREXIT е шанс за свобода на европейските народи от Брюкселския ботуш! Свобода за Великобритания и свобода от контрола на СТАТУКВОТО! BREXITA ме прави оптимист. Разбира се, че Брюкселсккте чиновници с частен мол и умопомрачителни заплати ще ридаят! ДА НА НОРМАЛНОСТТА, НЕ НА ЕС! Туск е поредния национал продажник глобалист, който ще с еопита да ни убеди, че нормалното е ненормално!
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС от организация с добър замисъл беше изродена като бившия социалистическия блок. От оставането в ЕС имат изгода само големите компании и богатите. Англия отдавна е станала някакъв колониален ***'мунарник и по подобие на Франция вече са се изградили вторични колонизации на много от по-ниско платените сфери. Целта на богатите е повече пари, а на другите отдолу запазване на статуквото с внедряване повече себеподобни. Въпрос на време е да рухне, или както казаха по-долу чака ни "1984"
24
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самият факт че дори наш Хан преди много много време каза че снопа с пръчки трудно се чупи да не кажа че дори не може говори за смисъла на ЕС! Да не говорим и за икономическия подем които много по лесно се постига когато го има ЕС и достатъчен сам по себе си!Щом велики политици го замислиха и постигнаха много добри резултати за общността значи е добре!Това че някои като нас да речем не се развиват със скоростта която искаме се зависи до голяма степен от самите нас.ЕС дава сигурност ,просперитет
23
6
 
23
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Вrexit ще е краят на западната политическа агония! Цивилизация няма! Има изкривени представи за демокрация, човешки права и ценности.
22
10
 
7
 
! Отговори
хм... преди 7 години
Ако Великобритания напусне, по-скоро тя самата ще се разпадне, защото Шотландия иска да е в ЕС. Няма нищо лошо в това да напусне, ЕС в този вид е неработещ, излизането може да подейства отрезвително и да се направи нещо ново и работещо. А британците още живеят в миналите векове...как ще се конкурират с икономики като източните...бъдещето е в обединението.
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нещо повече, в деня, в който британците напуснат ЕС, нашите външни врагове ще отворят бутилка шампанско и ние трябва да направим всичко възможно да помрачим техния празник"Това, което не му е удобно да каже е, че бутилки шампанско ще гърмят и в държавите в съюза, толкова корк ще лети, че ще му се стори, че е Нова Година.
20
1
 
17
 
! Отговори
боб марли преди 7 години
Кои и са враговете на ЕС не се отбелязва.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Туск: Това би била голяма победа за външните врагове на ЕС"Защо пак се оправдаваш с външните си врагове бе полски некадърнико? Брексит си е изцяло вътрешен проблем и личен провал на съюза. За това заслуги нямат външните ти врагове, гнилите ябълки са си в твоя двор.
18
2
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Цивилизация?!Интересно по кой аршин мери тоя умник,щото имат на разположение няколко:за стари страни членки/стари кучета/,за нови страни членки/новобранци/,за кандидат членки/баламурняци,все още не разбрали къде ще се наврат/?
17
2
 
22
 
! Отговори
Тялото преди 7 години
Според Туск връщането на Демокрацията и суверенитета на Англия е лошо, но безвизовия режим за страна, която е най-големия източник на кадри за ислямска държава е нещо хубаво.....Е*ем ти и евроненормалниците!!!
16
3
 
10
 
! Отговори
българина преди 7 години
А как ще коментира този предател клякането на меркел пред османиста за турските визи. Кой я в упълномощен! Ако това стане референдум за излиза от ес същия ден!
15
0
 
15
 
! Отговори
до 13 преди 7 години
Днес гледам снимка на руски фенове във Франция с пленените на 11.06. десетина английски знамена.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova shte bade 4ista Demokracia !Samo 4e nikoi nqma da go pozvoli..referendumi. .glasuvania..I tn. Niamat zna4enie..vsi4ko se naglasia spored nujdite na gospodarite.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, що за глупотевина е това "политическа цивилизация". Цивилизацията нито почва, нито свършва с някакъв кратковременен съюз на богаташчетата.
12
2
 
25
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
1.Англия не е велика,а крадлива...2.Бъдещето е на изтока и без англия да излиза отнякъде....3.От където е текло пак ще тече (източна Европа отново ще бъде по-силната европа,както е нормално да бъде)4.Като много-хитра нация,англия ще се прецака самичка......5.Пакитата ще и видят сметчицата ....
11
1
 
15
 
! Отговори
Новината преди 7 години
Ставате банални с този Brexit. При положение, че едва вчера завърши 64-та годишна среща на Билдербергския клуб в хотел Кемпински в Дрезден, където се разглеждаха глобални въпроси от типа на:1. Закриване на ошфорните зони, пръснати по целия свят и съсредоточаването им на територията на СПЩ като глобална ошфорна зона;2. Обсъждане на нов тип данък - унифициран и всеобщ за всички държави.