Ще има още терористични актове във Франция!

Френският премиер: Още невинни хора ще изгубят живота си
15 юни 2016 13:28, Елка Василева
35
Ще има още терористични актове във Франция!
Манюел Валс. Снимка: архив, Reuters

Франция прави всичко по силите си, за да предотврати терористичните актове, но ще има още такива, заяви френският премиер Манюел Валс пред радио "Франс ентер", предаде Ройтерс.

Той добави, че разузнаването и полицията са осуетили 15 заговора за нападения от 2013 г. досега и че службите водят непрестанна борба за откриването на потенциални терористи.

Още по темата

"Трябва да дадем на жандармерията, полицията и на разузнаването всички средства, от които се нуждаят. Но ние ще преживеем още атаки, защото сме изправени пред една терористична организация, която отстъпва в Сирия и Ирак, а това рефлектира върху нашите страни под най-различни форми, за да се всяват страх и разделение", каза премиерът, цитиран от френски електронни издания.

"Още невинни хора ще изгубят живота си", прогнозира той.

Валс направи изявлението ден след като последовател на "Ислямска държава", осъждан в миналото, уби полицейски началник и неговата приятелка в парижко предградие, преди да бъде ликвидиран от специалните сили.

Премиерът защити разузнавателните и антитерористичните служби на Франция от критиките, че са допуснали пропуски и са подценили риска, който е представлявал убиецът на полицейския началник.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Храни куче да те лае, храни мюсюлманин да те убие! Това са Франция и Белгия сега.Тия от тори поколения търтеи на европейска земя от мързел и жажда за слава се самоизяждат, но защо избиват невинни хора?
18
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 7 години
до 8Странно защо държавата Израел не е обект на интерес от т.н. Неислямска Недържава...защото единствено на Израел не им пука от американци руснаци и европейци и тези главанаци го знаят и също знаят, че ако посегнат на Израел това ще им е краят!
17
0
 
6
 
! Отговори
лоло преди 7 години
Значи,кво излиза,че френските граждани ще живеят в състояние на терор и война,за да може да падне Асад.Защото ФРанция се включи в тази война отначало за да сваля Асад.Защо му е на французина да мре заради Асад и сирийците.Това все още никой не се заема да обясни на европейците.Със сигурност на никой европеец не му пука дали Асад ще изтрепе всички сирийци или дали ще управлява до живот.Все едно ня някой да му пука за гладните негърчета в Африка.Играта е друга,най вероятно пак става въпрос за петр
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ставаме за нищо, ще има още терористични актове във тоя курешник отсече Френския премиер и отиде да дава интервю, какви демагози и попуристи са другите политици.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кадафито и Саддам не бяха толерантни със терористите интересно как тъй стана .
14
1
 
17
 
! Отговори
Алексей Лесуков преди 7 години
Потресен съм как ядрена държава с значителен военен потенциал като Франция стои натикана в ъгъла от шепа средновековни терористи. За атентатите в Париж французите отговориха с 10 бомби над ракка. Може да са дали много на света в културно отношение, но като войска никакви ги няма - плахи и страхливи. Предали се на ислямизма без бой. Това е върха на цинизма - да кажеш на народа си да бъде подготвен да мре, и ти да не можеш да направиш нищо в негова защита. Не ви ли е срам, европейски политици?
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
После ще разкажем на матряла как Путин ще им изяде децата и какъв голям проблем ще се случи с тоз Брексит. Hека живеят във вечен страх, единствено спасение им остава църквата или Ние Великите френски Политици. Oт църквата ще ги уплашат с ада и докато чакат Христос единствено спасение сме ние великите френски демократи.
12
3
 
5
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
така и не схванах разликата м/у арабин и еврейн!
11
0
 
12
 
! Отговори
Валс преди 7 години
Туристите дошли да гледат европейското да бъдат спокойни, ще има още атентати с невинни жертви.
10
0
 
13
 
! Отговори
фрг преди 7 години
А къде е Меркел ? Кой покани милиони нелегални емигранти ? Докато европейците търпят *** Европа ще загине!!!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия невинни дано да са толерасти,либерасти или откровени ***
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще има още терористични актове във Франция! Рече франсето и отиде да си прави селфи със джихадистите.
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто започна войната с "тероризма" се появи и истинският тероризъм... Сега се борят с "агресивна" Русия, да видим колко време ще ги издържи мечката преди да се разръмжи наистина....
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да ги предотвратят наистина? Някой си си чете радикалната литература, гледа глупости в нета или идва направо радикализиран. Един ден му избиват чавиите и хоп грабва ножа и хуква по улицата да прославя всевишния...Как се спира такъв? С нож вярно не може да направи голям терористичен акт, но ти ако си жертвата, какво ти пука дали 500 е убил или само теб?...
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиниза е, че "християнска Европа", "православна Русия" и "мултирелигьозна Америка" всъщност се управляват от юдеи. Исак мрази еднакво Ханс, Серьожа и Джон. Исак промива мозъка на Юсуф, дава му колана с взрив и го праща да убие себе си и другите с надеждата, че вместо козички ще отиде в един друг свят където ще бодва девствени женички.П.П.Странно защо държавата Израел не е обект на интерес от т.н. Неислямска Недържава...
4
8
 
2
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
Що приказваш глупости?
3
2
 
11
 
! Отговори
българина преди 7 години
Въпросът е грешен. правилните въпроси са кога сащ бъдат наритани в Европа. Всичките проблеми идват от там ние сме окупирани роби и кога ислямът ще бъде забранен в Европа!
2
3
 
11
 
! Отговори
Garibaldi преди 7 години
Естествено, че ще има. Та нали вашите служби ги организират.
1
4
 
22
 
! Отговори
??? преди 7 години
Що бре? Нали екстрадираха руснаците , те бяха най- опасни