Победителят от тази нощ е... Владимир Путин!

Британските университетски градове загубиха от селска Англия
24 юни 2016 10:30, Елка Василева
287
Победителят от тази нощ е... Владимир Путин!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

"Тази нощ представлява гигантска победа за Путин, за неговата външна политика", написа в Twitter бившият американски посланик в Москва Майкъл Макфол.

"Путин съжаляваше за разпадането на СССР и Варшавския договор и ще бъде щастлив при вида на пукнатини в европейското единство", написа дипломатът по повод резултатите от референдума във Великобритания.

Според Макфол "гласуването несъмнено служи на неговите /на Путин/ дългосрочни цели в Европа". Макфол подчерта, че руският президент "не е провокирал резултата от референдума, но е спечелил от него".

Посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан коментира в Twitter, че победителят на деня е Владимир Владимирович /Путин/. "Благодаря на гласувалите във Великобритания за излизане /от ЕС/. Това беше толкова хитро".

Политическият наблюдател на Би Би Си Лора Кунсберг пък заяви: "Най-близките колеги на Дейвид Камерън казват, че той е политик с късмет. Но когато нещата стигнаха до най-големия риск в неговата политическа кариера, късметът го изостави".

"Въпреки Камерън, въпреки статуквото, въпреки целия политически елит Великобритания гласува за излизане от ЕС, за това да развали съществуващия десетилетия политически договор и да се остави на милостта на новите възможности или новите рискове – а може би и едното, и другото", смята наблюдателят.

Пред Би Би Си социологът Джон Къртис каза: "Това е референдум, в който университетските градове изгубиха от селска и индустриална Англия. Това е референдум, в който космополитна либерална Великобритания изгуби от по-консервативната част от населението, дълбоко обезпокоена от имиграцията".

Оценката на "Дейли телеграф": "С политическата кариера на Дейвид Камерън е свършено. Той ще влезе в историята като премиера, който заложи на мястото на Великобритания в ЕС и собствената си кариера и изгуби".

Ляволибералният вестник "Гардиън" реагира на прогнозирания резултат от референдума със заглавие: "Земетресението Brexit се случи. Ще са нужни години, за да се разчистят предизвиканите от него разрушения". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
26
 
! Отговори
телепат преди 7 години
Путин е виновен за излизането на Британия както и за : климатичните промени, малкото бира в хладилника ми, дебелата ми жена, малката ми заплата, земята се върти Оп това беше Чък Норис
176
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е горещо днес.Путин е виновен.
175
2
 
32
 
! Отговори
ДЦ§ преди 7 години
Камерън излезе с предизборното обещание, че ако го преизберът ще инициира референдум за излизането на Британия от ЕС, - което и направи - а за резултата от референдума е виновен Путин?????????Абе, че Путин е добър политик го доказа Форбс, но че е и екстрасенс - това вече е новост!!! ;)))))
174
19
 
4
 
! Отговори
мерси преди 7 години
До Анонимен като му гледам победите да пази господ все по бедни и задръстени стават
173
17
 
4
 
! Отговори
ръждясали петолъчки преди 7 години
много перхидролски разсъждаваш мен приличаш ми на един руски патриот
172
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин отново побеждава, просто така е свикнал.Руснакът умее да побеждава.Нищо ново, винаги така е било.
171
13
 
4
 
! Отговори
ръждясали петолъчки преди 7 години
До БОЖЕ РАЗРУШИ ЕС яли сте ни попарата начело с легендарния Български генерал Иван Колев имаме и трофеи пленени руски бойни знамена ако не знаеш *** във ВИМ да ги видиш с очите си
170
13
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Това е сигнал, че хората са изпростели от много имане и не трябва да им се дава право на референдум, защото сами ще си направят харакири.
169
13
 
3
 
! Отговори
ръждясали петолъчки преди 7 години
тия пък болшевишки мутанти за какво се радват толкова и те не знаят мнооого простиии
168
10
 
2
 
! Отговори
Исмаил преди 7 години
Хубавата новина е че Турция ще влезне вече в ЕС
167
2
 
12
 
! Отговори
До 205 преди 7 години
Никой не ти ги хвали англичаните, но не те се бият да емигрират в България и не те имат за мин председател мутра и един мафиот със сараи в Бояна, които пият кръвта на народа.Мисшят за народа си и всеки англичанин се гордее да бъде такъв. Живот уреден и спокоен. Дали пълен с индийци и араби-тяхна си работа, те си решават за тях. А ние...уж нямаме араби и индийци, но ни крадат всеки ден, справесливост и наказания няма, *** ни бият и убиват, пенсионерите с 200лв пенсия...а ти плюй по англичан
166
0
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
До 200 -- Да те попитам ?? Няма да те питам- в кой град живееш .-в коя държава живееш .. на кой континент живееш. - а ще те попитам -- ТИ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА ЛИ ЖИВЕЕШ ?????
165
1
 
14
 
! Отговори
Чакаме Ви! преди 7 години
Гурбета свърши празник е сега! Орхан Мурад
164
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е коварен замисъл !Първо участваш в направата на безмислени закони ограничаващи правата в ЕС.После напускаш без санкция ЕС и са правиш на отделна ОБЩНОСТ !!!МНОГО КОВАРНИ СА АНГЛИЧАНИТЕ не ГЪРЦИТЕ !
163
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Референдум за преминаване към Русия ,Америка ,Гърция,Турция,Германия.Нека бай-*** да реши и да гласува .Обаче *** са избягали от България и чистат *** в ЕС .То не останаха хора за референдум направо да на превземат сега и веднага !
162
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е Англия ?САМО ЕДИН ОСТРОВ !!!
161
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен200какъв свят обикалят бе ***?Па не видиш ли , че като няма руснаци в Турция и България и туризма им закъса бе трътроле?
160
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните удариха звучен шамар на Европа.Скъпоплатените евродепутати,вместо да работят за просперитета на всички държави- членки се занимават с това колко голямо да бъде кокошето яйце и да няма криви краставици и още куп безумия от които на англичаните/които внасят доста солидна лепта за членството си/им дойде до гуша.Освен това емигрантската вълна,която заплашва да залее Европа,ако за това му дойде кефа на Ердоган,е сериозна причина за резултата от вота.Кой губи и кой печели,бъдещето ще покаж
159
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТтия глупости по тв алфа ли ви ги говорят? България няма да излиза от ЕС, но вие може да си хващате чемоданите и да заминавате за масква.
158
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ф.С.ВРуските туристи обикалят Целият Свят - Русия е в подем и може да си позволи всичкокакъв свят обикалят бе ***? Сочи и Крим ли ти е света? Да си виждал руснаци в БГ, Гърция, Турция, Румъния? С 20-те руски футболни хулигани ли ви се измерва подема? Това ли е всичко, което можете да си позволите?