Победителят от тази нощ е... Владимир Путин!

Британските университетски градове загубиха от селска Англия
24 юни 2016 10:30, Елка Василева
287
Победителят от тази нощ е... Владимир Путин!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

"Тази нощ представлява гигантска победа за Путин, за неговата външна политика", написа в Twitter бившият американски посланик в Москва Майкъл Макфол.

"Путин съжаляваше за разпадането на СССР и Варшавския договор и ще бъде щастлив при вида на пукнатини в европейското единство", написа дипломатът по повод резултатите от референдума във Великобритания.

Според Макфол "гласуването несъмнено служи на неговите /на Путин/ дългосрочни цели в Европа". Макфол подчерта, че руският президент "не е провокирал резултата от референдума, но е спечелил от него".

Посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан коментира в Twitter, че победителят на деня е Владимир Владимирович /Путин/. "Благодаря на гласувалите във Великобритания за излизане /от ЕС/. Това беше толкова хитро".

Политическият наблюдател на Би Би Си Лора Кунсберг пък заяви: "Най-близките колеги на Дейвид Камерън казват, че той е политик с късмет. Но когато нещата стигнаха до най-големия риск в неговата политическа кариера, късметът го изостави".

"Въпреки Камерън, въпреки статуквото, въпреки целия политически елит Великобритания гласува за излизане от ЕС, за това да развали съществуващия десетилетия политически договор и да се остави на милостта на новите възможности или новите рискове – а може би и едното, и другото", смята наблюдателят.

Пред Би Би Си социологът Джон Къртис каза: "Това е референдум, в който университетските градове изгубиха от селска и индустриална Англия. Това е референдум, в който космополитна либерална Великобритания изгуби от по-консервативната част от населението, дълбоко обезпокоена от имиграцията".

Оценката на "Дейли телеграф": "С политическата кариера на Дейвид Камерън е свършено. Той ще влезе в историята като премиера, който заложи на мястото на Великобритания в ЕС и собствената си кариера и изгуби".

Ляволибералният вестник "Гардиън" реагира на прогнозирания резултат от референдума със заглавие: "Земетресението Brexit се случи. Ще са нужни години, за да се разчистят предизвиканите от него разрушения". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДоРеСиВолен ПРЕЗИДЕНТ !!!днес не е чак толкова горещо, но все пак се скрий на сянка, че имаш халюцинации
156
5
 
4
 
! Отговори
БУНДЕС РЕПУБЛИКИ преди 7 години
Кеф столицата на европа е БЕРЛИН !!!ГЕРМАНЯ НАД ВСИЧКО !
155
3
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Най големият политик и държавник от десетилетия- Успя да оправи апокалипсиса от Горбачов - наречен Перестройка- Успя да направи руският народ богат- Руските туристи обикалят Целият Свят - Русия е в подем и може да си позволи всичко- Бедна България стана още по бедна по нещастна - 3 милиона избягаха -40% от населението ни го НЯМА !! и няма да се върне !! и сега по медиите слушаме само за войни врагове за стотици хиляди емигранти седящи до границата- за бойни мисии с цел да дразним Русия -
154
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааа,бившия американски посланик да не ни хлъзга по тъч линията,защото най-доволна от резултата е имено Америка.За Русия не знам,но американците със сигурност нямат интерес от силна Европа.
153
16
 
5
 
! Отговори
Станой от Ахелой преди 7 години
Англия е суверенна държава и каквото и да е решението и, тя винаги ще бъде част от Европа и ще работи заедно с нея, за разлика от една сибирска губерния, която е, и ще си остане час от Азия !
152
3
 
15
 
! Отговори
Бегли мисли преди 7 години
Словата, написани от Майкъл Макфол красноречиво потвърждават старата българска поговорка "Кой ми изцапа долните ***?".Не търсим гредата в очите на Камерън и лидерите на ЕС, а сламката в окото на Путин.Зевзеците вече префразираха казаното от Майкъл Макфол на "Путин не е спал с невестата, но детето е от него".
151
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви кажа живял съм в Лондон и според мен там живеят само КОМУНИСТИ !Нищо общо с ГЕРМАНИЯ ,но за да се разбере трябва време и съпоставки .Хората не случайно искат ГЕРМАНИЯ и МЕРКЕЛ .Меркел е подложила на испитание ЕС и ГЕРМАНИЯ Е ПОБЕДИТЕЛ и отявен ВОДАЧ !!!
150
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин и той се е хванал за главата защото парите на неговите момчета-руските олигарси са в Лондон.
149
1
 
9
 
! Отговори
dfgdfg преди 7 години
"Това е референдум, в който университетските градове изгубиха от селска и индустриална Англия..............." ,... *** , незнаех че по нивите им има повече хора отколкото в милионните им градове
148
1
 
12
 
! Отговори
към ачкюпеците преди 7 години
пак Путин виновен
147
13
 
2
 
! Отговори
ръждясали петолъчки преди 7 години
ибрикчийте рубладжии уж много обичат русия с двайсет и двете и автономни републики а не отидат да живеят там а стоят и се измъчват в страна като България членка на ЕС и НАТО
146
11
 
4
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Защо беше нужен този популистки референдум !!! Излъгаха се от коварната руска хибридна атака !!!
145
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време да се проведе референдум Русия или Сащ в България а да си пратнираме с този, който изберем. Да живее България да живее Русия
144
1
 
11
 
! Отговори
до 178 преди 7 години
Защото не цепи басма на никого.
143
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевБългария обича Русия,а не Краваристан.Той обича само путландия!
142
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВасилевРусия е най-великата страна а Путин е най-великия политик.И защо?
141
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
aide sega , pak putin im e vinoven ,sega amerika shte se machi po barzo da provokira rusia za da zapochne vojna, pomnete mi dumata
140
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е виновен, да.
139
2
 
10
 
! Отговори
Василев преди 7 години
България обича Русия,а не Краваристан.Агент Бил Стокар! ЦРУ!!!
138
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БОЖЕ РАЗРУШИ ЕСМай послъгваш, а и безбожник да призавава господ е възможно само, ако е надрусан.