Победителят от тази нощ е... Владимир Путин!

Британските университетски градове загубиха от селска Англия
24 юни 2016 10:30, Елка Василева
287
Победителят от тази нощ е... Владимир Путин!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

"Тази нощ представлява гигантска победа за Путин, за неговата външна политика", написа в Twitter бившият американски посланик в Москва Майкъл Макфол.

"Путин съжаляваше за разпадането на СССР и Варшавския договор и ще бъде щастлив при вида на пукнатини в европейското единство", написа дипломатът по повод резултатите от референдума във Великобритания.

Според Макфол "гласуването несъмнено служи на неговите /на Путин/ дългосрочни цели в Европа". Макфол подчерта, че руският президент "не е провокирал резултата от референдума, но е спечелил от него".

Посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан коментира в Twitter, че победителят на деня е Владимир Владимирович /Путин/. "Благодаря на гласувалите във Великобритания за излизане /от ЕС/. Това беше толкова хитро".

Политическият наблюдател на Би Би Си Лора Кунсберг пък заяви: "Най-близките колеги на Дейвид Камерън казват, че той е политик с късмет. Но когато нещата стигнаха до най-големия риск в неговата политическа кариера, късметът го изостави".

"Въпреки Камерън, въпреки статуквото, въпреки целия политически елит Великобритания гласува за излизане от ЕС, за това да развали съществуващия десетилетия политически договор и да се остави на милостта на новите възможности или новите рискове – а може би и едното, и другото", смята наблюдателят.

Пред Би Би Си социологът Джон Къртис каза: "Това е референдум, в който университетските градове изгубиха от селска и индустриална Англия. Това е референдум, в който космополитна либерална Великобритания изгуби от по-консервативната част от населението, дълбоко обезпокоена от имиграцията".

Оценката на "Дейли телеграф": "С политическата кариера на Дейвид Камерън е свършено. Той ще влезе в историята като премиера, който заложи на мястото на Великобритания в ЕС и собствената си кариера и изгуби".

Ляволибералният вестник "Гардиън" реагира на прогнозирания резултат от референдума със заглавие: "Земетресението Brexit се случи. Ще са нужни години, за да се разчистят предизвиканите от него разрушения". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
3
 
11
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Русия е най-великата страна а Путин е най-великия политик.Агент Кевин Андерсън! ЦРУ!!!
136
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Василев"Слава на Русия и Владимир Путин!!"И защо? Колко ти даде?
135
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 164Само путинофилите са обладани от Путин. Те друго не виждат, защото им пречат капаците и не им достига сиво. Те и затова са путинофили.
134
3
 
7
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Слава на Русия и Владимир Путин!!Агент Арт Хопър! ЦРУ!!!
133
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БОЖЕ РАЗРУШИ ЕСДоказваш, че путинофил , расист и хомофоб е едно и също! А да и безмозговой!
132
7
 
3
 
! Отговори
Путин: преди 7 години
И в тази нова супердържава Джуджеландия ще се възцари мир, равенство и справедливост. Никой няма да е по-висок от 170см!
131
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На вас само Путин ви е в главата а не виждате че сте затънали в корупция и престъпни схеми
130
1
 
20
 
! Отговори
до 159 преди 7 години
Че нефтът беше стигнал до 15$, но фалира не Русия, а американските шистови компании. Както е на път и Саудитска Арабия, която за пръв път тегли заем от 80млрд да си върже бюджета.
129
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БОЖЕ РАЗРУШИ ЕСЯко си се надрусал братот! Кво взе?
128
2
 
27
 
! Отговори
Oleee преди 7 години
На крива ракета космоса й пречел! Руснаците ли внесоха референдума? Руснаците ли гласуваха? Путин ли управлява ЕС? Путин ли вземаше калпави и нескопосани решения? Тия са като нашите (или обратно) - все някой и ме виновен, но никога ТЕ! Некадърни ***!
127
17
 
5
 
! Отговори
фгб преди 7 години
Путин не може да "управлява" ***, камо ли Русия и Европа!! То затова Русия прилича на истинска *** сега, и няма изглед да се оправи!! А като се срине до 15 долара цената на петрола, РУсия ще се разсмърди...
126
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилчета, вече не живеем в Средновековието, дето да запалите манастирската библиотека и да изгорите типично по руска варварщина книгите и да заличите историята. Днес вече е трудно да крадете история и да я подменяте. Кеф!Всички знаят, че Русия влиза във Втора световна война като агресор, а излиза като страдалец победител. Изтрийте целия Интернет! Не можете! Днес истината е по-бърза от конния пратеник, дето ще убиете по пътя и от пощенския гълъб, дето ще му подмените писмото.
125
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега е редно Путин да докара кораби в пролива Кале, за да защити английският народ от диктатурата на ЕС. Трябва да се пази крехката демокрация.Нали подобни думи ви звучат познато по отношение на Сащ, които докараха кораби в Черно море, след реферндума в Крим.
124
5
 
20
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Руския президент няма нищо общо с гласуването във Великобритания. Той просто е най-влиятелния човек на земята.
123
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярното е, че "космополитна либерална Великобритания изгуби". Оттук нататък космополитно-либерално-гейовидните евроценности са у кереча, те не са нужни и народите на Европа ги мразят! Евросъюз може и трябва да има, без толерасти и със сериозна обща военна сила, която да налага европейската доминация в света.
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 145Така е защото са с изпилени мозъчета. Пък и инструкциите са им такива, така че всичко пасва!
121
4
 
10
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 7 години
До до 137Явно сте пропуснали целия 20 век. Има таен пакт ***-Рибентроп за разделяне на Полша. Русия влиза от изток малко след германците и руските генерали заедно с германските им колеги организират общ парад на войските си в Брест. Следва Катинското клане. Подозирам, че не знаете и за нахлуването на Сталин във Финландия и откъсването на областта Карелия като резултат от тази агресия. Тя се случва по времето, по което Хитлер анексира Судетия в Чехословакия
120
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само не знам Михаил Ковальов и Семьон Тимошенко като командващи военни части на СССР както са търсили в Полша, след като българския русофил смята, че СССР не влиза в Полша... Е па сигурно са ходили на бирфест в Поша. И кебапчета са ходили да ядат там! Щото руските не са годни за храна!
119
9
 
5
 
! Отговори
Путин: преди 7 години
Ще направим нов ЕС и ще го наречем Джуджеландия!
118
6
 
9
 
! Отговори
Победителите преди 7 години
Велика Британия доказа, че още в Европа живеят разумни хора, готови да се борят за своето бъдеще с решителност и достойнство. Браво БРИТАНЦИ. Ще си позволя да перефразирам гения Христо Ботев : ЕС Е ТРУП НА СМУРТЕН ОДЪР. ЗАВЪРШВАМ С ЕДНО УРА !