Победителят от тази нощ е... Владимир Путин!

Британските университетски градове загубиха от селска Англия
24 юни 2016 10:30, Елка Василева
287
Победителят от тази нощ е... Владимир Путин!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

"Тази нощ представлява гигантска победа за Путин, за неговата външна политика", написа в Twitter бившият американски посланик в Москва Майкъл Макфол.

"Путин съжаляваше за разпадането на СССР и Варшавския договор и ще бъде щастлив при вида на пукнатини в европейското единство", написа дипломатът по повод резултатите от референдума във Великобритания.

Според Макфол "гласуването несъмнено служи на неговите /на Путин/ дългосрочни цели в Европа". Макфол подчерта, че руският президент "не е провокирал резултата от референдума, но е спечелил от него".

Посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан коментира в Twitter, че победителят на деня е Владимир Владимирович /Путин/. "Благодаря на гласувалите във Великобритания за излизане /от ЕС/. Това беше толкова хитро".

Политическият наблюдател на Би Би Си Лора Кунсберг пък заяви: "Най-близките колеги на Дейвид Камерън казват, че той е политик с късмет. Но когато нещата стигнаха до най-големия риск в неговата политическа кариера, късметът го изостави".

"Въпреки Камерън, въпреки статуквото, въпреки целия политически елит Великобритания гласува за излизане от ЕС, за това да развали съществуващия десетилетия политически договор и да се остави на милостта на новите възможности или новите рискове – а може би и едното, и другото", смята наблюдателят.

Пред Би Би Си социологът Джон Къртис каза: "Това е референдум, в който университетските градове изгубиха от селска и индустриална Англия. Това е референдум, в който космополитна либерална Великобритания изгуби от по-консервативната част от населението, дълбоко обезпокоена от имиграцията".

Оценката на "Дейли телеграф": "С политическата кариера на Дейвид Камерън е свършено. Той ще влезе в историята като премиера, който заложи на мястото на Великобритания в ЕС и собствената си кариера и изгуби".

Ляволибералният вестник "Гардиън" реагира на прогнозирания резултат от референдума със заглавие: "Земетресението Brexit се случи. Ще са нужни години, за да се разчистят предизвиканите от него разрушения". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 140Я тогава, кажи какво пише в Мюнхенското споразумние? Знаеш ли кой го е подписал и за какво става реч, Кой е министър председател на Англия тогава? Какъв е договора на Франция и Англия с Полша? Защо, като обявяват война на Германия при влизането на Хитлер в Полша, не обявяват война и на Русия, когато Сталин влиза в Полша?Бързо към уикито да четеш и ела след 2 часа да отчетеш записките си...
116
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целия свят знае, че руснаците са поделили Полша с германците, само българските русофили, казват, че това не е вярно! СМЕХ БАТЕ!!!
115
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 137"Руснаци въобще не са нападали Полша!"само ще ти цитирам Уикипедия...bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F_(1939)" в резултат на която територията на Полша е окупирана напълно, полската армия е разбита, а територията на страната е анексирана от СССР и Райха."
114
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее бъдещият Евразиатски Съюз начело с Русия!!!!!!
113
10
 
9
 
! Отговори
до 137 преди 7 години
Личи си колко познавате историята. Германците организират провокация на границата, където преоблечени есесовци, облечени с полски униформи нападат застава на германците. Въз основа на този случай Хитлер напада Полша и за две седмици я купира цялата. Руснаци въобще не са нападали Полша!
112
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 10897"134 бе ти чувал ли си за Мюнхенското споразумение от септември 1938 г.?"Чувал съм, да! Ама май ти си му чувал само името на това споразумение. Знаеш ли колко суверенни полски територии е отнела Русия? Ти въобще знаеш ли какво е суверен?
111
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей че късогледи евро - гейци!Победителят мноооого преди тази нощ е Владимир Путин!
110
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със сигурност Путин е по-популярен на острова, отколкото Камерън и дъртата, взети заедно. Но за резултатът, Путин не си е мръднал и пръста. Англичаните сами си ги забъркаха л**н*та.
109
3
 
1
 
! Отговори
10897 преди 7 години
134 бе ти чувал ли си за Мюнхенското споразумение от септември 1938 г.? Нещо за нападението над Чехия, влизането в Судетите, Аншлуса, нападението на Полша над суверенни чешки територии....Я ходи да доучваш след СПТУ то!
108
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ден днешен има мaлоумници, които си мислят едва ли не, че Русия влиза в Полша, за да я ОСВОБОЖДАВА от лошите германци, през 2ра световна война... Ти да видиш... защо ли руснаците избиват 22 000 полски офицера в Катинската гора...
107
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ти в час ли си? ВСВ я започна Хитлер, нападайки Полша."Не, ти не си в час! Хитлер напада Полша, ЗАЩОТО такава му е уговорката с Русия!Това е част от договорките Рибентрoп-Mолотов! Според теб защо Полша е нападната от 2 страни, както от Германия, така и от Русия?! Аман от пpости хора да ми задават мaлоумни въпроси, дали съм бил в час! Чети история и се образовай, тогава си позволявай да ми даваш акъл!
106
2
 
17
 
! Отговори
1 преди 7 години
Каквото и да стане, все Путин е намесен :)
105
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави сте, че Путин спечели. Обаче Путин, а не руския народ. Руския народ ще продължи да си е беден, гол и бос.
104
0
 
12
 
! Отговори
Неевропско преди 7 години
Това ви чака оттук нататък, инглиши: криви краставици, нещастни кокошки и щастлив Путин. Дерзайте!
103
1
 
15
 
! Отговори
ЕвроанализникОF преди 7 години
До 88Така е - без врагове няма растеж.Още когато Камерън купи на жена си едно увехтяло Нисанче за без пари,той начерта бъдещето.Путин е виновен,че света се променя?Нима навсякъде не побеждават на избори селските и индустриалните?Преди 3 месеца бях в Лондон.Цветнокожа драма. Разпад. Опит за носталгия и нескопосана военна намеса по света.Това вехто (17% месно)население не само,че не може да си обере ягодите,но не знае да те упъти за спирка на метрото,различна от неговата.Автогол от дузпа...
102
3
 
11
 
! Отговори
до 126 преди 7 години
Честито ти разпадане на евро *** ахахах
101
1
 
16
 
! Отговори
Кукловода преди 7 години
Чета и се смея на глас . Умирам . Абе хора толкова ли не разбрахте че Путин не му пука за ЕС и няма за какво да се бори с него . Той продължава да си продава газ и нефт на Ес и толкова . За Путин цел номер 1 е овладяването на Актика . Там са 38% от световните залежи на петрол . Ето защо всичко в Русия е насочено именно към това . Четете и ще разберете . През 2010 Путин отменя 3 атомни самолетоносача и пренасочва средствата за 3 атомни ледоразбивача от тежък тип . Това според вас защо се прави ?
100
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"1.Русия е страна заради която избухва 2ра световна война - факт!"Ти в час ли си? ВСВ я започна Хитлер, нападайки Полша.
99
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6.Русия многократно е водила войни с България.7.Русия не признава, че Кирилицата в създадена в България, а твърди, че тя е създадена в Русия по руско поръчение.8.Русия заповядва да се създаде Македония и да се отцепи от България, даже искат да ни вземат по-късно и Пиринска Македония.9.Русия бута всички български църкви в Русия... ама само българските!10.Русия претапя етническите българи и им забранява да се самоопределят като такива.11.Русия е дивашка държава, която е много назадничава!
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
управляват ни откачени и с психози? а тоя посланик на франция какво му е станало? тук ни пращат посланици обработени анти путин анти русия анти.... ?