Победителят от тази нощ е... Владимир Путин!

Британските университетски градове загубиха от селска Англия
24 юни 2016 10:30, Елка Василева
287
Победителят от тази нощ е... Владимир Путин!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

"Тази нощ представлява гигантска победа за Путин, за неговата външна политика", написа в Twitter бившият американски посланик в Москва Майкъл Макфол.

"Путин съжаляваше за разпадането на СССР и Варшавския договор и ще бъде щастлив при вида на пукнатини в европейското единство", написа дипломатът по повод резултатите от референдума във Великобритания.

Според Макфол "гласуването несъмнено служи на неговите /на Путин/ дългосрочни цели в Европа". Макфол подчерта, че руският президент "не е провокирал резултата от референдума, но е спечелил от него".

Посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан коментира в Twitter, че победителят на деня е Владимир Владимирович /Путин/. "Благодаря на гласувалите във Великобритания за излизане /от ЕС/. Това беше толкова хитро".

Политическият наблюдател на Би Би Си Лора Кунсберг пък заяви: "Най-близките колеги на Дейвид Камерън казват, че той е политик с късмет. Но когато нещата стигнаха до най-големия риск в неговата политическа кариера, късметът го изостави".

"Въпреки Камерън, въпреки статуквото, въпреки целия политически елит Великобритания гласува за излизане от ЕС, за това да развали съществуващия десетилетия политически договор и да се остави на милостта на новите възможности или новите рискове – а може би и едното, и другото", смята наблюдателят.

Пред Би Би Си социологът Джон Къртис каза: "Това е референдум, в който университетските градове изгубиха от селска и индустриална Англия. Това е референдум, в който космополитна либерална Великобритания изгуби от по-консервативната част от населението, дълбоко обезпокоена от имиграцията".

Оценката на "Дейли телеграф": "С политическата кариера на Дейвид Камерън е свършено. Той ще влезе в историята като премиера, който заложи на мястото на Великобритания в ЕС и собствената си кариера и изгуби".

Ляволибералният вестник "Гардиън" реагира на прогнозирания резултат от референдума със заглавие: "Земетресението Brexit се случи. Ще са нужни години, за да се разчистят предизвиканите от него разрушения". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
0
 
! Отговори
me преди 7 години
Да, Путин е виновен, а не безмозъчната и нагла европейска политика или пък още по-безмозъчната кампания по референдума на британските политици. Много е лесно друг да ти е виновен. Точно пък на острова, дето е толкова изолиран и консервативен, ще да са слушали Путин.
196
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те такова нещо Путиа не си е представял и в най-смелите си мечти.Понякога живота и пенсионерите английски минават и най смелите комбинации дето един кагебистки мозък може да сътвори.С един куршум- разцепи се ЕС ,отлюспи се американската подводница/Британия де/- самата тя е на път да се цепне фатално.Седи си , пие си водката и нещата се подреждат.
195
5
 
2
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Путин няма необходимата алкохолна подготовка и трябва да бъде сменен от достоен наследник на великия Елцин с отлична алкохолна подготовка и сериозни успехи с чашката.
194
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПешкоДвама пияници си говорят. Единият казва:- Ей, Пешо, ти, ако имаш избор, от какво искаш да си болен - от склероза или паркинсон?Той му отговаря:- От склероза.Другият пита:- Защо бе, Пешо?Пешо му отговаря:- По-добре да не помня какво съм пил, отколкото да го разливам!
193
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Путин спечели, Азер Гъзаев,Ами заминавай за "свободна и просперираща" Украйна! Никой не те спира, отиди и виж отблизо как живеят там!
192
9
 
2
 
! Отговори
Путин спечели преди 7 години
Русия и руснаците за пореден път загубиха.Но те живеят така от стотици години- водка, сельодка и лагери в Сибир.
191
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците пак ще бягат към ЕС и Америка както го правят от векове.Россия пак ще си остане същата каллна кокква.
190
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да спечели -от глупостта на английските баби.Така е то.
189
0
 
2
 
! Отговори
смях преди 7 години
какво и кой победи путин или това е победа на злорадството
188
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин отново загуби - за да се случи отделяне от ЕС, след референдума трябва да се гласува в правителството и после в Парламента на Великобритания. Там обаче са За оставане в ЕС. А и никой не иска Шотландия и Сев. Ирландия да се отделят, както се очаква след напускане на ЕС.Спете спокойно, сега ЕС само ще се мобилизира и сплоти.А Путин отново загуби.
187
4
 
25
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
каквото ще да се случи в европа или света винаги го запомнете че ще е виновен владимир влаимирович путин.на крив дирек му пречи тревата мисля че всеки ме разбра какво исках да кажа
186
1
 
26
 
! Отговори
gtf преди 7 години
хем Путин няма нищо общо с всичко това, хем пък водената от него външна политика спечелила wtf ? И защо наистина да плащат англичаните, както се спомена 5 млрд. евро годишно... и аз не искам в ЕС щото плащам пък фирмите на гроп и дпс лапат ...ае направете референдум тука
185
1
 
16
 
! Отговори
ПОБЕДА ---ГЛУПОСТИ! преди 7 години
БРИТАНИЯ , ВИНАГИ Е БИЛА ПРИВИЛИГИРОВАНА В ЕС!!!!ТЕ ДОРИ НЕ УЧСТВАТ В МОНЕТАРНАТА СИСТЕМА НА ЕС!!ТЕ И ДНЕС---НЕ РАБОТЯТ С ЕВРО...А СИ ЗАПАЗИХА ПАРИЧНАТА ЕДЕНИЦА--"ПАУНДА"!!АНГЛИЯ---ИСКАШЕ ДА ИГРАЕ 1-ва ЦИГУЛКА И В ЕС .....АМА НОМЕРА НЕ МИНА!СЕГА ---НЕЩАТА СА ЯСНИ -----ГЕРМАНИЯ Е НАД ВСИЧКО..... ПАК!!!САЩ--ЯСНО ДОКАЗАХА , ЧЕ ДЪРЖАТ ПОВЕЧЕ НА ГЕРМАНИЯ И ЕС!НЕЩАТА ---ПРОСТО СЕ ИЗЯСНИХА !!!!
184
20
 
2
 
! Отговори
Азер Гъзаев преди 7 години
Ау руска аристократка според КГБ няма! Били са заможни дворяни.трябвало е според Интернационала да се избесят.крепостните селяни с и слугували! Ау!според путин москалите , те не са повече от 500 000 държат другите 162 народности в крепостничество!? Ау ,а какво произвеждат москалите!!?? Москвичета,Не! Ами раздори и провокации!!!!е затова,и Мая Плесецкая Забягна в Германи и Том почина! А ,москалите пак си крадът
183
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си спомним, че бабата на Камерън е руска аристократка, избягала след Октомврийската революция в Англия.
182
0
 
17
 
! Отговори
мен преди 7 години
Не знам за Путин,но други добре са се потрудили за една година почти.Как ли са предвидели снощните събития?Сорос продава акции и купува злато - Блицblitz.bg Новини Икономиказа мобилни - 17.11.2015 г.
181
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин спечели, но не и руснаците.
180
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да печели Путин, самите руснаци винаги са губещи, бедни, гладни, опиянчени... от 900 години насам
179
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодаря на Путин и Русия за супер-красивата ми жена от СССР макар и азиатка. Много красиви деца и внуци направихме, макар и с караници.. Благодаря и за чистата водка Хвойновая от Сибир с промоция 200 г. червен хайвер от Берьозка/пиша на 500 гр. без да ме хване!/. Поклон и наздраве!
178
1
 
11
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Да, ще ги вкара в Евразииския съюз....там няма не искам ,няма недей...хихиххиххихи.....зелените човечета вече се товарят в корабите....хихиххи...