Франция и Германия искат силна Европа в свят на несигурности

Готвят документ заради разяждането на европейския проект
Обновена: 26 юни 2016 19:46 | 26 юни 2016 19:44, Камелия Цветанова
107
Франция и Германия искат силна Европа в свят на несигурности
Снимка: Reuters, архив

Външните министри на Германия и Франция Франк-Валтер Щайнмайер и Жан-Марк Еро разработват документ, озаглавен "Силна Европа в свят на несигурности", в който предлагат обща европейска политики по сигурността и миграцията и засилване на икономическото сближаване, предаде БТА като цитира Ройтерс.

Още по темата

Щайнмайер и Еро признават, че Европейският съюз е подложен на сериозно изпитание и казват, че общността преживява поредица от кризи на юг и изток, а икономическият растеж се възстановява бавно.

"За да предотвратим тихо прокрадващото се разяждане на нашия европейски проект, трябва да бъдем по-съсредоточени върху съществените въпроси и изпълнението на конкретните очаквания на нашите граждани", заявяват те в документа, чието разработване е започнало преди референдума, на който Великобритания гласува за излизане от ЕС.

Според тях е важно да се признае, че държавите членки имат различно желание за задълбочаване на европейската интеграция.

"Трябва да намерим по-добри начини за справяне с различните нива на амбиция, за да гарантираме, че Европа по-добре изпълнява очакванията на всички европейски граждани", казват двамата министри, чиито страни играят водеща роля в ЕС.

За тази цел те предлагат три инициативи: европейско споразумение за сигурността; обща европейска политика за убежището и миграцията; засилване на растежа и завършване на икономическия и паричен съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: германияФранцияЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, ама аз искам друго - нестабилност и разединена Европа!Вовкин
56
5
 
10
 
! Отговори
бг преди 7 години
Не ви вярваме!Пак ще сме на фронта срещу нашествениците и Русия?
55
1
 
5
 
! Отговори
аха преди 7 години
Германия и този път не успя.На германците изобщо не им се занимава с войни.А те знаят какво е истинкса война.Няко пак се опита да ги въвлече,но те не са толкова глупави за колкото ги мислят всички,все пак тези хора правят коли като мерцедес и порше.А в химията са мастъри.И да тези американски войски за които се говори са нещо като трън в петичката,но пък кво,все някой трябва да те пази.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия на два пъти през миналия век прави неуспешни опити да завладее Европа. През този век успя. Средствата са различни но целта е една и съща
53
2
 
5
 
! Отговори
може би преди 7 години
Меркел не е повикала бежанците,те бяха пуснати с лодките преди тя да се изкаже,процеса беше започнал.Кой ги пусна не се разбра.Кои са тези хора също не се разбра.Дали плана беше да се разбиее ЕС или да се обедини в обща армия срещу врага не се разбра.Нищо не се разбра,освен че нещата се разпърдяха.Печеливши няма,но пък воу има.
52
0
 
5
 
! Отговори
Gen col Gadoryan преди 7 години
Аве я се концентрирайте върху щастливите кокошки и спасяването на емигрантите в Средиземно море. Май само това ви се получава засега поне!;)))
51
1
 
0
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
73 Ти случайно преминавал ли си Капъкуле някога
50
4
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
71 Това в детската градина ли ти го преподаваха . А случайно стана ли въпрос примерно че докато русите бяха братя по оръжие със швабите англичаните защищаваха честта на Европа , сами останали от целия Континент . Така почти цели две години без три месеца
49
6
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Ще ти се , точно напротив сега без ВБ която беше спирачка пред интеграцията тя може да се засили
48
4
 
8
 
! Отговори
прилича на ГДР преди 7 години
Т.н. "ЕС" много ми прилича на бившата ГДР - разложи се, разпадна се и някак си изчезна!
47
4
 
0
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
66 Говориш за себе си или за своите политици
46
4
 
10
 
! Отговори
декадент преди 7 години
Единственото, което може да се каже със сигурност е, че ЕС и НАТО са несигурни. Заради подкупните, декадентни и умствено импотентни политици.
45
8
 
1
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
64 Американският посланик каза в прав текст , когато отпадналите за американски визи паднат под 3% тогава ще паднат и визите за Щатите , сега са над 3% . Хората си имат правила
44
6
 
12
 
! Отговори
Значииии... преди 7 години
..какви ли не глупости са способни ДВУЛИЧНИТЕ западняци да дрънкат, само и само да се докопат до тУРСКИЯ контрабанден петрол. Жалки сте - поне свалете визите за БЪЛГАРИ за САЩ. Тогава ми говорете за силна Европа. Гнус ме е от вас - ЛИЦЕМЕРИ!
43
7
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
а Европарламента го избирате вие Вие си избрахте Бареков и Ангел Джамабазки а и синчето на Волен / доведеното де
42
3
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Пряко избиране на комисарите от европарламента-това е разковничето и първата стъпка!!------------------------Те и сега се избират от Европарламента
41
7
 
4
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
Хйде де от кога чакам стъпки в тази посока. Сега я няма вече Великата Британия , занчи можем да започнем с интеграцията Първо вътре в самият съюз . Общо шенгенско пространство. Обща гранична полиция Обща Главна прокуратура . Обща армия
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агент Юбис Странвад от ЦРУ е пасивен хомосексуалист. Пише го в Линкедин.
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо ново!!!Празни политически локуми от думи без смисъл и съдържание!!Тази работа с документи не става!!Работа иска!!!Изчистване на авгиевите обори ЕС!!Пряко избиране на комисарите от европарламента-това е разковничето и първата стъпка!!Не да се спускат както досега незнайно по какъв начин и път,да провеждат някаква политика,най-често на тези,които са ги поставили на тези възлови места и да не носят абсолютно никаква отговорност за решенията си пред същия европарламент!!Всичко друго е парлама!!
38
3
 
22
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 7 години
30 572 евро е месечната заплата на Юнкер. Те са равни на 61 000 лева! Това са пенсиите на 244 български пенсионери. За тези пари, един българин със средна заплата, трябва да работи около 8 години! Към заплатата Жан-Клод взима и по 304 евро на ден, които са безотчетни. Това са 18 240 лева допълнително. Така че цялата му месечна заплата е около 80 000 лева. ЕС е създадена от такива и за такива търтеи като Жан-Клод, а не за балъци като нас.