Лондон реши: Няма да има втори шанс за Европейския съюз!

Кабинетът отказа да свика втори референдум "за" или "против" ЕС
9 юли 2016 15:00,
111
Лондон реши: Няма да има втори шанс за Европейския съюз!
Снимка: архив Reuters

Правителството във Великобритания отхвърли искането на над 4 милиона британци за провеждането на нов референдум за или против излизането на страната от Европейския съюз.

Всеки от подписалите петицията получи писмо, с което бе информиран за становището на кабинета, съобщи БТА.

В петицията се настояваше правителството да приложи правилото, според което, ако вотът в подкрепа на членството в ЕС или за излизане от ЕС се основава на по-малко от 60 на сто от гласовете при избирателна активност под 75 на сто, то трябва да има втори референдум.

Още по темата
"Както премиерът ясно заяви пред Камарата на общините на 27 юни, референдумът бе най-важното упражняване на демокрация в британската история, в което участваха над 33 милиона души, дали вота си", се посочва в отговора на правителството.

Този вот доведе до оставката на премиера Дейвид Камерън, чийто наследник на поста ще бъде посочен на 9 септември, припомня АФП.

В официално писмо пък британското външно министерство посочва, че 33 млн. души са се произнесли и "тяхното решение трябва да бъде зачетено". "Сега трябва да се подготвим за излизане от ЕС", се казва в писмото, цитирано от "Индипендът" и bTV.

Въпреки невъзможността за провеждане на втори референдум, голяма част от британците смятат, че такъв трябва да има, но когато Великобритания договори условията за излизане от ЕС.

Тогава тези условия ще бъдат гласувани на референдум и ако хората решат, че те не са добри, правителството трябва да направи всичко възможно да остане в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко за нашите младежите искат да си намерят "приятели" извън пределите на родината--Младежи, няма приятелство, няма приятели.Има само бизнес.Бизнеса не е приятелство.
77
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всичко беше трикове ,камеран най много искаше да излезе от ЕС а се правеше на луд....
76
1
 
2
 
! Отговори
майтап преди 7 години
До ПадаааааааааМаи пада само в кухата ти кратуна,и тая опорна точка изгърмя,тичай на Козяк 16 да ти ъпдейтнат софтуера:)))))))
75
1
 
2
 
! Отговори
майтап преди 7 години
Хайдеееее увисна опорната точка на нашите грантови медий,рев сълзи и сополи,и накрая ръц отзад на нашенските *** на Дьород Шорош:)))))))
74
1
 
0
 
! Отговори
GBR преди 7 години
Public debt 1 686 057 723 000Public debt per citizen 26 032.62Public debt to GDP ratio 89.022
73
1
 
2
 
! Отговори
може преди 7 години
До Английския посланик Ще го изнудват ако е обещавал разни неща, докато си проси похвали. По бг тв посланика тънко подложи бананова *** на премиера, като заяви, че мислят еднакво за Брюксел и често не знаят какво правят там. Тук клакьорите писнаха от радост, щото генералът наш бил сравнен с някой европеец. Боже, в каква идиотска среда живеем.
72
1
 
2
 
! Отговори
ко паднало? преди 7 години
Пада паунда, пада, внимавай да не ти падне на главата :) При втори референдум англичаните щяха да гласуват над 60% за излизане от ЕС, в Северна Ирландия щеше да спечели Брекзит, а в Шотландия да е 50 на 50. Петицията беше доказано фалшифицирана. Измамата на века вече я наричат. Римейниаците станаха за смях. Имотите поскъпват, ЮК100 е на ниво над това преди брекзит.... какво да обяснявам на игноранти.
71
5
 
3
 
! Отговори
Падааааааааа преди 7 години
А,паунда пада,пада,пада...Спекулантите си мислят,че ще спечелят.******ци,продължавайте да купувате паунди. Никога цената няма да се вдигне. Нещо повече. Накрая паунда ще бъде заменен от еврото. Англия никога реално няма да излезе от ЕС. Даунийнг Стрийт вече държи здраво своята кукла на конци - Бойко Борисов чрез българските емигранти в Англия.
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята пазнава и е анализирала много политически грешки . Дано тази втори шанс не е една от тях .
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята пазнава и е анализирала много политически грешки . Дано тази втори шанс не е една от тях .
68
0
 
5
 
! Отговори
Английския посланик преди 7 години
Утре посланикът на Англия ще се срещне с Бойко Борисов. Срещата ще бъде закрита. По заобиколен начин посланика ще изложи своята главна теза,а именно - Бойко Борисов ще стане марионетка на Даунинг стрийт. Борисов ще управлява целия ЕС и сега настъпи момента,когато Англия ще изнудва Бойко Борисов. Машинацията не е сложна. Ако Бойко не следва заповедите на Англия ще започне масово гонение на бг. бежанци. Последствията ще бъдат фалиране на бг. социалната с-***.,стачки и падане от власт на Борисов.
67
2
 
3
 
! Отговори
7 преди 7 години
Бабето на Англия загази яко
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това, че сме зле, не е по вина на ЕС. Сами сме си виновни, че избираме некадърни управници. И изобщо няма какво да се сравняваме с Великобритания, те са били добре и пак ще са добре. Цялата тази шумотевица е за да не мислим за истинските проблеми.
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Te искаха и Европейското по футбол да се преиграе, но засега се отказват. Малко по малко футбола ще бъде заместен от кабади - индийско-пакистанска борба с биене на шамари.
64
0
 
0
 
! Отговори
За Brexit-а преди 7 години
Брекзит - Ричард Уолф https://youtube/watch?v=enAphogFgTg
63
12
 
3
 
! Отговори
край преди 7 години
Великобритания ще се договори за: достъп до пазара на ЕС, повече суверенитет относно емиграцията и ще продължи да внася членски внос в ЕС даже ще го увеличи.
62
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
London se usetiha za tazi pumiina iama I biagat. Ako beshe tolkova hubavo... Nali se seshtate. . NiKoi ne biaga ot hubavoto! !! Uvi.. BG narod shte bade pretopen kato nacia I kyltura ! Levski shte bade harakteriziran kato terorist..I tn.SRAM SRAM SRAM. ...
61
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги - нагли до дупка: вторият шанс няма да е за ЕС, ще е за Великобритания!Справка - времето преди 1973-а, когато тези наглеци бяха приети в ЕС. Тогава ЕИО процъфтяваше, а англетата бяха полуживи от глад. Сега ще си припомнят някои неща от тази епоха.
60
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
London se usetiha I se iznesoha , ako I'm beshe tolkova hubavo shtaha da ostanat. Shte se zapaziat kato nacia I kyltura, uvi nas shte ni pretopiat
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
reshenieto e na 9-ti septemvri...kogato si idvat i Partizanite