Франция добре интегрирала мюсюлманите си

Службите също работят добре, смята Ксавие дьо Кабан
20 юли 2016 10:00,
43
Франция добре интегрирала мюсюлманите си
Снимка: Bulgaria ON AIR

Франция е държава с добре интегрирано мюсюлманско малцинство, но все пак се намират такива представители на тази общност, които "Ислямска държава" използва, за да разедини европейската общност чрез терористични атаки и всяване на страх.

Това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан.

Той посочи, че според него службите във Франция работят добре, но е трудно да бъдат локализирани единичните случаи, в които се оказва, че нападателите преди не са били свързани с различни групировки и сами решават, че искат да извършат подобно деяние, какъвто се предполага, че е случаят с нападателя в Ница.

"Този човек не може сам да организира атентата. Той се е свързал бързо и лесно с хора, които са джихадисти, които са му помогнали да организира и да подготви всичко за атентата. И това е много опасно - не само, че има луди хора като него, но защото този тип хора могат да намерят помощ от хора, които знаят как се подготвя такъв атентат", посочи посланикът.

Той беше категоричен, че най-лошата реакция при и след подобна атака е паниката.

Целия разговор вижте в Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Властта е в подобни личности живеещи зад добре охранявани бетонни огради, които се движат само с охрана. Т.е. проблем за него няма
1
0
 
26
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Да ви имам интеграцията аз!;)) Самият факт че се използва тази дума, показва дълбоко разделение на обществото.,Пропаст, която ще опропасти всичко. Точка.