Меркел обещава сигурност: Скърбим със свити сърца!

Споделяме болката ви, страдам с вас", заяви Ангела Меркел
Обновена: 23 юли 2016 21:17 | 23 юли 2016 21:14,
150
Меркел обещава сигурност: Скърбим със свити сърца!
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че скърби за убитите в снощното нападение в Мюнхен и обеща, че службите за сигурност ще направят всичко възможно за безопасността на обществеността, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Всички ние - казвам това от името на цялото федерално правителство - скърбим със свити сърца за тези, които никога повече нямат да се върнат при семействата си. На семействата, родителите и децата, на които днес всичко изглежда напразно и безсмислено, казвам лично и от името на много, много германци: споделяме болката ви, мислим за вас и страдам с вас", заяви Меркел.

Тя похвали жителите на Мюнхен, особено тези, които са отворили вратите си да приемат непознати, след като градът се озова в състояние на почти пълна блокада, отбелязва Франс прес.

Те показаха, че "живеем в свободно общество, което проявява човечност". Именно в тези ценности се съдържа "огромната ни сила", подчерта канцлерката.

Вчера млад германец от ирански произход откри стрелба в района на търговски център в Мюнхен. Девет души бяха убити, а 27 са получили различни наранявания и травми. След това нападателят се самоуби, припомня ТАСС.

Повечето жертви са юноши или млади мъже. Властите смятат, че нападението е дело на душевноболен човек, страдащ от някаква форма на депресия. Полицията заяви, че няма данни постъпката му да е свързана с ислямистка мотивация, отбелязва АФП.

Полицията по-скоро смята, че нападателят се е интересувал от масови стрелби и се е повлиял от касапницата в Норвегия, където Андерш Брайвик уби 77 души преди точно пет години, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всякъде става с работа, не само на запад. Бил съм и на запад, налага ми се заради работата ми. Светът е глобален ти ми говориш за софиянци и провинция. Кой се вълнува вече от тези неща?
83
0
 
17
 
! Отговори
Фукт преди 7 години
Меркел е виновна и ще си получи заслуженото. Бог забавя, но не забравя.
82
0
 
0
 
! Отговори
ами преди 7 години
До Икономиказащо да се обслужват тогава? Дали сами могат да представляват нещо без абсолютно никакви служители и работници?
81
2
 
0
 
! Отговори
ако преди 7 години
До 93си от провинцията то софианци винаги ще гледат на теб като провинциалист дори и да живеят в панелка и ще твърдят , че провинцията им е наводнила града . тук на запад,явно не знаеш не става с мазнене на шефа а със работа и способности-никой не ти плаща 2000 за да му се мазниш.ако не си живял на запад а само в балканската действителност може да се чувстваш и марсианец... нещата тук са различни и като всекидневие.а правят разлика дори между българин и румънец за *** пък съвсем
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще ми спечели плешивия
79
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел пак ще спечели.
78
0
 
7
 
! Отговори
ДО МЕРКЕЛ преди 7 години
Г-жо Меркел ,За да има МИР в ЕС предложете Закони който ще се приемат от ЕК и ще гарантират този МИР .Първа точка - Всички Ислямисти които се намират в ЕС да се върнат в Родината си .Няма първо , няма второ поколение иранци , турци , и т.н .Щом са приели тази Религия на Аллах да си ходят .Не виждате ли че техния Господ им заповядва да убиват наред - бременни жени , деца , баби и дядовци .
77
1
 
5
 
! Отговори
комуняга преди 7 години
Аве неможе заради една бълха цял юрган да запалим станало случва се по татово нямаше такиз канибали
76
1
 
3
 
! Отговори
До 80 преди 7 години
Виж, аз където съм съм си доволен. Съседа и да не ме обича е за някои мои лични качества, а не за това, че съм различен или, че съм пришълец. Чувствам се европеец и без да се мазня на шефа си защото нямам такъв. Ако нямах алтернатива сигурно и аз щях да постъпя като теб, но нямаше да се заблуждаваме, че там само мене чакат а, тарамбуките ги мразят, защото за тях аз съм същата тарамбука, нищо, че ни плащат еднакво. Това исках да ти кажа, а ти го прие много лично.Всеки търси най-доброто за себе си
75
0
 
8
 
! Отговори
Питанка преди 7 години
Защо никой не коментира как този *** се е сдобил с оръжие?
74
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия стари чанти вместо да дондуркат унучета си игрят на политика.
73
0
 
16
 
! Отговори
Ивелина преди 7 години
Сигурност ли?! По-точно - край със сигурността! От сега нататък вече в Европа няма да има сигурност! И това ще лежи на съвестта на Меркел!
72
1
 
0
 
! Отговори
доган преди 7 години
До 85:за жалост си страшно прав така е била и така ще си бъде
71
0
 
2
 
! Отговори
доган преди 7 години
Те от ид ще кажат дали са те или не кво да слушам този и онзи
70
0
 
9
 
! Отговори
Пийчай преди 7 години
Първо е ред на Обезяната, а след него всички които са васали на шейховете, и Меркел е от тях и Оланд. Идва нов ред на христианските брадъри национали. Да видим догодина.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
82 Отива си Меркел или ХДС и кой идва според теб социалистите ли
68
0
 
3
 
! Отговори
може преди 7 години
Да се вдъхновил и от итлер
67
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел е бита карта и си отива. Никой и пет пари не дава за нея вече, дори с подръжката на медиите.
66
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
79 А случайно да е стигнало до теб как се сгромоляса напоследък ПЕГИДА в Германия . Горките започнаха да търсят начин да си вдигнат рейтинга в БГ вече хахахаххахаха
65
0
 
3
 
! Отговори
майтапчия си преди 7 години
До Анонимен77а ти да не смяташ , че като си в България съседа ти те обича ? или ако си пришълец в софия то за софианци си желан !!! за мен е важното да получавам достойно въжнаграждение , когато съм в администрацията да не ми искат подкуп а да си свършат задълженията ...дори и да не ми се усмихват винаги . да има сигурност и стабилност . аз това съм намерил тук и съм доволен.