Меркел обещава сигурност: Скърбим със свити сърца!

Споделяме болката ви, страдам с вас", заяви Ангела Меркел
Обновена: 23 юли 2016 21:17 | 23 юли 2016 21:14,
150
Меркел обещава сигурност: Скърбим със свити сърца!
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че скърби за убитите в снощното нападение в Мюнхен и обеща, че службите за сигурност ще направят всичко възможно за безопасността на обществеността, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Всички ние - казвам това от името на цялото федерално правителство - скърбим със свити сърца за тези, които никога повече нямат да се върнат при семействата си. На семействата, родителите и децата, на които днес всичко изглежда напразно и безсмислено, казвам лично и от името на много, много германци: споделяме болката ви, мислим за вас и страдам с вас", заяви Меркел.

Тя похвали жителите на Мюнхен, особено тези, които са отворили вратите си да приемат непознати, след като градът се озова в състояние на почти пълна блокада, отбелязва Франс прес.

Те показаха, че "живеем в свободно общество, което проявява човечност". Именно в тези ценности се съдържа "огромната ни сила", подчерта канцлерката.

Вчера млад германец от ирански произход откри стрелба в района на търговски център в Мюнхен. Девет души бяха убити, а 27 са получили различни наранявания и травми. След това нападателят се самоуби, припомня ТАСС.

Повечето жертви са юноши или млади мъже. Властите смятат, че нападението е дело на душевноболен човек, страдащ от някаква форма на депресия. Полицията заяви, че няма данни постъпката му да е свързана с ислямистка мотивация, отбелязва АФП.

Полицията по-скоро смята, че нападателят се е интересувал от масови стрелби и се е повлиял от касапницата в Норвегия, където Андерш Брайвик уби 77 души преди точно пет години, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
7
 
! Отговори
Бизнесман преди 7 години
Даа, столът на кацлерката яко се клати. Ама какъв късмет извади с тези луди стрелци и шофьори. На шафьора му платиха сто хиляди ами тоя новобранец нищо ли не можа да изкара?
63
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, щом заплатата ти е европейска значи си европеец. Желан и обичан наравно с местните. И двамата знаем, че не е така, но хайде, ще се направим, че си вярваме.
62
1
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
74До Бранау на Ин Австрия са 1260 км не са 1800
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И на кого му пука, че тя скърби и е с близките на жертвите? Какво ги топли тях това? Не може да ги пуска сред нас и после да скърби като ни избиват с автомати, пистолети, камиони и какво ли още не... Европейските политици, и в частност Меркел, пуснаха "бежанците" сред европейците, да се смесят с тях и да правят каквито си искат атентати. Тепърва има да скърби. Как може да си премиер на Германия и да си толкова глупав? Не може да си позволиш да водиш ЕС и да си толкова ***.
60
0
 
5
 
! Отговори
на мен преди 7 години
До SpaceX 72гооглето ми дава 1800 км до града ми ....но явно ти знаеш повече .относно дали съм желан...казах ти , че имам колеги от 10.на европейски националности ...явно си зле с четенето а това дали сме желани зависи как се държим на чуждо място .щом работя,имам трудов договор със заплащане наравно с местните явно шефа ме цени....едва ли ме обича но и аз няма да се женя за него.за потурите родата ми е БЪЛГАРСКА а не като твоята която явно не знаеш с кой се е омесила
59
1
 
18
 
! Отговори
Сократ преди 7 години
С удоволствие гледам тази *** как се поти пред камерите и обяснява на народа колко е ***. Просто ме радва как се мъчи да защищава грешната си политика. А както са казали старите: по добре си признай грешката и я поправи, отколкото да се оправдаваш и я защатаваш.
58
9
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
70 Явно си слаб по география до там не са 2000 км а горе долу на половината . Да хората са си уредили живота , не са имали 50 години комунизъм , слава Богу руснаците още 1955 са се изтеглили от Австрия , но пък тя си остана все пак комунистическо котило , особено Виена където се въртеше шпионажа и всички наши комунистически гаулайтери обичаха да имат взимане даване
57
6
 
3
 
! Отговори
До 65 преди 7 години
Значи колегите ти европейци тактично са ти казали, че не си желан. За тях ти си същия обогонговец като другите. Кога свали потурите кога стана европеец. Също като едно време, ако се докопаме до султански берат и вземем някоя службичка ставаме османлии налагаме феса и се гнусим от гуглата. Сега вече се преместихме малко на запад и станахме европейци ***.
56
0
 
5
 
! Отговори
хапчетатааа преди 7 години
До SpaceX 69от тошовото време хванах малко така , че въобще не позна за комунизма. и за лондон се лъжеш...в родното място на оня с малките мустачки . не плюя запада защото тук има много неща които и харесват...с изключение на хора като меркел .хората са си подредили живота но някакви животни сега се опитват да го разбият
55
9
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
65 Е вие всички комунисти се изнесохте на Запад и много обичате от там да плюете Запада. Би трябвало щом си на Запад да си прихванал нещо от Западната култура а тя е изключително разнолика. Няма по космополитен град от Лондон . Познах ли .
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво се учудвате момчета? Ако бяхте чели повечко щяхте да знаете, че двете религии хронологично се разминават с едни около 600 години. Това което направи християнството с новия свят от 14-15 век нататък, понеже старият беше затворен за него от Османската империя сега го прави исляма. Нищо ново под слънцето. Религиите също еволюират.
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слугата на злото тръгнала да ни успокоява, леле какъв побъркан свят и ние съвсем.
52
1
 
4
 
! Отговори
за далечето позна преди 7 години
До SpaceX 60аз съм на около 2000 км от България и говоря от личен опит за желанията на колегите ми европейци . за 10-на нации мога да ти го потвърдя което го казвам а останалите не смятам , че им харесва някой да им налага друга култура . за това , че съм червен...аз съм на запад а не на изток.
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обещава сигурност, ха ха, да видим до другия петък.
50
0
 
13
 
! Отговори
Шериф преди 7 години
Тая дъртофелница дори и да прикрива истинските убийци няма да промени хода на нещата. Тия лудите с дългите пушки ще се покажат пак и така докато не са ги утрепали всичките.
49
15
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
58 хахахаххахаха и от къде изкопа тези данни комонопитека , това ТАСС ли те информира как звучи само " европейските граждани НЕ искат арабели и обонговци " , смърдиш от далеч на червено ....................
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дъртата е по-голяма гад и от Хитлер!
47
0
 
14
 
! Отговори
но това не значи че преди 7 години
до 53 не си ти човека който да казва какво трябва да правят другите !!! не говори като меркел в множествено число а само за себе си . 89 % от европейските граждани НЕ искат арабели и обонговци ...останалите 10 % просто са чужденци а 1 % са продажници като теб
46
14
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
В Европа след 1945 няма почти никакви масови убийства.-----------------------------В Италия червените бригади отвлякоха и убиха госкоджамити Италиански Министър Председател и гърмяха гари и метра . А ЕТА , гръцката Червена зора , всякакви леви и ултралеви организации и движения все спонсорирани от Москва . Впрочем и арабския тероризъм се развива с помощта на Москва . Те са вдъхноовителите и спомоществователите на ООП на терориста Ясер Арафат . Крдската ПКК също е тяхно дело
45
10
 
4
 
! Отговори
до спейсх преди 7 години
Комунистите са последователи на религия наречена комунизъм и абсолютно подобна на исляма. Само смени Алах с Маркс и Мохамед с Ленин. Те също бяха учени да убиват и че колкпто повече убият по заслужили ще са и ще ги славят вовеки.