Меркел обещава сигурност: Скърбим със свити сърца!

Споделяме болката ви, страдам с вас", заяви Ангела Меркел
Обновена: 23 юли 2016 21:17 | 23 юли 2016 21:14,
150
Меркел обещава сигурност: Скърбим със свити сърца!
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че скърби за убитите в снощното нападение в Мюнхен и обеща, че службите за сигурност ще направят всичко възможно за безопасността на обществеността, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Всички ние - казвам това от името на цялото федерално правителство - скърбим със свити сърца за тези, които никога повече нямат да се върнат при семействата си. На семействата, родителите и децата, на които днес всичко изглежда напразно и безсмислено, казвам лично и от името на много, много германци: споделяме болката ви, мислим за вас и страдам с вас", заяви Меркел.

Тя похвали жителите на Мюнхен, особено тези, които са отворили вратите си да приемат непознати, след като градът се озова в състояние на почти пълна блокада, отбелязва Франс прес.

Те показаха, че "живеем в свободно общество, което проявява човечност". Именно в тези ценности се съдържа "огромната ни сила", подчерта канцлерката.

Вчера млад германец от ирански произход откри стрелба в района на търговски център в Мюнхен. Девет души бяха убити, а 27 са получили различни наранявания и травми. След това нападателят се самоуби, припомня ТАСС.

Повечето жертви са юноши или млади мъже. Властите смятат, че нападението е дело на душевноболен човек, страдащ от някаква форма на депресия. Полицията заяви, че няма данни постъпката му да е свързана с ислямистка мотивация, отбелязва АФП.

Полицията по-скоро смята, че нападателят се е интересувал от масови стрелби и се е повлиял от касапницата в Норвегия, където Андерш Брайвик уби 77 души преди точно пет години, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тотална дехуманизация! няма ценност по-висша от живота на отделния човек. Като се кърчим съболезноватено, нещо подобрява ли се? Пуснала вълка в кошарата, пък сега се чуди какво става и най-вече скърби - долнопробно лицемерие.
43
8
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
45 Дзифт , никой не отрича че ислямският фундаментализъм не е проблем , но това не значи че трябва да се откажем да бъдем европейци . Вярно вие чалга маниаците от сега сте готови да пристанете на ердоганистите А това което се случи в Мюнхен не е теракт произшествие с масов убиец спсихически отклонения.
42
0
 
18
 
! Отговори
Попа преди 7 години
Господ я наказва тая неспособна вещица, сама вижда как труда и се превръща в ако, ЕС се разпада и нейния народ християнски се поробва от исляма. Пожелавам и дълъг и мъчителен живот и да се наслаждава докрай на делата си. Амин.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сърцето на Германия...Мюнхен...нямам думи...и само"скърбим".Не е истина...
40
0
 
7
 
! Отговори
до спейсх преди 7 години
Това е съвсем друго време! В Европа след 1945 няма почти никакви масови убийства. Може би само в Ирландия и групата на Баядер Майнкопф. Мнооого ограничено. Сега това е нова чисто ислямистка вълна, свързана с интегриране на релиогиозни друговерци.
39
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мюсулманинът е същата тарамбука като християнина, но с по-нова и ефективна версия на софтуера.
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тази беше премиер на България вече щяха да я ядат червеите.
37
1
 
22
 
! Отговори
:( преди 7 години
Тази е ултра нагла. Надроби такива каши, че ако имаше поне малко съвест, щеше да се гръмне.
36
10
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
43 И комунистите ли и те ли са мсулмани Вярно има и мсулмани комунисти но повечето са християни
35
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел, какво е усещането да си убиецът на Европа? Гордееш ли се със себе си? На твое място бих си теглил куршума.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът на който всички се уповаваме"скърби".Скръбта е за обикновените хора.Засечете си едни малки мустачета,либлих фрау...Ние чакаме Адолф...и се проточи...немците са машини...те действат,те се грижат...и за когото се погрижат...реве,но така трябва...
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
38 Пак повтарям това е напълно частен случай в подходящото за вашите теории време случил се . Този по нищо не се различава от всички останали изпаднали в амок в даден момент и започнали да стрелят . От мой приятел Върховен съдия знам че човек в случай на афект или амок е способен на всичко , той дори ме предупреждаваше да не се заричам че примерно с мен не е възможно защото всеки би могъл да изпадне при опрделени обстоятелства.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз обещавам да и се изакам на местото.
31
2
 
12
 
! Отговори
Цомби преди 7 години
СпасеХ ти сигурно си шопа и странджата, ама и да я защитаваш тая проклета бабушкера, пак нчма да можеш да и помогнеш. Дните и са броени, както и твоите.
30
19
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
А не ти ли прави впечатление, че ВСИЧКИ извършили терористични актове в Европа са все натурализирани чужденци. Така беше в Белгия, във Франция, а сега и в Германия.--------------------------31 Това не е истина . Терористични актове в Европа се извършват от средата на 19 век . Да не би теракта в Света Неделя да беше направен от бежанци . Да не би Цар Освободител / истинския не онзи бронзовия пред НС / да го взривиха в буквалния смисъл на думата араби Нещо за Червени бригади ЕТА ИРА и сие
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Space X, Ти от къде знаеш? Да не си бил в самолета случайно? Много беше съмнителен случаят с падналият самолет. Нямаше следи от удар а само разпиляни парчета на голяма площ с големината на кибритени кутийки, което ме кара да си мисля, че самолетат е взривен още във въздоха. И много удобно обвиниха вече починалият Андреас Любиц човек който не може да се защити
28
1
 
10
 
! Отговори
най-вероятно преди 7 години
До SpaceX 34не е терористчино нападение свързано с външни сили НО добре показва невъзможността на определени култури да се интегрират в европа независимо дали са сега пристигнали чрез покана или са се родили в европа .колко от последните масови убийства в европа са извършени от европейци и колко от други националности ??
27
1
 
21
 
! Отговори
Дана преди 7 години
Тая торбаланска твар ще ни погуби. Всеки който я защитава да ми помни думите.
26
19
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 7 години
Нищо не съм обърнал. Просто забелязвам, че най-отявлените путинисти най-яростно плюят по мекушавата според тях(не според мен) политика на Меркел спрямо бежанците, като в същото време критикуват яростно Ердоган за прекалено твърдите му мерки спрямо предполагаемите метежници. Забелязвам двоен стандарт и го иронизира, къде видя палачинка?
25
18
 
6
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
32 Това че са бежананци не значи че синът им ще изперка Родителите на онзи германски пилот който приземи самолета в скалите не бяха бежанци нали . Това е частен случай нямащ нищо общо с тероритичната заплаха Това не значи , че няма такава , но това НЕ Е