Оланд: Мюнхенската стрелба е терористична атака

Целта е да всее страх в Германия, заяви френският президент
23 юли 2016 07:46, Елка Василева
28
Оланд: Мюнхенската стрелба е терористична атака
Снимка: Reuters

Смъртоносната стрелба в Мюнхен е "отвратителна терористична атака", целяща да всее страх в Германия, след като Франция беше атакувана миналата седмица, заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

18-годишен германски гражданин от ирански произход застреля девет души в мюнхенски мол, но шефът на градската полиция заяви, че мотивът му засега е напълно неясен.

Терористичната атака, която порази Мюнхен, убивайки много хора, е отвратителен акт, който цели да посее страх в Германия след други европейски страни, заяви Оланд.

Германия ще устои, тя може да разчита на приятелството и сътрудничеството на Франция, подчерта президентът, като добави, че ще разговаря с канцлера Ангела Меркел тази сутрин.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
пострадал преди 7 години
До кога с Меркел ще събирате трупове на собствените си народи?Няма ли да се вразумите?Вие косвено сте съучастници.
13
13
 
0
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
17 Защото Европа няма да е Европа ако не приемеше тези бежанци . Самата Германия след края на ВСВ приема над 10 млн бежанци . В България след ПСВ сме приели стотици хиляди бежанци . Разбира се това носи със себе си и съответните рискове но ням как да се избегне . Не можем да се затворим и да бъдем безсърдечни.
12
1
 
10
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Мазните европейски лидери действат на принципа Какво значи тук нвкаква си личност! Голям праз че през ден умират десетки хора. Клани, взривявани, стреляни, прегазвани. Това овчедушие накрая ще отприщи вълна от двупосочно насилие. То това де факто е и целта на занятието.
11
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 7 години
Бабата трябва да бъде осъдена на 10г. без право на sex.
10
1
 
2
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
До Калина : По-скоро, това за нея е дребен, незначителен случай. И за който ще изфабрикуват обвинение срещу крайнодесните . Много им е плитка паметта, обаче. Преди 70-80 год. пак така са мачкали патриотите им - и после са ревали. Яко !
9
1
 
20
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Знам, че се изказаха много държавни глави, но не виждам никъде изявление на Меркел????Може би Митов й е забранил? Като на другарката Нейнски?????
8
7
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
,,Забрана на тази религия която е на път да превърне Европа в място пълно със страх и несигурност"Как се забранява религия? Защото аз искам да забранят всичките
7
1
 
19
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Тоя ще ме спука от смях....Германия можела да разчита на Франция против терора...Бе тия, май верно са откачили ! Неговия министър беше казал да се готвят за още жертви...Не да се вземат ИСТИНСКИ мерки срещу тая ***, а да са готови да ***. Като в птицеферма или угоителен комплекс...
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не! Просто поредния европейски "флашмоб" - колко модерно звучи, а! Малко шоу за пред хората, какво толкова. Важно е на големите компании да излиза по-евтино, другото е без значение. Сега ще има шествия и засилено потребление от този магазин, за да покажат колко са единни и как са над нещата. С повече толерантност, до следващия път.
5
1
 
6
 
! Отговори
Откритие преди 7 години
*** верно?
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ни показват на снимката над статията тия милиционери който не могат да спасят хората а само позират пред телевизията
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто един ден от светлото бъдеще в колониалното блато ЕС. Сега ще искат да следят хората, защото са напускали всякакви твари от гз на географията. А честито.
2
1
 
9
 
! Отговори
германски химн(нов) преди 7 години
Дойчланд..Дойчланд ундер алес..
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта е да всее страх в Германия, заяви френският президент Тоя с готината фризура за 10 000 не си ли взе поука от Ница