Тихо, притеснително момче... Али – убиецът от Мюнхен!

Според "Билд" 18-годишният Али Сонболи е стрелецът
Обновена: 23 юли 2016 17:56 | 23 юли 2016 17:24,
165
Тихо, притеснително момче... Али – убиецът от Мюнхен!
Снимка: Bild

Най-тиражното немско издание - "Билд", публикува снимка на 18-годишния стрелец, който уби 9 души и рани 27 снощи в Мюнхен.

Али Сонболи (други издания използват името Али Давид Сонболи) е роден в Мюнхен, родителите му са иранци. Майката и бащата са дошли в Германия през 90-те години. Баща му е шеф на местно транспортно предприятие. 

Още по темата

 Али се е самоубил, категорична е полицията. Бил е обсебен от литература за престъпления от амок. Няма връзка с джихадистки организации.

 Али е бил под психиатрично наблюдение през последните седмици заради депресия. Той е бил жертва на мобинг от страна на съучениците си. Малко преди да направи атаката той се е провалил на един от изпитите си за завършване в училище.

 В стаята му полицията е открила статии от вестници и литература на тема амок. Иззета е книга с името "Амок в главата – защо ученици убиват". Възхищавал се е от ученика Тим Кречман, който през 2009 година в състояние на амок уби 15 свои съученици и се самоуби. 

 Като профилна снимка в социалната мрежа WhatsApp пък е използвал снимката на норвежкия атентатор Брейвик, който уби 77 души преди пет години. Атаката в търговския център стана в деня, в който се навършват пет години от убийствата в Норвегия.

 Али Давид бил изключително притеснителен и тих, в училище имал проблеми. Прекарвал времето си с компютърни игри със стрелба.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
5
 
! Отговори
Създание преди 7 години
Като се замисля, състоянието на Али Сонболи, както и атаката му, завършила със самоубийство са били и ще останат като един от примерите за най-тежки резултати от насилието и така наречения ''мобинг'' в училище. Разбира се, много е трудно да подкрепим някого, да го изслушаме, да му помогнем, да се държим добре с него. Винаги е по-лесно да обидим някого без да ни интересуват последствията. Ето един от резултатите от насилие. Няма връзка нито с ИДИЛ, нито с МИ*ДИЛ. Седемгодишен тормоз.
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момчето е било положено на мобинг.Училищата трябва да имат работещи психолози и социални работници.
100
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тихо? Притеснително? Едва ли едно тихо и притеснително момче ще го направи този атентат!
99
3
 
3
 
! Отговори
Охх преди 7 години
Толкова малък човек да прави такива простотии... Що за психо?
98
4
 
3
 
! Отговори
Оля преди 7 години
На това хлапе не само са му промили мозъка, ами и са го надрусали.
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжат, мажат, лъжат, мажат, германец бил, трима били, един бил, тих бил, депресиран бил, сакън не е терорист, изобщо пък не е ислямец или идилец, ей, така, за високи спортни постижения утрепа с пистолет (!) 9 души и рани 20-тина, та това и снайперист не може да го направи... лъжат, мажат, първокласник ще разкрие истината, ама как иначе ще се оправдае отцепредателката Меркел, че горещо кани терористи. А тия дето покрай нея викат "Заповядайте" изобщо не са германци. Вижте им само лекьосаните мутри
96
2
 
5
 
! Отговори
Може и още как преди 7 години
До АнонименМаже може и още как може да се забрани тази агресивна и варварска религия ислям. В Япония я забраниха и е забранена.Ислямът трябва да бъде забранен в ЕС.
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Браво на АлиНа Дядо Мраз вярваш ли? Хем си се хванал на дезинформациите, хем бравосваш някакво долнопробно, антихуманно престъпление. Осъзнай се малко.
94
1
 
5
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Докато има мултикултура демек много религии и хора с различна нагласа на 1 място както е в АМЕРИКА ще има проблеми в ЕВРОПА като тези актове !!!
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Георги Шопов От 30 км се вижда че не е германец. А те 2 дни се чудиха германец ли бил, марсианец ли. Имаха снимки и видео от самото начало, но пуснаха по доста големи медии лакърдията, че бил крайно десен, антиимигрантски настроен вредител.
92
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не можете да забраните една масова религия, защото ще стане още по-опасна. Работа на духовните й водачи е да се разграничат от всяка форма на терор.
91
1
 
6
 
! Отговори
м? преди 7 години
Това ли е лицето на типичния германец, както го описаха медиите в петък? Аман от дезинформации.
90
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всички, които тръбят да се забрани исляма в Европа - звучни страхотно, НО... невъзможно. Това са десетки милиони мюсюлмани, които са по-сплотени, по-крайни и по-безскрупулни от християните. Последствията ще са масови бунтове, граждански войни, хиляди убити невинни и глобален военен конфликт. Твърде е късно вече за такова нещо.
89
1
 
7
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Да немската полиция и държавата са в амок а немеца с странното име Али явно че само *** могат да мислят че е Бреивик...И докато мислят така ще има емоции от други "немци" с имена близки до това наАли " убеден съм че немеца Али е бил католик" ХаХаХа.
88
3
 
4
 
! Отговори
Браво на Али преди 7 години
Според британския "Телеграф", Али е взел пример от Брейвик и е подмамвал и стрелял по тийнейджъри от арабски и турски произход, защото го тормозели в училище. Направил си фалшив профил във фейса, където се преструвал на красиво момиче и предлагал срещи по разни макдоналдси и т.н.Абе, пич си е в крайна сметка.
87
4
 
4
 
! Отговори
криминолог преди 7 години
САЩ е най-големия пазар на наркотици в света. В САЩ най-безконтролно се продават оръжия. В САЩ са най-честите, уж непредизвикани масови убийства. Не ми е известно как стои въпроса с продажбата на оръжия в Германия, но със сигурност знам, че това е най-големия пазар за наркотици в ЕС. Освен това е доказано, че най-склонни към извършване на престъпления са второто поколение имигранти. Така, че станалото е напълно закономерно.
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вероятно виновни са пистолета и евентуално пушката, ако има такава. Сигурно скоро ще има повдигнати обвинения защо са притискали спусъка в ръката на някой, та било и този който го лансират в момента.
85
1
 
14
 
! Отговори
Dew преди 7 години
Откъде е намерил оръжие? Особено след като е имал психиатрични проблеми, които са установни от лекари, не са били тайна. Родителите му не са усетили, че има оръжие?
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мястото на лудите е в лудницата, а не да се разхождат по улиците. Поредния луд който съсипа много хора.
83
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом се казва Али и е мюсюлманин - работата е ясна