Преди Brexit: Камерън с "последна молба" до Меркел

Канцлерът не подкрепила ограничение върху свободното придвижване
24 юли 2016 08:03,
10
Преди Brexit: Камерън с "последна молба" до Меркел
Снимка: архив Reuters

Дейвид Камерън е отправил последна молба до Ангела Меркел броени дни преди референдума за излизането на страната от ЕС.

Бившият британски премиер се е опитвал да спечели съгласието на германския канцлер за ограничения върху свободата на движение на хора. Това съобщи BBC, цитирана от Ройтерс и БТА.

Когато социологическите проучвания сочели, че безпокойствата по отношение на имиграцията тласкат обществото към подкрепа за Брекзит, Камерън се обадил на Меркел.

Той искал да я попита дали е склонна да излезе с изявление заедно с другите лидери от ЕС, в което да бъде изразено съгласие с отстъпки по отношение на свободата на движение, в случай че Великобритания гласува за запази членството си.

Идеята в крайна сметка била изоставена, а BBС посочва, че Меркел е казала на Камерън на срещата на върха на съюза след референдума, че свободното движение в рамките на блока не подлежи на компромиси.

Андрю Купър, сподвижник на Камерън, който беше главен социолог на щаба на кампанията в подкрепа на членството в ЕС, каза, че лагерът за оставане в съюза не е отговорил на обществените опасения, свързани с имиграцията.

"Хората, които са много, много обезпокоени от имиграцията, чисто и просто искаха Обединеното кралство да може да има пълен контрол над границите си, както и пълен контрол над потока от хора към неговата територия", заяви той пред BBС.

"Не разполагахме с довод, който да може да разсее тези безпокойства. Това означаваше, че на практика нямаше как да водим кампания по този жизненоважен въпрос. Нямахме кой знае какъв избор, освен все да се опитваме да връщаме разговора към темата за икономическите рискове."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
9
 
! Отговори
Емигранта преди 7 години
Лондон:клас деца......мнооого малко бели и с Европейски чертиТе онея от изтока ще им обеснят
5
0
 
11
 
! Отговори
Емигранта преди 7 години
Лондон:22-*** човека в рейс,само един бял.Гарантирам,че 21 небяха европейциЛондон:стая за почивка-10 човека/8-от Пакистан и Индия....Лондон:новият кмет на Лондон с паистански произходЛондон,Камерън:в необизримо бъдеще е абсолютно възможно премиърът на Великобритания да е от индийски произход(реч пред премиера на Индия)
4
1
 
8
 
! Отговори
бръм... преди 7 години
Те просто не искат европейци. Четох,че по заведения искат британци да им сервират, изцяло отказват услуга от европейци.
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз що не си намери глава на прасе и да си гледа гнусната работа (която върши с въпросните глави), вместо да се прави на много умен?
2
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То там е пълно с пакистанци и индийци, те европейци не искат
1
3
 
49
 
! Отговори
правилно меркел преди 7 години
е отказала. значи англетат искат свободен достъп до пазара на ес което ще им гарантира по-голямо производство и повече заети работни места НО не искат да допуснат хора от ес които да могат да заемат част от тези работни места които са създадени благодарение на ес .един вид англия иска да проложи протекционистична защите на работните си места но НЕ иска ес да прилага протекционизъм за пазара си !!!! нагло