Арестуваха мъж с брадва в раницата във Венеция

Задържаният рецитирал мюсюлмански молитви, носел и камък
1 авг 2016 21:22,
16
Арестуваха мъж с брадва в раницата във Венеция
Снимка: архив Reuters

Полицията в Италия е арестувала във Венеция мъж, който рецитирал мюсюлмански молитви и носел брадва и остър камък в раницата си. Това съобщиха ДПА и италиански медии, цитирани от БТА.

Заподозреният е бил задържан вчера сутринта в района на венецианската гара Санта Лучия. Там той се е молел заедно с още четирима мюсюлмани и групата направила впечатление на охранителка.

Тя подала сигнал в полицията.

Докато полицията се отзове, групата от молещи се разпръснала и на мястото останал само един от мюсюлманите.

Той бил отведен в участъка за разпит и в раницата му полицаите открили 30-сантиметрова брадва и остър камък. На полицаите той казал, че има двойно германо-турско гражданство и показал турски паспорт, но с изтекла Шенгенска виза, принадлежаща на друг човек.

Когато станало дума за находката в раницата му, той обяснил на полицаите, че брадвата му била необходима, за да убива животни според мюсюлманските ритуали.

Мъжът е обвинен за това, че се представял под фалшива самоличност. В даден момент от разпита той твърдял, че е агент на турското разузнаване и че говори пет езика - английски, немски, френски, турски и арабски. Демонстрирал също религиозно усърдие, граничещо с крайни убеждения.

Четирима от мюсюлманите, които били забелязани да се молят в района на гарата във Венеция заедно със задържания били открити по-късно в Милано и задържани за кратко там. След разпит те били освободени. По време на разпита те казали, че поведението на арестувания във Венеция мъж, който се молел заедно с тях, им се сторило смущаващо и отвъд пределите на нормалното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
19
 
! Отговори
Споко преди 7 години
Господа от пресата и послушковците тв канали, не се бойте, толеристите в Италия са на власт и не само ще пуснат тази полумаймуна, но и ще му се извинят, а той ще ги осъди за "ислямофобия"! После, до няколко седмици пак ще имате матрял да пишете за него, а и трупове на бели християни да броите! Гарантирано от Мути!!!
6
1
 
17
 
! Отговори
Попа с топа преди 7 години
"Задържаният рецитирал мюсюлмански молитви"ХАХАХА, това е толераcулов превод на "задържаният крещял с пълно гърло Алаху Акбар" ГОСПОДА ТОЛЕРАCTИ, ВИЕ СТЕ КАТО КОЛЕЛО БАЛКАНЧЕ ОТ 80-те, НЯМАТЕ СПИРАЧКИ!!! СХВАНА ВИ СЕ ВЕЧЕ КРЪСТА НАВЕЖДАНЕ В ПОСОКА КЪМ МЕКА!
5
2
 
10
 
! Отговори
БХК преди 7 години
ако е от умериниге ислямисти които се борят срещу режима на Асад веднага да се пусне.
4
1
 
9
 
! Отговори
БХК преди 7 години
Сега се ходи за дърва. И без това много от тях са изсъхнали откъм главата.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брадви в багажа си носят само муслими,99% от които са по правило невменяеми. Защо му е брадва на такъв екземпляр- да сече дърва в морето или да си прави подпалки от корали? Но ми вярвайте в едно: късметлия е тоя гнусник,късметлия! Не е попаднал на ХОРА,а на случайни аматьори- инак за него нямаше повече ни да се чуе,ни да се знае!
2
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня ден видях един с брадва. Носи я на рамо с лявата ръка, а с дясната се кръсти. Дали не е джихадист?
1
2
 
32
 
! Отговори
Атамана преди 7 години
Упс. Поредния психар нали? Ааа не на мене тия. Наслушах се на простотии.