Нападателят от Лондон – норвежец от сомалийски произход

Загиналата жена в британската столица пък е американка
4 авг 2016 17:37, Елка Василева
54
Нападателят от Лондон – норвежец от сомалийски произход
Снимка: Reuters

Жената, убита при нападение с нож в центъра на Лондон, е 66-годишна американка, съобщи заместник-директорът на Скотланд ярд Марк Роули, цитиран от Франс прес.

"Убитата жена е американка, а петимата ранени са граждани на Австралия, САЩ, Израел и Великобритания", каза пред журналисти Роули, без да посочи повече подробности за пострадалите.

Още по темата

Заместник-шефът на лондонската полиция обясни, че нападателят - 19-годишен норвежец от сомалийски произход, който изглежда е с психически проблеми - е бил задържан малко след атаката, но не са открити свидетелства за радикализация, подсказващи, че може да е действал по терористични подбуди.

Всичко, което установихме досега, все повече говори, че този трагичен случай е свързан с психически отклонения. Смятаме, че нападението е бил спонтанно и жертвата е избрана случайно, допълни той.

По-рано някои медии съобщиха, че един от ранените е испански гражданин, но Роули не спомена някой от пострадалите да е испанец.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Лондоннападение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, полицаят е пакимон. :D
14
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама това на снимката паки с тюрбан вместо официалната полицейска шапка ли е?!?!? Да ги *** в толеристите.
13
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мултикултуралистити нагло твърдяха, че могат да омешат викинги и мамелюци и всички ще живеят доволни и щастливи. И какво стана? Видя се, че смешението на противоположни култури и нароности, които са живели много хилядолетия отделно е абсолютна природно табу срещу, което е идиотско да се изправиш.
12
1
 
8
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Нищо лично ,но погледнете втория полицай на снимката и той е сигурно нЕкъФ от еди какъв си произход докато не се започне да се казва кой какъв без заобиколки тия с произхода ще ги колят като за последно.
11
1
 
31
 
! Отговори
Белински преди 7 години
Какво значи терористични подбуди бе господа политици? Всеки който напада безпричинно е терорист, без значение дали е куку или осъзнат идеологист. Такъв човек повече бял свят не трябва да вижда.
10
0
 
12
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Това ми звучи като сибирски ***.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато бялата раса не събуди древните Богове, няма справяне с тая напаст. Но след инфекцията "Хитлер" сега е много по-трудно.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мохамед е роден в Норвегия. Мохамед е норвежец!Мишката Мишо е роден в конюшня. Мишо е жребец!
7
1
 
11
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Между другото вече може да станеш приемен родител на бежанче , което пребивава в България и е без родители ...Мхм ....
6
2
 
32
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Аха сомалийския произход обяснява всичко ...
5
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този в ляво също е един виден англичанин
4
2
 
27
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Това и нещо като афроамериканец ли ? Този явно е афронорвежец!Явно не само религията а и произхода е важен. Всички терористи са с африкански произход!
3
2
 
45
 
! Отговори
G преди 7 години
Журналисти, по-коректно е да се пише, че е сомалец с норвежки паспорт или сомалиец роден в Норвегия. След време хората ще се чудят какви са тези европейски терористи дето са колили и взирявали.А иначе, драги британци, имигрантите от източна Европа може да не са цвете, но поне не ходят да колят, да се взривяват и да си строят джамийки. Не че не знаехте кой е истинският проблем де...
2
2
 
22
 
! Отговори
До днес! преди 7 години
Защо трябваше да напишете истината, след като преди час лично постнах инфото, а 2 дни шикалки. Мирише на трите омразни букви Б х к
1
2
 
47
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
Стига с този мултикултурализъм! Казва се не "норвежец от сомалийски произход", а СОМАЛИЕЦ С НОРВЕЖКИ ПАСПОРТ/ГРАЖДАНСТВО. Запомнете: за хубаво или за лошо, не знам, но белият не може да стане черен, нито черният бял. И, хайде моля ви се, работата далеч не опира само до цвета на кожата. Ако се намажа с бронзант, дали ще си държа като него???