"Пламна" и Лондон! Мъж нападна минувачи с нож!

Една жена е убита, други петима са ранени
Обновена: 4 авг 2016 06:52 | 4 авг 2016 06:20, Елка Василева
70
"Пламна" и Лондон! Мъж нападна минувачи с нож!
Снимка: БТА

Една жена беше убита, а още петима души бяха ранени при нападение с нож на площад "Ръсел скуеър" в централен Лондон, предадоха ДПА и Ройтерс.

Силите на реда са били извикани на местопроизшествието след съобщение, че въоръжен с хладно оръжие мъж напада хора на площада около 22:30 ч снощи (0:30 ч бълг. време).

Нападателят е арестуван, след като бил обезвреден с електрошоков пистолет.

На площада е имало шестима ранени. Една жена е била още жива, когато пристигналият медицински екип се опитал да й окаже помощ, но без успех.

Арестуваният на местопрестъплението е 19-годишен мъж.

Убитата жена е на възраст между 60 и 70 години.

Според британската полиция психическото състояние на задържания нападател е "значителен фактор" за атаката му с нож, предаде Ройтерс. "Според предварителни данни психическото състояние е значителен фактор в този случай и това е една от главните версии, по които работи следствието", каза помощник комисарят на лондонската полиция Марк Роули, цитиран от Ройтерс.

 "Но на този етап, разбира се, ние трябва да сме отворени за различни версии относно мотивите (на убиеца) и затова тероризмът като възможен мотив си остава една от насоките, в която работим", добави той.

Засега не е известно нищо за състоянието на ранените.

Полицията засега не може да каже дали нападателят е имал помагачи.

Полицията веднага струпа допълнителни сили в района на инцидента - лондонския квартал Блумсбери, който е център на интелектуален, учебен и културен живот и любимо място за отдих на жителите и гостите на британската столица.

Тук се намират Британският музей, основният комплекс от сгради на Лондонския университет, редица други учебни заведения музеи, хотели и ресторанти.

Агенциите отбелязват, че снощното нападение става в същия ден, в който лондонската полиция обяви намерението си да привлече още 600 въоръжени пазители на реда за защита на Лондон от терористични атаки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Лондонножнападение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
До 43 преди 7 години
Първо Лондон не е християнска столица,защото там има повече пакита и индийци отангличани. Второ Великобриатания не е частот Европа - англичаните сами си го гласухаватова.-----------------------------------Първо, Великобритания Е БИЛА И ВИНАГИ ЩЕ Е част от Европа, понеже няма как да. се изнесе географски от континента!: )Второ, Европейският съюз НЕ Е цялата Европа ,а е просто един (временен ) икономически съюз. И трето, В Лондон са едни от най -внушителните църкви и катедрали в Европа и те СА символи на християнството!
39
1
 
0
 
! Отговори
Руснака преди 7 години
Пламнала ви е главата от такива заглавия аххаха... сензация ми търсите dejba
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
19-годишен норвежец от Сомалийски произход е извършителя. Не се бойте. Не е тероризъм. Медиите писаха че е случайна атака.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изтрихте цитат от корана . Защо ? Да не би да беше грешен ? Няма да ви чета повече . Турска медия сте вие .
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пламна ? Днес.бг вие наред ли сте ? Радвам се за новия дизайн, но мисля това да ми е последното четене на "новини" във вашия "новинарски" сайт.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде на бас , че следващото убийство пак ще е по поръчка на Аллах.
34
0
 
18
 
! Отговори
хм преди 7 години
Как се казва шведът?
33
0
 
6
 
! Отговори
Марто преди 7 години
Подобни заглавия ме карат да си мисля, че драскачите започват да се радват при всеки подобен сучай. Нали ще има сензациитки.
32
0
 
13
 
! Отговори
:) преди 7 години
До Ама разбира се!Първо Лондон не е християнска столица, защото там има повече пакита и индийци от англичани. Второ Великобриатания не е част от Европа - англичаните сами си го гласухава това.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лудите трябва да са в лудниците.
30
2
 
24
 
! Отговори
Ама разбира се! преди 7 години
Как няма да се дестабилизира психически момчето,щом е станало свидетел на такова безобразие! Жени да се разхождат вечер без придружител!А някаква си там християнска столица да претендира, че има район, който е център на интелектуален, учебен и културен живот!Интелектуален център може да бъде само джамията, а женорята са длъжни да си стоят вкъщи!Навън ще излизат само ако са опаковани в бурки и придружени от мъжете си!Ама, ха!Дошли сме в Европа, за да ви научим на ум и разум, християни недни!
29
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не е луд е ислямист, ако е луд е християнин.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се казва от къде е, защото е ясно. Ако беше от друго място и религия щяха да уточнят "не е мохамед.."
27
1
 
18
 
! Отговори
Духаст селинджъри преди 7 години
Че нали има свобода на вероизповеданието , неговия идол му е поискал жертвоприношение и този само е изпълнител на светите писания с цел място в градините с девственици
26
1
 
27
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Такива случки се превръщат в новини с цел народа да е под постоянен страх. Снощи в Барселона имаше концерт на Бионсе и по този повод група германски младежи (под 18г. ) решили да си спретнат един "флаш моб" .Идеята била една от придружителките да играе ролята на певицата и децата да са фенове които я преследват за автограф и снимка.РЕЗУЛТАТЪТ - околните видели група движеща се в една посока и помислили че бягат от ТЕРОРИСТ и хукнали като луди да се спасяват в тоалетните и кухните на баровете.
25
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ръгал е и е клал всички наоколо, жената явно е успял да и отреже главата. не е виновен защото е ислямист и е бил депресиран от времето.
24
5
 
14
 
! Отговори
??? преди 7 години
Със сигурност в милионен град като Лондон са се случили много по-важни неща и по-тежки престъпления , но нали е някъде в гетата и никой не пише.
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавията уверено копаят към нивото на Брадва БГ. Тряба и произволен префикс от рода на ШОК, БОМБА, УНИКАЛНО и най-вече 18+
22
0
 
31
 
! Отговори
Да бе, преди 7 години
точно така,продължавайте да ги обезвреждате с електрошокови оръжия, и после им осигурявайте адвокати!
21
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние сме добре запознати с това. При нас на това му викат "съжителство на културите в мир и разбирателство".