Турският външен министър: ЕС ни унижава!

Чавушоглу повтори искането на Анкара за отмяна на визите
Обновена: 15 авг 2016 08:05 | 15 авг 2016 07:44,
62
Турският външен министър: ЕС ни унижава!
Мевлют Чавушоглу. Снимка: Reuters

:инистърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу обвини Европейския съюз в "унижаване" на Анкара и повтори искането на своето правителство за отмяна на визите срещу спирането на мигрантския поток.

"Турският народ е травматизиран от неуспешния опит за преврат на 15 юли", казва Чавушоглу в интервю за вестник Bild, което ще бъде публикувано днес.

"Вместо да помага на Турция, ЕС ни унижава", настоява той.

Отношенията между ЕС и Турция се влошиха след опита за преврат срещу президента Реджеп Ердоган, като Европа е обезпокоена от прекомерните мерки на Анкара и уволненията и чистките с неудобни на властта лица, прикрити зад маската, че всицки те са участници в пуча.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турците показаха на цял свят, че са агресивни, подли, алчни, вероломни, двулични, злобни, мpъcни фанатици.
14
3
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Малко...нахален,нахален,по-нахален,най-нахален.тепигьоз...нахален и чак тогаз идва по...градацията -турски политик.Чудя се на акъла на всички западняци,най...вече англичани и хамериканци защо вечно са дундуркали тези нахалници.Какво ме интересува някакъв опит за...переварот съшит с бели конци.Кой прави това в 10 часа вечерта,а не сутрин в 4-ри кога и Ерсдухан спи.Мъка,мъка,мъкаЗападът е в...шах;разликата между наведеният Бочко и нахалникът Ерсдухан май става...очевадна;дори и в Брюксел я видяха.
13
9
 
3
 
! Отговори
ИСТИНА преди 7 години
Турция закъсня при отваряне на границите за сирийците към европа.ПУСКАЙТЕ ГИ,И ДА ВИДИМ ЕВРОПА КОЛКО Е МОГЪЩА.
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изявлението на този директно показва истинското отношение на турция към Европа. турция НЕ зачита Европейските мнения на 28 страни. турция НЕ спазва нито една от договорките си, нещо повече, лъже и ***. турция се опитва да изнудва и да търгува с Европа.Тогава какво очаква от Европа?
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно първо изречение на статията. Някой (например авторът на тая статия) може ли да обясни какво е :инистър?Спрете да пиете в тая редакция поне сутрин.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турчина все си търси някой да му е виновен за нещо.
9
2
 
8
 
! Отговори
aa1830 преди 7 години
На големи се правят тея арабески, не спряха да реват Европа та Европа, а като не става нещо на тяхната почват да заплашват! Не се видят първо себе си, че са с мислене от преди 5 века, тръгнали да се врат в цивилизацията, към която никога не са принадлежили и за която с нищо не са допринесли, освен с мазните си дюнери! Пример Цариград - Изгочния Рим по богатство надминаващ дори западния, днес ориенталски мегаполис с полузабрадени пингвини и фанатизирани мюсюлмани.....нищо-добро не ни чака!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия вече сериозно прекаляват. Тях всеки ги унижава, обожда, пренебрегва, незачита, оскърбява и не знам си какво си още. Само си търсят повод да се оплакват. Май е национален спорт. Но когато те унижават някой друг, това си е ОК, дори не го забелязват.
7
1
 
10
 
! Отговори
Народът е казал преди 7 години
"Храни куче да те лае."
6
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия какво рекетират Европа. Искат просто да залеят Европа с мюсюлмани и да я претопят ако могат. Няма да стане. С простотиите на Европа до тук.
5
14
 
13
 
! Отговори
ferdy преди 7 години
Така го играеше и Хитлер през 30-те години на миналия век. Все някой бил враг на Герамния, искали да я унижат, да я нападнат и смажат, но тя ще отвърне на удара и ще видят те. Така работи масовата пропаганда - нарочваш външен враг, за да оправдаеш агресията си. И се почва....И като включиш онези другите "унижени и оскърбени" в Русия..!!Те там са от векове под чувството за по-долна категория от европейците и още не ги е пуснало това чувство.
4
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе кой му пука за турция?
3
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази криза има най - лесното решение . Не им обръщайте внимание , нали Ви казаха да им се обадите след 1 000 години .
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уж силна турция, уж все чалъми, а за едни визи се сърдят. Нали сте силни, защо ви е Европа? А ако искат безвизов не това е тонът, когато молиш го казваш със съответния тон. Ако си мислят че ще въртят Европа на пръста си, дълбоко грешат, защото 28 не е равно на 1. А точно тирция да ми говори за почтеност е силно смешно.Толкоз.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да получат премахването на визите, първо да станат по цивилизовани. Са получили вече 3 милиарда за бежанци.