Турският външен министър: ЕС ни унижава!

Чавушоглу повтори искането на Анкара за отмяна на визите
Обновена: 15 авг 2016 08:05 | 15 авг 2016 07:44,
62
Турският външен министър: ЕС ни унижава!
Мевлют Чавушоглу. Снимка: Reuters

:инистърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу обвини Европейския съюз в "унижаване" на Анкара и повтори искането на своето правителство за отмяна на визите срещу спирането на мигрантския поток.

"Турският народ е травматизиран от неуспешния опит за преврат на 15 юли", казва Чавушоглу в интервю за вестник Bild, което ще бъде публикувано днес.

"Вместо да помага на Турция, ЕС ни унижава", настоява той.

Отношенията между ЕС и Турция се влошиха след опита за преврат срещу президента Реджеп Ердоган, като Европа е обезпокоена от прекомерните мерки на Анкара и уволненията и чистките с неудобни на властта лица, прикрити зад маската, че всицки те са участници в пуча.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До Анонимен 44.Не на Р.Турция им е притрябвала Европа ( ЕС) а точно обратнотоНа ЕС им трябва Р.Турция и то точно сега,когато центриобежните сили вътре в ЕС се засилиха,заради имигрантите и заради "дупката" която Брекзита отвори.Па дали е готова Р.Турция за ЕС или не е ние ние няма как да знаем ,но е истина че не знаят много добре каво ще стане с тях , когато щракне капанът на ЕС след влизането им там. Най-малкото което не знаят е че ще трябва да се пенсионират на 65 години.
34
0
 
0
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До Анонимен 39.А разбира се че е така. ( както казваш ти глупчо) Тя,Р.Турция направи -арабската пролет за да загуби от Египет,Либия и Сирия милиарди долараи( близо 12 до този момент), както и жертвите от атенататите ( които не влизат в тази сметка). Разбира се че Запада и САЩ нямат нищо общо с арабската пролет,с войната в Ирак,Авганистан и с воените конфликти в половин Африка и останалият свят( като в Украйна)Само дето ти не можеш или не искаш да проумееш, че е точно обратното.Ама защо ли?
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те просто не са готови за Европа.
32
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
унижението вие си го предизвикахте с измисления преврат и убииствата на хоратаес да изпрати межд наблюдатели да проверят какво става в турските затвори и колко са убитите до сега на ттурция не и трябват никакви визи защото нямат работа вевропа имат со достатьчно проблеми в самата дьржава и няма защо да изнасят тероризьм навьн
31
0
 
5
 
! Отговори
Нормален преди 7 години
До До 40 Европа не е дала никакви обещания. Дала ги е Меркел, която вероятно е американски шпионин и работи за разрушаването на Бяла и християнска Европа. Затова Германците или да съборят Меркел веднага или да си приемат бежанците. Те вече заявиха че са готови да забравят за свинското само да угодят на бежанците. Утре ще им подарят и жените си и ще си съборят катедралите за да не дразнят мюсритата!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС може да н са налага нещо само на България твз пари дет обещаха за беж са нците са смешно малко те са похарчили над 20милиарда до сега така ,че ...да не са длъжни да ги гледат тия....
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля , че съвсем скоро ЕС ще наложи санкции на Турция, тогава всичко ще си дойде на мястото. Просто германците трябва да разберат , че всв свърши отдавна и никой повече не смята да им вменява вина , искаме ги отново мъже.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей , няма по нагъл от турския политик. Тва турското аналог няма по света. Нагул , по - нагъл , най - нагъл , турски политик. На Ердоган кликата са тотални кре тени, а феновете им са отчайващи и диоти.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган нарече Путин и иранският президент убийци. Обвини САЩ в организация на преврата. Нарече ЕС (в който всъщност иска да влезе) импотентен. Те не се почувстваха унизени или поне не го показаха. Ердоган и шайката около него могат да дрънкат каквото решат, но е тяхна запазена марка да се цупят за щяло и нещяло.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали му простиха от Русия макар,че от неговата партия на събрание решили и съобщили,че взели решение да гътнат за един миг цял Миг,можеха и друг що ли бюрото на Микоян,сега пък плаши,че държи потока и потоци за натам-насам за прехвърляне къде газ къде мигранти,че и без визи,ами да ги пита онези за визите,минават ли без визи потоци мигранти-бежанци по зададени количества без отчет и документи,и защо точно от тях кат навсякъде има посолства,прибори за отчет куб газ по тръби идваща от далеч до тях.
25
1
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Империя, пък пищи, че я унижават?
24
4
 
10
 
! Отговори
До 40 преди 7 години
Не позна, очакват Европа да си спазва обещанията които сама дава. Като не може да ги спазва да не очаква спазване на ангажиментите и от Турция. Не е трудно за разбиране...стига да имаш нещо в главата.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас. Реванье до дупка. Очакват Европа просто да вдигне ръце и да се съгласи на всичко. Итова сме го търпяли 500 години. И продължаваме.
22
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТУРЦИЯ Е ИМПЕРИЯ И ТАКАВА ЩЕ СИ ОСТАНЕ.НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА МНЕНИЕТО НА ГЛАДНИЯ ЕВРОПЕЕЦ БЪЛГАРИНА
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичките тези изявления и на Ердоган и на министъра трябва само да ви подготвят за вълната мигранти която тръгва на есен с бодра песен. Дано само Бойко да се е споразумял нас да ни избегне.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коментар 23 много ясно показва какви са турците, какъвто е и самият номер 23... Някой още да не е наясно за турците?
19
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турците са много по честни от другите .... особено като комшии ....
18
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Налазвайте новината лузъри. Сега е момента да ви олекне малко.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много нагли тия бе.
16
8
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
ТОВА НЕ Е ЗЛОБА,ПРОСТО ТОВА Е ХАРАКТЕР НА ЕДНА ИМПЕРИЯ!