Пуснаха и нощно метро в Лондон за уикендите

С нетърпение го чакаха любителите на нощния живот
11
Пуснаха и нощно метро в Лондон за уикендите
Снимка: Reuters

Две линии на лондонското метро от днес ще работят денонощно през уикенда за голяма радост на хората, които дават нощни смени, както и на любителите на нощния живот, предаде БТА като се позова на Франс прес.

"Нощното метро" беше официално открито снощи от лондонския кмет Садик Хан. За начало в нощите на уикендите ще се движат влакове по линиите "Виктория" и "Сентръл".

Очаква се от нощния транспорт да се възползват 200 000 пътници до края на годината, а от есента ще се движат и влакове по линиите "Джубили", "Нордърн" и "Пикадили".

Проектът е на бившия лондонски кмет Борис Джонсън, сега външен министър в правителството на Тереза Мей.

Метрото трябваше да заработи денонощно през уикенда през 2015 г., но това стана едва сега заради конфликт между транспортните синдикати и общината, който бе уреден през март тази година.

 "Чудесно е, че метрото се движи цяла нощ", казва 27-годишният Омар Хан, който се готви да купонясва с приятели.

"Това ще промени живота на много хора, защото според мен е по-сигурно да се качиш на метрото, вместо да чакаш нощен автобус - това може да предотврати агресивни действия", обяснява Хан и добавя, че негов приятел е бил нападнат, докато чакал автобус през нощта.

В 144-те метростанции ще бъдат разположени още стотина служители на Британската транспортна полиция, за да охраняват реда. В програмата за модернизация на лондонското метро е предвидено монтиране през следващите две години на допълнителни 2000 камери за наблюдение, които ще се прибавят към сегашните 12 000.

Няма никаква причина пътниците да се чувстват по-малко сигурни през нощта, отколкото през деня, каза Крис Хортън, полицейски началник, отговарящ за сигурността в лондонското метро.

Лондон последва примера на Вашингтон и Берлин, където метрото работи денонощно през уикенда. Копенхаген и Ню Йорк са единствените два града в света, където подземната железница работи 24 часа, 7 дни в седмицата, отбелязва Франс прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: лондонметронощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО БЕШЕ СПЕЧЕЛИЛ ДРУГИЯ КАНДИДАТ ЩЕШЕ ДА ПРОМЕНИ ЗАКОНА ЗА ДА ИЗКАРА ТРИ МАНДАТА И ПОСЛЕ СЪС НАПЕЧЕЛЕНОТО ДА СИ ОТВОРИ МЕДИЙНА АГЕНЦИЯ. НО ЗА ХОРАТА НИЩО НЯМАШЕ ДА НАПРАВИ
7
2
 
4
 
! Отговори
london преди 7 години
*** и неграмотни журналисти ... Сентрал лайн е ЦЕНТРАЛНА ЛИНЯ поне превеждайте правилно и каква е тая линя ( нордърн ) мамка ви проста ... Линята е НОРТ или преведена на Български СЕВЕРНА ЛИНЯ ....
6
2
 
2
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
До АнонименМетрото няма как да е 24/7 защото релсите имат нужда от подръжка и тази подръжка се прави именно нощно време когато метрото не работи. При метрото не можеш да затвориш цяла отсечка за 1 месец да сменяш релси понеже ще съсипеш целия градски трафик.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отивам да живея там.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I v Chicago e 24/7
3
0
 
4
 
! Отговори
Berlin преди 7 години
Метрото в Берлин работи денонощно и прес з седмицата. Вие пак сте супер "информирани".
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Познавам един "успял" емигрант, който отиде да става милионер,но още мете метрото и пусуе България.
1
6
 
12
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Сега ще се отвори работа за BG и RO да чистят оповръщаните седалки на влаковете от смесица между алкохол и спе****...