Юнкер оптимист за падането на визите за турците

Анкара обаче да спре с гоненията на журналисти и учени
141
Юнкер оптимист за падането на визите за турците
Снимка: Reuters, архив

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е убеден, че Европейският съюз все още може да се договори с Турция за въвеждането на безвизов режим от 1 октомври, но за да се случи това, Анкара трябва да престане да използва извънредното положение за гонения срещу журналисти и учени, предаде БТА като се позова на ТАСС.

Юнкер подчерта, че за да въведе Брюксел безвизов режим за турските граждани, страната трябва да изпълни всички необходими условия.

По думите му преговорите за влизане на Турция в Европейския съюз трябва да бъдат продължени, за да осигурят дългосрочен диалог с Анкара.

"Не защото присъединяването може да стане през близките пет или десет години, а защото по този начин ще можем да останем в постоянен диалог", посочи Юнкер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: ТурциявизиЮнкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
sss преди 7 години
1 godina sled unker v evropa .....evropa se razpada
55
1
 
3
 
! Отговори
Kozel преди 7 години
Балкани ЕС"Юнкер оптимист за падането на визите за турците"Аз пък съм оптимист за падането на Юнкер.
54
3
 
1
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
До Анонимен 78.Мисля,че не е точно така, защото не Р.Турция в момента има крайна необходимост от ЕС а точно обратното Ес има нуналежаща нужда от Р.Турция.Първо, защото Брекзита отвори "дупка" в ЕС.Второ, защото в момента се засилха "центробените" сили в ЕС поради проблема с имигрантите.(идва зима)Трето,Отдавнашна мечта на ЕС( новата римска империя) са Босфора и Дарданелите , който в този момент са ключови за Черноморието ( Крим).И още и още ползи единствено за ЕЕ и съответно загуби за Ердо.
53
2
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Невероятни ***, ***, мизерници, са лидерите на ЕС!! С репересивна държава агресор да водиш преговори за отпадане на визи, че и за присъидиняване!! Това си е чиста проба предтелство срущу Демокрацията!!
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен,Ердоган играе най-малко на три фронта- Русия,ЕС и САЩ и цели да постигне свои цели,в усложнената особено много напоследък международна обстановка.Това,което прозира в дълбочина в цялата тази ситуация е,че той си следва неговата линия,формулирана теоретично от Давутоглу(или и двамата).За него най-важния нерешен засега въпрос е кюрдския и точно заради неговото решаване е този "танц",между трите центъра,поне два от които също разиграват кюрдската карта.А ЕС не му трябва въобще!
51
0
 
3
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Ако им дадат визи-честито на германците!Тогава вече няма да има емигранти ,а всички ще са турски граждани.Ердоган се канеше да даде турско гражданство на бежанците в Турция,за да може после заедно с тях да вкара в Европа ислямисти.Мисля,че войната е неизбежна.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато изнудване води изнудвания до оптимизъм това ще рече, че изнудвачът е спечелил, а изнудваният се държи неадекватно.
49
2
 
2
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Босфора и Дарданелите , отдавнашна мечта на Римската Империя ( Днешната ЕВРОПА) Британската Империя затова си би шута, защото две империи са несъвместими във един съюз.И какъв съюз само . Монархии и Републики в един съюз. ( вълци и овце в една кошара, несъвместимо е от всяка гледна точка). Само хитрите лисици в ЕС ( политиците- бюрократи) имат полза от това.Който иска да ме опровергае.
48
1
 
3
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
С една дума , сегашна Р.Турция ще бъде унизена , ограбена и дефакто тотално унищожена.Ако се "вгледате" по задълбочено в сегашните условия за падане на визите ще видите че са уловка. А влизането в ЕС ще е капан , който щракне ли веднъж излизане от него яма да има.А щом нахълтата там западните банки , дискаунтърите и другите акули заедно и с малките пирани , ще я оглозгът за "секунди". Така че да си помислят комшиите преди да кажат да,даже и да е на референдум. А и заради Босфора и Дарданелите.
47
0
 
3
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
А загубите им от това ще са огромни.4)Ще "загуби" и сев.Кипър5)Ще плаща на ЕС вместо да получава.6)Политиката им така ще се "разводни" че ще загуби смисъл и дефакто политиците им ще са тотално подменени.7)Ще загуби и доверието на арабските страни , което за нея не е без значение.8)Безработицата ще придобие огр.размери9)Социалната им система ще се срине( пенсии на 65 години и за жени и за мъже)10)Тотално обезлюдяване на малките градчета и села и пълни гробища с младежи.А в крайна сметка полза йок
46
0
 
3
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Може и да се случи.Защото Англия би шута на ЕС и сега дупката е още по-голяма от колкото преди два месеца.Но дали Туция е Англия,се питам аз. Защото Англия си беше в ЕС с цялата Британска общност и все пак Англия имаше поза от членството,даже и сега е така,а за напред бъдещето ще покаже.Но каква полза има Турция от членството или от визите.1)загубите ще са много по-голееми от ползите.Защото ще е подчиненена на бюрократите на ЕС.2)Икономиката им ще рухне3).Ще престане да е врата към изтока.
45
1
 
7
 
! Отговори
евала преди 7 години
не мога да ги трая, ама знаят как да преговарят - имат си изисквания и не отстъпват - не както нашите дупедавци...
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 109 ami 4e vasheto redovno nyakoyi yadat ne e ot sega ot kakto e sazdadena bg e taka osmanlii sled tova idva *** na nego se nagajdahte sled tova doydoha bratushkite na tyah se nadupihte sega se dupite na amerika ako ne vyarvash 4eti istoriya ama realnoto
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
111. А съжаление е така както го е написал човека. Земи малко се ограмоти. И до днес не можете да забравите, че сте ни газили и съжалявате. Това Дост какво е? Евроатлантици били. Да не се лъжем. Погледни и останалите народи около вас. Още реват с кървави сълзи като се сетят за "съжителството" си с вас.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Партизанинa be glupak kakav partizanin be nay mnogo da si haydut da ne padnesh na nyakoy tur4in ima da si 4eshish gaza
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Stavri ti si edin mnogo golyam *** drislo a be zabravihte za gladnite godini vij varni se 20 25 godini nazad koy vi pomagashe:samo tova ti kazvam....
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 109 a be ako beshe taka kakto ti kazvash sega nyamashe da te ima *** prestanete da se draznite badete hora daje i danak ne sa vzimali togava ot bg te
39
6
 
15
 
! Отговори
Da ти разбирането преди 7 години
До Ястрeб ОcманлиятаЗащо не си в Турция? Аз ще ти кажа , понеже там гърмят бомби ... диктатура и безнаказаност малко отива към комунизъм... А тук всичко е ок ейй за това си тук и българите ти изучиха децата и те хранят бате осъкатен *** Ястреб :D
38
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Запази оптимизъма за себе си Юнкер ,даже си го носи у къщи ,назе ни гони лют песимизъм ,да си го кажем оня Камерън дека рече ,че Туркия требе да влезе у Евросоюза през триилядната година е прав и 80% от европата мислат дека е многоооого прав ,така че нема лошо да им паднат визите ,яз съм "ЗА",ама нека това илядолетие да свърши
37
7
 
8
 
! Отговори
Stavri преди 7 години
До 102 брат живял съм с *** 10 години и разбрах че по продажно и подмазвашко племе не съм срещал.Те никога няма да влезнат в европеиския съюз.