Германия обмисля връщането на задължителната казарма

Таен документ разкрива план за укрепване на гражданската защита
23 авг 2016 22:47,
61
 Германия обмисля връщането на задължителната казарма
Снимка: архив Reuters

Германското правителство обмисля връщането на задължителната военна служба заради възможните заплахи за сигурността на страната. Това информира ДПА, цитирайки поверителен документ, който правителството предстои да разгледа.

Докладът с предложението е подготвен от вътрешното министерство и е с две основни насоки: подготовка на страната за евентуално разполагане на натовски сили и укрепване на гражданската защита, съобщи bTV.

"Нападение на германска територия, което би изисквало конвенционална отбрана, е малко вероятно", се посочва в доклада, дълъг почти 70 страници. Мерките за укрепване на гражданската защита обаче са необходими, защото "не може да се изключи заплаха за сигурността в бъдеще" и страната трябва "да е достатъчно подготвена за евентуално конкретизиране на дадена заплаха", твърдят авторите.

Задължителната военна служба бе премахната преди пет години с аргумента, че вече няма геополитическа нужда от нея. Германия обаче преосмисля стратегията си за сигурност след две терористични атаки и едно масово убийство миналия месец.

Повод да се мисли за възстановяване на казармата давало и покачващото се напрежение между НАТО и Русия след анексията на Крим и последващата руска намеса във военния конфликт в Източна Украйна. Затова в документа се подчертава приоритетът армията да бъде подкрепяна от цивилното население.

Според плана за укрепване на гражданската защита - първия, който Германия ще приеме след края на Студената война - "населението трябва да бъде насърчено да се запаси с храна за десет дни и с вода за пет дни при дневна дажба от 2 литра на човек".

Това ще подпомогне държавните усилия да се осигурят жизненоважни запаси за извънредни ситуации.

Опозиционните партии разкритикуваха плана за гражданска защита, защото той нагнетявал страх сред населението и щял да предизвика паническо презапасяване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
asd преди 7 години
sled izbivaneto na evreite prez 1WW,sega idva red na grajdanite ot drug proizhod li ?Pak li se gotvqt za voyna,sled kato podgotvqt naroda psihicheski s pozitivniq film za *** ?Koga usa i es shte prestanat s tezi voyni v aziq,afrika,ujna amerika izbiyte se po-mejdu si shtom ne mojete da razdelite bogatstvata si
37
0
 
7
 
! Отговори
правилно преди 7 години
отначало армия качествена , след това запасяване с вода и храна и накрая един ... фюрер и всичко ще застане на местото си . Проблемите : с мигранти , мюсюлмани ще бъдат решени
36
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Въвеждането на задължителна военна служба в Германия и евентуално в България, няма да реши проблемите, а ще влоши демографската ситуация, ако армията не се използва правилно. Качественият етнос ще е в казармите, а местните и идващи през границите *** ще се размножават.
35
1
 
5
 
! Отговори
Паника преди 7 години
Нищо няма да се случи. Човека отговарящ за немските въпроси по отбраната (еквивалент на комисията по отбрана тук) казва, че това е мярка, която не се предвижда на този етап, а само при кризисна ситуация. Избиите си от главите, че при това високотехнологично общество, бомби и пр. наборници могат да ви решат отбраната, колкото и българската армия е успяла да спре англосаксонските бомбандировки по време на ВСВ... колкото и сърбите спряха американците. За жалост.
34
1
 
3
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Правилно! Едни САЩ никой не ги плаши с нищо, но имат стотици милиарди военен бюджет и около 800 военни бази по целия свят !!Германия трябва да има войска ! Представете си, че там на Балканите някой не е съгласен с ценностите на Европа!! Кой ще ги бомбардира ? Немската авиация естествено!! Кой бомбардира Сърбия? Кой анексира и създаде Косово ? Това не е важно..... КОЙ И ЗАЩО АНЕКСИРА КРИМ ? Това е въпросът !!!
33
10
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Според таен документ... хаха. А според един друг таен документ Лавров *** ниското момче с изкуствена паламарка, щото естествената не работи. :)))
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
42, vaprosat e dali tova sreshtu tebe e dete ili zombi
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само спешно настаняване на Меркел в затвора ще спаси Германия.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за таен документ, след като го обсъждат дори в този клюкарник? Или просто отново повод да се напомни за Русия и "анексията" на Крим? Като по часовник в главите на полуинтелигентните демократи, продължава да се набива идеята за злата Русия. Безпомощните към собствените си проблеми демогейове, отклоняват вниманието към Русия. ЕС е развъдник на зло и разруха...
29
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БотевскиТи руската военна техника ли наричаш напреднала? От цялата им военна техника имат всичко на всичко 2-3 вида самолети дето и те само конструктивно са добри, иначе авиониката им е под всяква критика. Най-новите им самолети са изкопирани като дизайн от САЩ. И то от вече остарели американски самолети.А да не говорим, че до момента броят на цивилно загиналите от ударите на Русия в Сирия, започва да се доближава до жертвите на ИДИЛ. Всички агенции го казват... освен руските.
28
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да... Едно време Русия искаше да подели Полша с германците, а сега еднолично си поделя Украйна... ама с никой. Просто си взима половината от Украйна. И това не е за пръв път. В миналото така си взима и Карелия, под смешния предлог, че Финландската граница била много близо до техния голям град Санкт Петербург. Все едно Турция сега да ни каже, че нашата граница е много близо до Одрин и ние да си преместим границата. Нечувана наглост!
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роботите ще спасяват от деца- камикадзе.Никой човек не стреля срещу децаРоботът ще обезврежда джихадския пояс
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И от колко години бе, ,,Ботевски''?Без наборна служба, армия няма... Без кашици победа няма.... За малки страни, като нашата наборна армия е задължително, особено трудовите войски. Всеки без средно образование-3 години трудовак! Без средно 2 години кашимерия! Останалите по една година...
25
4
 
16
 
! Отговори
Ботевски преди 7 години
Ква казарма кви пет лева ве... Вече войните се водят на компютърна основа... Я виж братушките... От колко години насам в Сирия със малко на брой войници + голяма електронна техника + неколко корабчета и самолети изтърбушиха сите ***...нема нужда от много войници в казармата... Има нужда само от много напреднала военна техника...
24
4
 
7
 
! Отговори
ОТАН преди 7 години
Кьорфишек.
23
1
 
8
 
! Отговори
остин скалата преди 7 години
Тоест,бежанците ще бъдат превърнати във войници,те за това са само мъже,и ще бъдат пратени срещу Русия.Новата еврпейска армия,наемници.Като в САЩ черни и мексиканци,това е армията на САЩ.И в Русия е същото,руснаците карат самолетите,а войничета от близкия изток са на фронта.Ние коментираме.
22
0
 
2
 
! Отговори
До тук с новината преди 7 години
The parliamentary representative in charge of the German military, Hans-Peter Bartels, said the unfolding debate was, however, merely hypothetical in nature and not part of an actual agenda."Conscription would only be considered if there was a grave, long-lasting situation of danger, such as was the case with the Cold War," he told the daily regional newspaper "Neue Osnabrücker Zeitung." - цитат от DW. Един вид - "новината" не е на дневен ред а си е чиста партенка.
21
1
 
13
 
! Отговори
Кошмар преди 7 години
Наборната армия не може да предотврати атентатите, нито пък да спре ислямистите дето вече сте ги пуснали. Същото важи и за България. Дори и не особено големия брой воиски, които Европа има са предостатъчни да спрат "бежанския" поток, просто трябва да се спре с политиката на неолиберализъм и каналите за трафик на бежанци. Какъв враг ви е Русия? баба Меркел напълни Германия с а м у д ж и и сега се чуди как да замаже положението. Представете си Плевнелиев да ви каже "трябва ни наборна армия"...
20
4
 
18
 
! Отговори
Хм преди 7 години
В статията на английски се казва, че немците обмислят да върнат военната служба в случай на нападение над границите на НАТО, или при извънредни обстоятелства. Тоест не още. И все пак, не ви ли се струва малко криминално партията под чието крило Германия се напълни с милиони ислямисти да призовава за такъв акт? И на мен да. Трябва да се дистанцираме от полуделите немци. За какъв *** и е на Европа конфлит с Русия, че германците да се подготвят за война с Русия? Това е абсурдно.
19
8
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Много е просто - унищожете Фашиска ***, докато все още няма нужда от задължителна служба.