Капацитетът на ЕС да приема бежанци се изчерпва!

Доналд Туск призова международната общност да помогне
4 сеп 2016 10:02, Елка Василева
86
Капацитетът на ЕС да приема бежанци се изчерпва!
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди, че капацитетът на Европейския съюз да приема бежанци е почти изчерпан и призова международната общност да помогне, предаде Франс прес.

"Капацитетът на Европа да приема нови вълни от бежанци, без да забравяме нелегалните мигранти, е близо до изчерпване", каза Туск на обща пресконференция с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Двамата говориха пред журналисти в китайския град Ханчжоу преди началото на срещата на високо равнище на Г-20.

Европейските лидери призоваха Китай и другите страни от Г-20 да участват по-активно в опитите за овладяване на глобалната бежанска криза, предаде ДПА. Миграцията и бежанската криза са глобално предизвикателство, което изисква глобално решение, каза Туск. Китай би могъл да даде принос, като отпуска помощи за развитие, добави той.

Туск каза, че няма да се водят преговори с Великобритания по условията за излизането й от Европейския съюз, преди Лондон официално да задейства член 50 от Лисабонския договор и да започне процеса на напускане, предаде Асошиейтед прес. Предварителни преговори не са в интерес на оставащите в ЕС 27 страни, продължи Туск. "Трябва да защитаваме интересите на членовете на ЕС, които искат да останат заедно, а не на онези, които искат да напуснат съюза", каза той.

Юнкер заяви, че Брюксел ще продължи да преговаря със Съединените щати по споразумението за Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП), тъй като мандатът на Европейската комисия да води тези преговори остава в сила, предаде Франс прес. "Имайки предвид мандата, даден от страните в ЕС на Комисията, ние ще продължим преговорите със САЩ по това споразумение, което ще има положителни ефекти за икономиката и заетостта", подчерта Юнкер. Френското и германското правителство изразиха възражения срещу споразумението, припомня АФП.

Решението на Брюксел да задължи компанията Apple да изплати на Ирландия над 13 милиарда долара е основано на факти и не е насочено против Съединените щати, каза Юнкер. "Това решение е ясно основано на факти. Ние прилагаме правилата, както изискват фактите и законодателството", подчерта той и напомни, че Apple се е възползвала от неправомерни данъчни предимства, предоставени й от Дъблин. Би било абсурдно да се избере фискалният терен за атака срещу Съединените щати, добави Юнкер.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полша е с голяма територия и с висок брутен продукт, така че може да приеме поне 1 милион бежанци. Всъщност в Полша няма бежанци в момента.
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туск,Юнкер,Барозу,Меркел и оня дето прилича на погребален агент,трябва да бъдат съдени в Страсбург за престъпления срещу човечеството.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦИК до "новинарИ това го има. Но ако прекалено много се разминат реалните нагласи на избирателите и официалните резултати, може и бунт да има. Очаквам избирателите да кажат на лудата кукла на конци да си взема всички рейпфуджийс със себе си да и се се праждоса където и да е, само да е достатъчно далече :) А последните масови зулуми на горките брадати гости, дори не са отразени от медиите. Чашата прелива. Да видим какъв ще е резултата.
47
1
 
4
 
! Отговори
ЦИК до "новинар преди 7 години
В Германия, електронно ли е преброяването на гласовете?Щото нали знаеш - не е важно кой как гласува, а кой как "брои" гласовете.
46
1
 
8
 
! Отговори
новинар преди 7 години
От днес започва серия от важни гласувания в Германия. Следете ги. Най-вероятно германския народ ще предостави сметката на меркелица, да си плати за безрасъдството. Латерните, повтарящи глупостите й, по другите държави ги чака същото.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Emi, dade no nali sa bratia po vsichko
44
3
 
1
 
! Отговори
outlaw преди 7 години
Ердоган се справя добре ама тиквата с неговата бизнес диплома от елитен университет докато се усети да цоца за него и в полза на БГ ще стане 3020 година. Иначе турчина си е търговец мазен при това
43
1
 
1
 
! Отговори
outlaw преди 7 години
EEEEEEEE хора всичко е бизнес нищо лично това се опитват да ни кажат ама Вие още не сте ли го разбрали
42
0
 
13
 
! Отговори
евродебил преди 7 години
Еми, СА, Катар, Кувейт, ОАЕ... все богати, мюсюлмански държави, в съседство на конфликта имат голям "капацитет" да приемат братята си едноверци.
41
3
 
10
 
! Отговори
нормален преди 7 години
Мигрантите са божията благодат която ще засели тези прогнили от скверн земи и ще постави началото на нова цивилизация....................................500г. сме били "облагодетелствани" от тая "цивилизация", тъй че ади нема нужда.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, Германия и Франция казват, че не искат ТТИП, но Туск ще преговаря, защото на него му плаща САЩ. ЕС винаги е бил лицемерен, но сега вече е и смешен. Комисията, която е основният екзекутивен орган не работи за Европа, а за САЩ. В същото време, глобяват Епъл, защото толкова са закъсали за пари, че не знаят на къде да се обърнат. И всичко това, защото господарите наредиха да спрат да търгуват с Русия, която е основен търговски партньор на Европа от векове. Пълен абсурд.
39
0
 
1
 
! Отговори
Iluzi преди 7 години
Gnusna laja na ep...molovete, hotelite i restorantite v eu i uk sa prazni i jadni za klienti, za trudova sila...spravka v turisticheskite saitove i v saitovete za pokupki i naemane na hoteli, kasti, apartamenti, vili, campingi...
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Питаща 60 бежанци. Ти как го тълкуваш това? Хубаво или лошо говори за Китай?
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси, оттървахме се от социализма за да се нахендрим а още по *** строй - либерален Европейски Съюз.
36
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мигрантите са божията благодат която ще засели тези прогнили от скверн земи и ще постави началото на нова цивилизация.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Shtom Katar i Kuwait saud.Arb. negi jelaiat i to poneje se pritesniavat za sigornosta v stranite si .Prestavetesi kakvo badeshte ni chaka.
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИ като сме с отрицателен естествен прираст, дай да вкарваме в страните си хора, които никога няма да се интегрират, които ненавиждат нас и начина ни на живот. Пък току-виж почнали да ни гърмят, да режат главите и да ни изнасилват жените и дъщерите. Виж какъв бум на изнасилванията има в една Швеция. Оправданията с отрицателния естествен прираст важи само за пред безмозъчните толерасти.
33
0
 
15
 
! Отговори
до рети преди 7 години
Изобщо не трябва да ги приемаме в България, не да ли изпълняват условия или не. Те са мюсюлмани и да си ходят при техните си.Ако имигранти са християни и са в техните страни ще са обезглавени. При тях няма толерантност, криворазбраната толерантност.
32
1
 
13
 
! Отговори
скоро преди 7 години
Ви я съзнавате ли какво означава това признание за България?че ни чакат тежки дни хора ни я сме предадени.
31
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и тези са предостатъчни, за да закопаят Европа. Ако не се екстрадират поне две трети, тази цивилизация е на смъртно легло....