В Германия хванаха сирийци, свързани с авторите на атентатите в Париж

Те са пристигнали в Германия през Турция и Гърция
Обновена: 13 сеп 2016 15:27 | 13 сеп 2016 15:27, Елка Василева
7
В Германия хванаха сирийци, свързани с авторите на атентатите в Париж
Снимка: Reuters

Трима сирийци, влезли в Германия като бежанци, бяха арестувани днес по подозрения, че планират атентати от името на терористичната групировка "Ислямска държава", съобщиха германски прокурори, цитирани от ДПА.

Тримата сирийски бежанци са свързани с извършителите на нападенията в Париж, заяви вътрешният министър Томас де Мезиер, цитиран от ДПА.

Събраните след месеци разследвания доказателства показват, че мъжете на възраст 17, 18 и 26 години са били доведени в Европа от същите каналджии, които са превозили до Европа ислямистките екстремисти, извършили атентатите в Париж през ноември, когато бяха убити 130 души, каза Де Мезиер.

Освен това се смята, че подправените документи за самоличност, използвани от арестуваните в Северна Германия трима сирийци, са изработени от същите фалшификатори, направили тези на нападателите от Париж.

Сирийците бяха задържани тази сутрин при антитерористична операция с участието на около 200 души от силите на реда в провинциите Долна Саксония и Шлезвиг-Холщайн. Те са пристигнали в Германия през Турция и Гърция в средата на ноември и се представили за бежанци, като целта им е била или да изпълнят вече съществуваща задача, или да стоят в готовност за по-нататъшни инструкции, съобщи федералната прокуратура в Карлсруе, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел Акбар!
3
0
 
7
 
! Отговори
Точно така! преди 7 години
Фронтекс ги поемаше от бреговете на Турция и ги стоварваше на гръцките брегове. Дали са ги проверявали кой от къде е и кой какъв е ...... е друга тема. Дали изобщо са ги питали по колко хиляди евра носеха и откъде ги имат ....
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оказва се , че има и химици.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е нали специално сирийците бяха само доктори и физици?