Докато има гладуващи, яростта им ще ни застига!

Юнкер: Не можем да избегнем, че някои мигранти ще са терористи
15 сеп 2016 14:37, Елка Василева
71
Докато има гладуващи, яростта им ще ни застига!
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Докато има гладуващи по света, яростта им ще ни застига. Не можем да избегнем това, че някои от мигрантите ще се окажат терористи. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в първото си интервю на живо за аудиторията на YouTube.

Помолен от водещите, трима млади ютюбъри, да изброи три причини за нуждата от ЕС, той посочи мира, бъдещето и необходимостта европейците да бъдат заедно срещу съперниците си.

Винаги съм признавал нуждата да държим връзка с младите хора, заяви Юнкер. Той призна, че няма време за социални медии и призова младите да взимат по-често думата, за да имат влияние в ЕС.

На въпрос как вижда ЕС след 50 години, председателят на ЕК отвърна, че знае как не би искал Общността да изглежда. На първо място той отбеляза избледнялата идея за "Съединени европейски щати". Тази идея не бе съобразена с желанията на европейците, които искат да запазят идентичността си, поясни Юнкер.

Той призова ЕС да мисли не толкова за "магмата на разширяването", колкото за обособяването на съвместна отбрана. Не говоря за повече въоръжаване, а да бъдем по-способни да се защитаваме сами, уточни председателят на ЕК.

Не съм привърженик на намесата на държавата в личния живот. Държавите не трябва да забраняват любовта между хората, всички заслужават уважение. Бях вносител на люксембургския законопроект за узаконяването на еднополовите бракове. Светът няма нужда от господари и диктатори, коментира Юнкер.

Той добави, че е възразил срещу назначението на своя предшественик Жозе Барозу в Голдман Сакс заради приноса на банката в предизвикването на световната икономическа криза. Не съм срещу лобизма, но е необходима повече прозрачност, коментира председателят на ЕК. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Жан-Клод Юнкерес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го дyxaт бедните.
28
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринА защо има гладуващи?Защото така са си избрали. При капитализма всички имат равни шансове и това е въпрос на избора, а в Русия и Северна Корея гладуват защото са комунисти. При капитализма гладуват само неудачниците, мързеливците и некадърниците а кадърните, образованите и работливите живеят добре. Демокрацията с капитализъм и пазарна икономика е най-съвършената система, никой не е измислил по-добра.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За афганистанците е като цяло ясно откъде имат толкова пари.
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 29Никой не ги избира - НАЗНАЧАВАТ ГИ. Както и у нас - назначават се удобните слуги, а лъжат народа, че са избрани чрез избори.Ми що ручааме тогава жабетата и скачааме по площадите за свободата и демокрацията. Щото преди свободата и демокрацията живеехме много по-добре от днешната мизерия, но проблема беше, че нямаше демокрация и свобода и управниците ги назначаваха измежду удобните слуги на партията майка.
25
1
 
24
 
! Отговори
gtf преди 7 години
а повечето от българските пенсионери ? Мигрантите са по-богати от над 1/2-та българи, как се вадят хиляди евра за каналджии ?
24
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 7 години
А защо има гладуващи?
23
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ЕС е копие на АПК и по зле с голяма администрация некадърници и мошеници да управляват ако политиката на Ес не се промени ще се разпадне.
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво правите, за да няма гладуващи, лицемери ????
21
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът се дължи на това, че терористите не правят атентати на брюкселската клика, а на обикновените граждани. Управниците са защитени от въоръжена охрана и разузнаване и съвсем спокойно харчат човешки животи в името на сбърканите си ценности.----Европа демократична ли е? Кой ти избира управниците при демокрацията. Защо обикновените граждани не си изберат други управници, щом тези са причината за атентатите - нали има демокрация - и да се реши въпросът с атентатите.
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
* ви на европейските ценности, пикая ви на смотания съюз. Юнкер, вие сте пълни олиго.френи.
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът се дължи на това, че терористите не правят атентати на брюкселската клика, а на обикновените граждани. Управниците са защитени от въоръжена охрана и разузнаване и съвсем спокойно харчат човешки животи в името на сбърканите си ценности. Притесняват се за мигрантите и пет пари не дават за собствените си граждани.
18
1
 
30
 
! Отговори
Учител преди 7 години
Извратени психари без вяра и душа-това са псевдолидерите на Европа
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбирам да пускат жени, деца и старци. Пък те пускат боеспособни мъже на 20-30 години, с цялото им семейство и роднини.
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и как ще решиш проблема- като направиш своята страна гладуваща заради силния поток имигранти?
15
1
 
26
 
! Отговори
някой преди 7 години
започнаха със триенето на постове. предният ми пост е бил изтрит, само защото направих една проста сметка колко са гладните и засегнатите от военни конфликти. Излезе че са около един милиард и 100 милиона.
14
2
 
32
 
! Отговори
някой преди 7 години
продължавам: броя на населението в европейския съюз е около 502 милиона по оценки за 2011 година. И какво излиза: чиновниците в брюксел искат 502 милиона хора да приемат и изхранят двойно повече население, само защото така било справедливо. И питам аз, как и защо трябва един човек само защото е роден в Европа трябва да изхранва двама човека които може да дойдат неизвестно от къде само защото така смята някой?
13
2
 
25
 
! Отговори
Бабчо преди 7 години
До АнонименПочваме с оправданията ли?! Тия и преди това си бяха мързеливи и гладни, множащи се в геометрична прогресия. Та те се бият неспирно и помежду си за ограничените ресурси, с които разполагат. Кадърният човек и в тоалетната да го затвориш, ще намери начин да излезе и да се развива, а некадърния, ако щеш го обсипи със злато - пак няма да има резултат. Вече има много случай на предоставени огромни възможности и финанси на такива ***, а накрая само деца нацвъкват.
12
1
 
29
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
*** двулична!Докато имало гладни!Сигурно ние българите сме пренаситени?Погледнете доходите на семействата,на пенсионерите!Като сте много "загрижени" си ги приберете у вас!
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми те самички са си виновни.Правят по 10 деца и после "ама те гладуват,болни са нямат играчки дрехи,пари". Греховете на родителите са тегло за децата им се казва в една много мъдра книга.
10
1
 
21
 
! Отговори
някой преди 7 години
Някои умни глави се мислят за исус христос и искат на нахранят всички бедни в целия свят. По приблизителни официални данни, в момента броя на гладуващите в света е около 761 милиона. като сложиш тези които не са в официалната статистика, броя лесно минава един милиард. Сложи след това и броя на засегнати от военните конфликти е около 60-80 милиона. Тоест може да се каже че около един милиард и 100 милиона хора са в категорията, която чиновниците в Брюксел наричат "бежанци"