Докато има гладуващи, яростта им ще ни застига!

Юнкер: Не можем да избегнем, че някои мигранти ще са терористи
15 сеп 2016 14:37, Елка Василева
71
Докато има гладуващи, яростта им ще ни застига!
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Докато има гладуващи по света, яростта им ще ни застига. Не можем да избегнем това, че някои от мигрантите ще се окажат терористи. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в първото си интервю на живо за аудиторията на YouTube.

Помолен от водещите, трима млади ютюбъри, да изброи три причини за нуждата от ЕС, той посочи мира, бъдещето и необходимостта европейците да бъдат заедно срещу съперниците си.

Винаги съм признавал нуждата да държим връзка с младите хора, заяви Юнкер. Той призна, че няма време за социални медии и призова младите да взимат по-често думата, за да имат влияние в ЕС.

На въпрос как вижда ЕС след 50 години, председателят на ЕК отвърна, че знае как не би искал Общността да изглежда. На първо място той отбеляза избледнялата идея за "Съединени европейски щати". Тази идея не бе съобразена с желанията на европейците, които искат да запазят идентичността си, поясни Юнкер.

Той призова ЕС да мисли не толкова за "магмата на разширяването", колкото за обособяването на съвместна отбрана. Не говоря за повече въоръжаване, а да бъдем по-способни да се защитаваме сами, уточни председателят на ЕК.

Не съм привърженик на намесата на държавата в личния живот. Държавите не трябва да забраняват любовта между хората, всички заслужават уважение. Бях вносител на люксембургския законопроект за узаконяването на еднополовите бракове. Светът няма нужда от господари и диктатори, коментира Юнкер.

Той добави, че е възразил срещу назначението на своя предшественик Жозе Барозу в Голдман Сакс заради приноса на банката в предизвикването на световната икономическа криза. Не съм срещу лобизма, но е необходима повече прозрачност, коментира председателят на ЕК. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Жан-Клод Юнкерес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БабчоA teb amerikanska ili ruska armiya bombardira li te?
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виж Лондон и Париж какви са май'му'марници и после ми проказвай. Какви врагове? Цветни субекти от гз на географията, които самите вие поканихте. Без всякакви документи, но с няколко хиляди в джоба.
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Логичното обяснение, само че нито един от атентаторите в Европа по време на атентата не беше на практика гладуващ, а Абдеслам дори е от доста богато семейство. Не сме чували и за гладуващи китайски шивачки да се самовзривяват или да газят хората с камиони.
6
4
 
31
 
! Отговори
Бабчо преди 7 години
Въобще не ме интересува, че са гладуващи. Сами са си виновни. И аз бях адски беден, но си налегнах парацалите - здраво учене и работа. Така се измъкнах и достигнах състоянието, в което съм и което заслужавам. Пожертвал съм си младините и неродените деца. Аз ли съм виновен на тия мързеливци, че не полагат грам усилие, а в същото време само се множат. Вместо да ги хрантутите и жалите, защочвайте да трупате оръжия, за да бъдат разредени, иначе ще ни изядат нас тия гадни ***.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dnes.bg pak prospahte novinata za vizitata na ruskiya glavnokomandvash v Turcia,v momenta teche sreshta mejdu generalite
4
1
 
27
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Че как да няма? Я виж графиките на Африка и Азия за демографския растеж.
3
2
 
39
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
Гладуващи ли ? Не ги ли вижда какви атлети са,добре облечени,смартфони.Аз виждам,добре трнирани бойци.
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този май е мека китка. Колко добричък, със всичко е съгласен, дори и терористи да гърмят бомби в Европа.
1
2
 
42
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Цинизъм в наааай чистия му видЪ!!!