Орбан: Нелегалните имигранти в лагери извън ЕС

От там да кандидатстват за убежище, поиска той
Обновена: 22 сеп 2016 17:52 | 22 сеп 2016 17:51, Петя Славова
56
Орбан: Нелегалните имигранти в лагери извън ЕС
Снимка: Reuters

Според унгарския премиер ЕС трябва да залови и депортира всички нелегални имигранти и да ги събере в бежански лагери под европейски надзор извън границите на Съюза, откъдето ще могат да кандидатстват за убежище, предаде Ройтерс.

"Това би могло да бъде остров, или крайбрежна зона в Северна Африка, но сигурността и снабдяването трябва да бъдат гарантирани от ЕС в негов собствен интерес", каза Орбан в интервю, публикувано днес на новинарския сайт "Ориго".

Още по темата

Трябва да създадем големи бежански лагери извън ЕС, с въоръжена охрана и финансова издръжка, осигурена от Съюза. Всички, които са дошли нелегално, трябва да бъдат заловени и депортирани там. Там те могат да подадат молба за убежище", пояснява Орбан. По думите му това е "тежка морална задача", но е единствената алтернатива на това мигрантите за останат в Европа, да бъдат разселени из континента и да създават по-нататъшни проблеми.
Релокацията е упражнение по безполезност, понеже тези, които са искали да бъдат в Германия, веднага ще се върнат там след разселването им, смята Орбан.

"Има само едно решение, изгодно за всички - и за нас, които още не сме в затруднение, понеже се защитихме, и за страни като Германия, които вече са загазили: "Вън (мигрантите) от Съюза", заяви Орбан, цитиран от БТА.

Той отново заяви, че външните граници на ЕС трябва да бъдат укрепени, за да не се допусне повтарянето на мигрантската вълната от 2015 г. "Границите трябва да се използват, защото ни пазят. Някои си въобразяват свят без граници. Аз съм от онези, които не желаят да видят световната цивилизация променена", каза Орбан, цитиран от Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хубаво е ако като членове на ЕС може да гласуваме само по един път и то да може и за чужденци а не за нашите мърлячи
39
2
 
2
 
! Отговори
Звучи добре преди 7 години
Звучи добре, но дотук. Де го тоя остров? Коя държава ще се съгласи да й вземеш от територията? Палестинците още не са се съгласили, хем не са държава. Как ще изкараш веднъж дошлите - млади, здрави, прави, боеспособни и даже с боен опит? Те не искаха друго освен Германия, на концлагер ще се съгласят!Създаването на демилитаризирана зона в Сирия за убежище на сирийците е по-осъществимо. За останалите да се оправят собствените им държави.
38
1
 
10
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Дано когато отида на избори да открия неговото име в бюлетината. Със златно мастило ще сложа "чавка" срещу неговото име. Как нямаме ПОНЕ ЕДИН ПОЛИТИК КАТО НЕГО! Жалко, много жалко за нашата родина!
37
0
 
6
 
! Отговори
Bogumil преди 7 години
До турчинПрав сте,че някои държави печелят от оръжие.Ердоган и Сауд. Арабия печелят също. А Е. се гордее че е националист. Питам ви като човек към човек, независимо от религията ви: вие съгласен ли сте да работите за още трима които смятат, че демокрацията им позволява да мързелуват.Цяла Африка,Индия, Пакистан и т.н.искат в ЕС. Съгласен ли сте да ви ограбват,заплашват, да станете вие или вашето семейство жертва на атентат? В БГ не се налага на небългарите да се опасяват за живота си, но в БГ и в цяла Европа хората желаят да живеят в родината си без страх. Изберете на чия страна сте, макар
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и легалните са ни много,терористи излизат и от "почтени"мюсюлмански семейства,които винаги са изненадани от деянията на децата си.
35
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орбан-председател на европарламента!
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За крайбрежната зона на северна африка сигурно има впредвид Либия, другите държави надали ще се съгласят, а острова или островите къде да го намерят. Някой остров в арктика. Шпицберген? Къде ще се намери остров в Средиземно море? Може да се интернират на остров Св.Анастасия. Там е имало лагер преди 1944. Пращаш миграните седят някой друг месец, растрел, айде друга група, повторение и така тамън някой друг лев ще вземе държавата.
33
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва веднага да се прекрати наводняването на Европа с мюсюлмани. Вече 10 века се опитват да се заселват тук, да се интегрират и резултата е плачевен. Няма нужда да си запознат с по-старата история, достатъчно е да се види в какво е превърната Европа днес.
32
27
 
11
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Сега ли ви светна псевдодемократи. Ердоган от 6 години говори за зона на сигурност в Сирия, но всички мълчат защото първо трябва да печелят от оръжия и след тогава от храни. Патриотизма и национализма докато не изчезнат от човешкия разум човешкия род ще има винаги проблеми. Вместо свободно движение докарахте на света стени и телени огради.
31
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Бежанците" вън от ЕС!
30
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е прекратяването на войните във близкият изток и Африка,тези популистки тези ,дайте да ги пратим на острови някак са смешни и несъстоятелни от самозабравили се индивиди.Дайте да ги пратим на Плутон а ?Що за политици са сложили ервеите,как ги подбират такива смешки
29
0
 
4
 
! Отговори
Безпартиен преди 7 години
Едно време имаше един Европейски план за Мадагаскар не го искаха тогава..... сега да не се повтори Историята ;) .... даже не мисля, че Полша ще откаже да изгради такива съоръжения наново :)
28
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До haКакво му е мъжкото на Бойко? Да си признава, че държавата му се управлява от началниците в Европа ли? Ами щом е така, той за какво ни е? И не само той...а цялата ненаяла се пасмина. И утре ще искат пак да ги избираме! Да, ама не.
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
108 години независимост срещу 108 милона от ЕС,СЛУЧАЙНОСТ??? 2016г.Два 108,,,1+8=9,,,108,,,1+8=9,,,2016,,,,2+1+6=9 или 999 обърнатите 666 на сатаната,,,СЛУЧАЙНОСТ ???
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здравата логика показва че това е единственното правилно решение.Селекция за задравословно състояни(СПИН,биооръжие,редки тропически вируси и т.н и т.н)Следва трудови навици,тестове за интелигентност,образователен ценз.Разпределение по-изисквания на трудовия пазар в ЕС.И това не е окончателно.Кандидатите се проверяват ДНК за роднински връзки с терористи.И след решение на определена комисия се допускат в определена държава като се водят на отчет през определен карантинен период.Няма друг начин.
25
1
 
33
 
! Отговори
do 28 преди 7 години
Да, умен и разумен е Орбан за разлика от теб. С държави от Африка може да се предговаря или за гръцки остров срещу заплащане. Тъкмо ще им намалее дълга, т.е. реално опрощаване без трансфер.
24
0
 
35
 
! Отговори
койчо преди 7 години
Сега лигльовците либерали да ревнат с издути жили, че им мирише на концлагер. И да чакат кога ще ги спипат благодарните им мюлси в тъмното.
23
0
 
20
 
! Отговори
до 24 преди 7 години
Изглежда еие май си падате по мигрантите ......
22
48
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
изглежда господин Орбан вече олекна и започна да приказва врели-некипели. Има ли Унгария достатъчно острови извън ЕС, че да се заеме със задачата, предлагана от вожда, иначе кой...
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kolko sa pomazite i turzite v saita ORBAN VELIK POLITIK LI E ILI NE PITAM VI A I ROMITE ?