BG роми подлудиха Монтрьой – дават им общежития, те се цупят

Драмата започнала в средата на лятото и продължава до сега
23 сеп 2016 21:08,
108
BG роми подлудиха Монтрьой – дават им общежития, те се цупят
Ромите протестират пред кметството в Монтрьой. Снимка "Дейли мейл"

13 ромски семейства – български и румънски, буквално подлудиха френския град Монтрьой. Причината е, че трябва да бъдат изселени от нелегалния катун, който си спретнали в покрайнините му, а в същото време не приемат условията, които им предлага общината.

До това се стига след протести, продължили близо два месеца, шумът от които премина Ламанша и стигна до страниците на британското издание "Дейли мейл".

Именно британският ежедневник разказа и историята, която е успяла да разцепи жителите на Монтрьой.

На клетниците им се налага да спят на улицата, въпреки че сред тях има 19 деца, алармират активисти. От другата страна пък са жители на града, които не считат, че трябва да се съобразяват с хора, нарушаващи разпоредбите, строейки си нелегални катуни.

От няколко седмици ромите се ступват всеки ден пред стените на града и с викове настояват кмета Патрис Бесак да им намери алтернативни жилища. Обещани са им общежития, но те не ги одобряват, защото били далеч от града и децата им не можели да ходят на училище, допълват "Дейли Мейл".

Драмата е започнала в средата на лятото и продължава до сега.

"Правителството ни третира като кучета", жалва се една от потърпевшите, окичена в злато и цялата в татуси. Нейното най-малко дете е на 3 месеца. Мъжът й коментира от своя страна, че се страхува за себе си и семейството си, особено през нощта.

Друга ромска майка пък се притеснява, че децата й няма къде да се изкъпят, а ако не го направят, в училище се оплакват от тях, че миришат лошо.

По думите й репутацията на ромите там така или иначе е, че миришат, което я карало да се чувства дискриминирана. Други казват, че са готови да се преместят в каквито и да е жилища, дори и най-мизерни, но да са защитени от ксенофобски атаки.

Активисти за човешки права твърдят, че принудителното изселване на семейства от Монтрьой е част от надигаща се вълна от дискриминация и ксенофобия срещу ромското общество във Франция.

Справка показва, че броят на ромите в Източна Европа е нараснал до 12 милиона, като най-голяма част от тях живеят у нас, в Румъния, Словакия и Унгария. Във Франция през 2014 г. са преброени около 500 000 роми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко са 13 семейства. Да отиват още 3000.
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да не чувам ромски оплаквания. имат си БХК,там да реват!
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До муспи--58;Башибозук е имало и в Русия. Ген. Гурко,като Ген. Губернатор в Полша е Избивал поляците с Руски башибозук съставен от озверели мужици.
46
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 7 години
Така или иначе генетичния фонд на Европа ще се подобри. А атомното оръжие си стои - пазят го евреите за голям фишек. Пазят и самолетоносачите да кажем. А кои са тези евреи, защото отвсякъде се мълчи? - Това са албанци, възпитани на приличие от Енвер Ходжа. В Отоманската империя биле известни че в металически раници (можете ли само да си представите каква мръсотия), са продавали боза навсякъде. При война обаче до един отиват башибозуци - договор със султава! Ето защо дявола ги люби!
45
0
 
17
 
! Отговори
Годзилчо преди 7 години
Надигащата се вълна от дискриминация и ксенофобия срещу ромското общество ще помете и защитните организации.Просто се прекали с ,,демократичните ценности,, а европееца не обича да му смърди и да му бъркат по джобовете.
44
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато искаш, търсиш начин, когато не искаш, търсиш причина за оправдание. Ромите се разпищолиха, защото нямат задължения и не получават адекватни наказания за нецивилозования си примитивен начин на живот. Разбират само от принуда. С толерантност /търпимост/ нищо не оцелява. Животът е борба и защитаване на интереси. Ромите, както и мигрантите ще сринат европейската цивилизация, или каквото още е останало от нея. Принудителен, наложен от управляващите РЕГРЕС .
43
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Роми им е 100 пъти по-изгодно да живеят там от колкото в България там получават по 1200 евро Социални пари на месец в България са умрели от глад
42
1
 
26
 
! Отговори
българин преди 7 години
само боят оправя - и трябва за да спазват законите като нас
41
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе хора вие били ли сте във Франция? Не на екскурзия обаче. Нормални французи? Няма такова нещо! Държавата им "изглежда" добре благодарение на африканците и арабите които им бяха колонии! Французите са мързеливи и надменни хора! Това за интеграцията на тяхните малцинства е една добре покрита лъжа! Иначе дават урок на нас по интеграция.. След 50-100г французите ще са малцинство! Ситуацията е като унас с ***, не си мислете че са супер държава!
40
1
 
26
 
! Отговори
gtf преди 7 години
ми миришат ..различно, даже и къпани - това е истината. Да лъжем, че да не ги обидим ли ? Аз предлагам да им направят луксозни къщи, с по 4-5 спални (поне), басейн и зелена градинка. Нали много напъваха за интеграция, дай да ги видим.
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същото, което правят и тук. Халлал да им е интеграцията на французите.
38
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо ми е жал за обикновенни германец или французин.Нормално е да искат разпад на ЕС,така те ще се спасят,и ще живеят така както и преди.А тия от снимката щем ,не щем, ще си ги приютим обратно.Но нали наште плачеха че имало голяма емигация от България.Така потока ще се обърне и отново ще сме 7500 000,та даже и повече като население
37
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От ЕС най много губи запада,Подредените им досега държави,се превърнаха в катун и голяма тежест за социалната им система.Но скоро самите европейци ще поискат разпад на ЕС,което е нормално,и след това няма законова пречка да ни ги върнат.Тогав дали наште русофили милеещи за разпад на Ес,ще се радват от разпада на ЕС,ние ще си вземеме наште братя,,емигранти,,или ,,беженци,, както искате им казвайте
36
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МНОГО СЕ ЗАБАВЛЯВАМ С ТОЗИ КРУПЕН СПЕЦИАЛИСТ ПО ПУТИН И РУСОФИЛСКИТЕ ВЪПРОСИ.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕ ЗА КАКВО СА МУ НА ПУТИН? те са контингент на французите главно, там по-лсно се интегрират, понеже портфейлите са по-дебели.
34
1
 
24
 
! Отговори
Лудница преди 7 години
Ако 13 семейства са подлудили Монтрьой, значи той и без тях си е луд.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ги носи в катуна.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 75 Путин тия няма да ги вземе,а ще ни ,,помогне,, като ни ги остави тук в Бг -то.А тия ще се наредят на опашка в социялното за помощи и Е тогава пенсионната и социала ще цъфнат.Добре дошли русофили в реалноста.Германия винаги ще си остане Германия,Запада винаги Запад..а ние ...Има една руска поговорка-,,Искахме да стане по добре ,а се получи както винаги,,
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 68 Тия ще идат при Вовата на червения площад да разпънат катуна..ха ха ха,като ги върнат от разпадналия се ЕС.Ама не мисля че той ще ги вземе,а най вероятно ще са си тук.
30
0
 
26
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 7 години
франсетата тепърва ще опознават