Евакуират центъра за непълнолетни мигранти в "Джунглата" в Кале

Децата ще бъдат извозени до 60 центъра за непълнолетни из цяла Франция
2 ное 2016 12:44, Елка Василева
2
Евакуират центъра за непълнолетни мигранти в "Джунглата" в Кале
Снимка: Reuters

Френските власти започнаха да опразват приемния център, в който бяха настанени около 1500 непълнолетни мигранти от бившия лагер "Джунглата" в Кале, и да ги прехвърлят в други френски градове, предаде кореспондент на Франс прес.

Три автобуса тръгнаха рано сутринта от центъра, представляващ група отопляеми контейнери близо до най-големия доскоро бидонвил във Франция, разрушен миналата седмица.

Още по темата

Децата ще бъдат извозени с около 30 автобуса до 60 центъра за непълнолетни из цяла Франция, казаха местните власти. Те не могат да избират мястото, на което да отидат, но решават с кого искат да пътуват и да се настанят. Обитателите на центъра в Кале са били уведомени за операцията по преместването им вчера с комюнике на префектурата на девет езика.

Повечето деца и младежи искат да отидат във Великобритания. Британски представители ще ги придружават или следвайки ги с автомобил, или в автобуса, за да проучат случая им.

Съгласно европейските правила за събиране на семействата онези, които имат роднини отвъд Ламанша, могат да отидат при тях. Други се надяват да се възползват от британска разпоредба за "уязвимите мигранти".

Около 300 непълнолетни вече са прехвърлени във Великобритания след разрушаването на "Джунглата". След премахването на лагера около 4500 пълнолетни негови жители бяха разпределени в различни центрове за настаняване във Франция.

Около 360 деца и 400 жени остават в друг бивш център в съседство с някогашната "Джунгла", който също предстои да бъде премахнат.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
10
 
! Отговори
Роберта преди 7 години
Е бас и малолетните! Тия могат да си пуснат бради .... Европа е наистина деградирала, ама яко.
1
0
 
14
 
! Отговори
Фен преди 7 години
Тези уж непълнолетни какъв го дирят в Европата. Те са агресивни обучени спящи клетки