Франсоа Фийон надмина по популярност Марин льо Пен

32% от избирателите са готови да гласуват за него
29 ное 2016 08:52, Елка Василева
7
Франсоа Фийон надмина по популярност Марин льо Пен
Франсоа Фийон. Снимка: Reuters

Кандидатът за президент на Франция от партия "Републиканците" Франсоа Фийон стана най-популярният политик в страната си след победата на вътрешнопартийните избори, изпреварвайки Марин льо Пен. Това сочат социологически данни, цитирани от ТАСС.

Според изследователския институт "Одокса" почти 32 процента от френските избиратели са готови да гласуват за Фийон на първия тур на президентските избори.

При това положение той изпреварва лидера на партия "Национален фронт" Марин льо Пен, която вече е на второ място с 22 процента подкрепа.

Представителите на левицата значително изостават. Рейтингът на действащия президент Франсоа Оланд е едва 8 процента.

"Аз самият се отнасям изключително скептично към подобен род прогнози", заяви Фийон в ефира на телевизия "Франс 2" и посочи, че той самият не е бил сочен от никого за фаворит. "Но проучванията не ми попречиха да спечеля вътрешнопартийните избори", каза кандидатът на "Републиканците".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Защо разпостраняваш лъжи? Фийон е убеден проевропеец и постоянно дава за пример икономическите реформи и успехи на Германия. Той иска да проведе подобни на немските реформи за да стимулира икономическото развитие на Франция. Освен това той прави всичко възможно, за да прегради пътя на Льо Пен към властта.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
единственните които щше останат да крепят прогнилото туморно образувание ес ще бъдат немците от еврабия докато саоще немци а не ***
4
2
 
3
 
! Отговори
Волф Месинг преди 7 години
"франция тръгва в анти-германска посока по пятя на разрушаване на фашистката структура наречена европейски съюз..."Друг път! Въобще не си в час, драги.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
фийон ,льо пен няма значение .франция тръгва в анти-германска посока по пятя на разрушаване на фашистката структура наречена европейски съюз.меркелова германия остава единственния стълб на американския ционофашизъм в европа.дори англичаните не са толкова откровенни ционисти
2
0
 
9
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Абе те и на Килари Хлинтън и Цвачева даваха повече проценти ама сега плачат плачат...
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредния месия. В случая със сос Бернаез.