Германски съд: Ученичките мюсюлманки – на плуване!

Родители се жалвали – дори буркините са неприлични
Обновена: 8 дек 2016 07:46 | 8 дек 2016 07:42, Елка Василева
66
Германски съд: Ученичките мюсюлманки – на плуване!
Снимка: архив, Reuters

Германският Конституционен съд постанови, че крайноконсервативни мюсюлмански момичета са длъжни да участват в смесени уроци по плуване в училище, предаде Ройтерс.

Съдът отхвърли жалба на родителите на 11-годишно момиче, които искаха то да бъде освободено от уроци по плуване, защото смята, че дори буркините - покриващите цялото бански костюми, носени от мюсюлманки, нарушават изискванията на исляма за прилично облекло.

Още по темата

В Германия се водят оживени дебати за ролята на исляма в обществения живот. Страната се стреми да интегрира над един милион кандидати за убежище, предимно мюсюлмани.

Канцлерът Ангела Меркел, чиято консервативна партия ХДС бе наказана на редица регионални избори за политиката на отворени врати към бежанците, тази седмица предложи да се забранят бурките на обществени места.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
до 48 от Германия преди 7 години
Прав сте, 4 мигранти, заснети са от камерите на U-Bahn станцията Ной Кьолн, но още не са установили самоличността им. Момичето е паднало 8 стъпала надолу върху лицето си в близост до коловоза. Граждани са и помогнали, но престъпниците са се изпарили. Подобни случаи всеки ден, за жалост има една голяма маса от наивни Гутменшен, които според мен дори нямат нищо против един ден да приемат исляма като водеща религия и начин на живот в Германия.
40
0
 
3
 
! Отговори
До Българин от Герм преди 7 години
Днес прочетох в друг сайт, че мигрант ритнал всички сили в гърба нищо не подозираща германка на стълбище /или на ескалатор,не разбрах точно/.Той бил придружен с цяла компания такива като него.Жената отхвръкнала на няколко метра и се преметнала, а компанията питеци си отминала най-спокойно.За забавление линчуват бели хора, християни в собствената им родина!Живеят, паразитирайки на гърба на тези хора-данъкоплатци, и се чувстват недосегаеми, вършейки безобразия. Повтаря се примерът с нашите ***
39
0
 
5
 
! Отговори
brand news преди 7 години
Токущо съобщиха по централната телевизия ARD, че от Март 2017 режимът на меркел започва да връща в Гърция всички влезли преди това и регистрирани първоначално в Гърция "бежанци". Германия щяла да спазва Дъблинското споразумение. Не споменаха България като дестинация, те нас така и така винаги ни пропускат, като че ли България не съществува. ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ВОДИ САМОСТОЯТЕЛНА ПОЛИТИКА. А НЕ ДА СЛУГУВА НА МЕРКЕЛ И ЕУССР.
38
0
 
5
 
! Отговори
Правилно е казано,че преди 7 години
"благочестивото" мюсюлманско женско облекло не може да спаси дори девствеността на момиче, нито гарантира сексуална неприкосновеност на жената. Това е една отживелица и каприз на ограничени хора.Като искат да живеят в Европа за постоянно, ще спазват европейските правила. Ако не им харесва, да заминават там, където Шериатът е държавен закон. Не сме длъжни да търпим примери на средновековно мислене и нехигиенично облекло, а децата ни да гледат всичко това, докато растат и формират възгледите си.
37
0
 
4
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
- Фрайбург: 19 год. студентка изнасилена и удавена от 17 год. афганистанец.- Кил: 41 годишен от Того залива вчера бившата си съпруга -38 год. със запалителна течниост и я запалва. Жената почина днес в болница.Всеки ден "единични случаи", режима на Меркел вижда само дървета, а не гората. Лъжепресата се опитва по всякакъв начин да скрие произхода на престъпниците, бил е без значение за следствието... Надеждате е една - АЛТЕРНАТИВА за ГЕРМАНИЯ !
36
0
 
3
 
! Отговори
До 38 преди 7 години
Защото, ако се прояви отстъпчивост спрямо 2-3 момичета заради религията им, после и друг ще откаже да се учи да плува - от чист мързел.Само че плуването в даден момент може да ти спаси живота, а също и живота на дете, което ще имаш след време.Мюсюлманското женско опаковане нищо не спасява, освен нежността на кожата в онези страни, в които климатът е горещ и пустинен, а семейството няма пари за дворци с паркове и за лимузини с частни шофьори.Неслучайно там имат пословица:"Фередже д/*** на пази"
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да спрем с тази толерастия. Тези всичките дето реват за проява на толерантност, дали са толерантни спрямо мен? Отговора е НЕ, защо тогава аз да бъда толерантен спрямо тях.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 40Да де, но за добро или зло научният комунизъм те накара да мислиш и да се противиш на постулатите, да си казваш "абе, да, ама не е така", а не като тия, пещерните, да вървиш с поглед, вбит в земята, защото си се родила жена в мюсюлмански свят, където мустакати стрини с мърляви ръце дори ти ампутират органите на женска чувственост - за да си "скромна", да не изпитваш удоволствие! А идиoтkите-майки да се лезят, докато ти се виеш от болка. Или под град от камъни.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗащото го има в учебния материал и се държи оценка . Искаш да минеш в следващ клас, научаваш учебният материял. И на мене навремето не ми се учеше Научен кочунизъм ,ама трябваше да завърша, нали ?
32
1
 
9
 
! Отговори
до анонимния под мен преди 7 години
затова се нарича училище, за да те учи обикновенно на skills for life, ама пък в края на краищата сам си решаваш, ако искаш недей да учиш дори четене и писане - за хамалуването училище не ти трябва нали?
31
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам, защо изобщо съм задължен(а) да се уча да плувам? Защо съм задължен(а) да се събличам в час по физическо? Решението е просто: който иска - да се учи да плува (по бански), който не иска - не иска. Така е при демокрацията.
30
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С всеки изминал ден наглостта на тези ме изумява все повече и повече!
29
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А като се топнат с чаршафите в басейна, останалите ученици задължително ли трябва да влязат с тях? Някой немюсюлманин може да не иска да влиза в басейна/пералнята с тях.
28
0
 
56
 
! Отговори
Ако порядките в ЕС преди 7 години
не харесват някому - свободен е да си върви!Дори за буркини не бива да се прави отстъпка. Останалите деца първо взимат душ, после влизат в басейна, а някакви претендират техните деца да влизат в същия басейн с няколко килограма текстил отгоре си, та да го поизперат там!Ако крайно консервативни мюсюлмани не желаят децата им да спазват правилата в европейските училища, незабавно да бъдат изгонвани от ЕС! Пуснати са тук, за да запълнят незаетите работни места, а не за да налагат своите традиции
27
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За това татаковците им ще ги ожгенят на 12 години и ще ги спрат от училище. Уж немците били виновни, а не алчността на татковците, които продават дъщерите си на дърти чичковци като трета и четвърта жена.
26
4
 
26
 
! Отговори
Хърц преди 7 години
Докато се чудят германците как да къпят малките забулени дебеланки батковците им и татковците им вече окъпаха с бяло малките германки.
25
11
 
3
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До Някоя27Тоя Исус - В небесното царство е поставил от дясната си страна и двете дъщери на Лот които съвсем съзнателно са напивали и са изнасилвали СОБСТВЕННИЯТ СИ БАЩА след като са избягали от Содом и майка им се е вкаменила защото се обърнала назад да погледне. Да. И сега Исус ги поставил от дясната си страна защото това било "Много богоугодно дело" Четете! Образовайте се и си изградете собствено мнение.
24
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, да плуват с якета и клинове. Която колкото може. Ако потъне, значи аллаха им така е решил. Може и като допълнение и бурка да имат.
23
4
 
10
 
! Отговори
Някоя преди 7 години
До НякойВ Новия Завет е истината - там е само любов и доброто! Старият Завет е по-скоро като Тората. Тя е и сборник от разкази и истории, разказани за едно по-примитивно състояние на обществото. Затова и идва Исус и се разказва за него в Новия завет. Той въвежда новите ценности на Любовта и Разбирателството, която Иисус преподава директно чрез своя житейски пример.
22
5
 
51
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Ислямът е свещенна гнусота. Както и всички останали религии. Отврат е това. Прочетете така наречените "свещенни" книги (аз съм чел по 2 пъти и библията и корана) и ще разберете на какво учат реално, а не това което говорят разни мюфтии и попове. Учели били на доброта и смирение. Прочетете и си сформирайте собственно мнение. Аз бях отвратен. На всичко отгоре има индивиди които настояват в училищата да имало часове по религия.Вместо децата да учат физика, математика и езици..... Безумие пълно!