ЕК разреши България да отпусне 20 млн. на Хитрино

Средствата ще са по програмата за развитие на селските райони
13 дек 2016 16:30, Елка Василева
44
ЕК разреши България да отпусне 20 млн. на Хитрино
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия е одобрила осигуряването на близо 20 милиона лева за справяне с щетите от взрива в Хитрино. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел министърът на земеделието и горите в оставка Десислава Танева.

Тя уточни, че сумата ще бъде осигурена в резултат на работата на създадена работна група по инициатива на еврокомисаря Кристалина Георгиева. Близо 20 милиона лева ще бъдат насочени целево възможно най-бързо към община Хитрино за справяне с пораженията от взрива, посочи Танева. Средствата ще бъдат осигурени по програмата за развитието на селските райони.

Още по темата

Общината има проектна готовност за изграждане на ВиК, улична и пътна мрежа за общо осем милиона лева. До края на седмицата ще подпиша заповед за изпълнението на тези проекти, заяви министърът в оставка.

Танева добави, че местните власти в Хитрино следва да изготвят проекти за ремонт на пострадалите от взрива общински сгради. Тогава ще бъдат осигурени останалите близо 12 милиона лева.

"Това, което можем да направим веднага - го правим, получихме и подкрепата на ЕК. Това показва, че имат значение всички представители на държавата на различни нива. Надявам се бързо, с всички усилия, да се справим с последиците от това нещастие", заяви Танева. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
smeshici.
31
0
 
7
 
! Отговори
Магьосници преди 7 години
Как за десет 10 дни, начертахте проект, взех те строителни разрешения и целия набор от документи около 50 различни печата, няколко стотин подписа и като цяло целия куп от разрешителни?! Вече щели и договор да подписват?!!!!! *** схемаджиите
30
0
 
10
 
! Отговори
Ядосан преди 7 години
Напишете в Гугъл - БРУТАЛНА ИЗМАМА! ВИЖТЕ КАК ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА И КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА НАГЛО ИЗЛЪГАХА ЗА ОТПУСНАТИТЕ 20 МИЛИОНА ЗА ХИТРИНО! Е, НЯМА ТАКИВА ИЗМАМНИЦИ!
29
0
 
16
 
! Отговори
чужденеца преди 7 години
20+10000000+смс. Кампанията доста парички.Това село трябва в град да се превърне за чудо и приказ,разбира се ако ГЕРБЕРИТЕ не приберат90% от всичко.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има сглобяеми къщи за по 30 хиляди евро, с гранация от 50 години. 30 къщи по 30 хилки са 900 хиляди евро. Да ги кажем 2 милиона лева. Ако другото се даде за инфраструктура, то тогава кражбата ще е с големите порции.
27
3
 
14
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Като стана дума за дпс община и ек се намеси, което показва кой подклажда сепаратизма и етническите партии, евро безценностите включват изкореняване на християнството и заместването му с исляма
26
0
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Колкото помогнахте на удавените и наводнените,толкова и тук ще помогнете...
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 30 къщи 20 милиона европейски + още 10 милиона български... То това трябва да са били сараи, а не бараките от село дето ги знаем всички какви са. За пътищата ок, но за ВиК малко не го схващам. Тука пак усещам че ще има едно източване на средства и накрая хората ще живеят във форгони.
24
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фирми на ГЕРБ ще грабят в Хитрино. За нещо, което струва 1000-2000 лева, на фирмата на ГЕРБ ще се платят примерно 100 хиляди лева.
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При тези размери на крадене на около 99% от средствата, от примерно 100 милиона лева за Хитрино, мафията около ГЕРБ ще присвои 99 милиона и май само един милион наистина ще е за Хитрино.
22
0
 
12
 
! Отговори
До прокуртуркта-а преди 7 години
Сега прокуратурката трябва да гледка колко от тези парички ще отидат у фирмички любими на ге-е-рб...
21
2
 
16
 
! Отговори
FBI преди 7 години
Докато стигнат парите до Хитрино вече в София са откраднали половината
20
1
 
12
 
! Отговори
песимист до 16 преди 7 години
2 млн? Голям оптимист си, голямото крадене тепърва предстои.
19
4
 
11
 
! Отговори
смеещ се преди 7 години
Абе Николова, работното време не ти ли свърши? Нямаш ли съпруг, деца, семейство ? Или тишина в спалнята ? Всъщност ти изобщо жена ли си ? :)
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нема Наде,нема да се бъркаме............парите са при Премиеро.
17
17
 
6
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
А вие червени другари няма ли да се бръкнете с някой лев от откраднатото?Нали сте радетели на доброто и сте сред най-големите филантропи?
16
5
 
1
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Тези които откраднат Корумпаните *** отново напират да вземат властта , че много огладняха.
15
2
 
11
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Да се помисли за разрушените къщи в близост до ж.п.линията,да не се строят отново,а да се строи на нови парцели отдалечени от ж.п.линията.
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Снощи гледах един клип , където тестваха ХАМЪР, дали ще издържи 3 кг експлозив, поставен под задната броня.Кола остана цяла, но под нея имаше огромна дупка, в която беше пропаднало задната гума, където е бил есплозива. Гумата също се беше спукала.
13
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дай боже от тези 20 млн. до хора да поне стигне 2 млн.