Борисов от Брюксел: Европа да спазва договореностите с Турция

"Ще обсъдим различните позиции по темите миграция, сигурност"
Обновена: 15 дек 2016 13:58 | 15 дек 2016 13:52,
117

Снимка: Facebook

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви от страницата си във Facebook, че в Брюксел е започнала срещата му с лидерите от Европеайската народна партия, която се провежда по традиция преди заседанията на Европейския съвет.

"Ще обсъдим различните позиции по темите миграция, сигурност, икономическо и социално развитие и ситуацията с приложението на споразумението с Турция. Нашата позиция е, че е необходимо продължаване на подкрепата за всички държави-членки на предна линия и от спешно попълване на капацитета за бързо реагиране на Европейската гранична и брегова охрана. Страната ни ще настоява и за потвърждаване на ангажимента за прилагане на договореностите с Турция, както и за ефективно прилагане на споразумението с Афганистан", написа той.

Само преди ден, на правителственото заседание, Борисов обяви, че макар темата за преговорите с Турция да е извадена от дневния ред на заседанието поради непостигането на съгласие между държавите-членки, принципното мнение на България е за потвърждаване на ангажимента за прилагане на договореностите с Турция и за продължаване на преговорния процес със страната.

"Колкото и да повтарям нашите претенции към Турция в редица сфери, стратегическото ни отношение към нашите съседи е да се спазват споразуменията, да се развиват, да се надграждат и да се отчита това, което те правят за справянето с бежанската вълна", коментира Борисов, според стенограмата.

Зам.-вътрешният министър Филип Гунев информира, че "колкото ние успяваме да спрем на границата, горе-долу те също толкова предотвратяват да влязат".

Бойко Борисов посочва и че споразумението между ЕС и Турция за реадмисия и преговорният процес за присъединяване са надежден и устойчив инструмент и механизъм за осъществяване на дългосрочни дейности от взаимен интерес, за предотвратяване на хуманитарни кризи и за развитие в стратегическа перспектива на отношенията между страните и между техните граждани.

"Необходимо е да продължат усилията за запазване на постигнатото и за осъществяване на напредък, дори в условията на бежанска и миграционна криза и на вътрешнополитически затруднения в редица страни от Европа и съседните региони", подчертава министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българин от Германия 93Ти най-добре замини за Русия и ни се обади от там.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До колега 85Не е трудно да се види от коментарите ви, че основната ви цил е да всявате несигурност, недоволство и смут по всички възможни теми следвайки полицейските методи на покровителите ви които ви плащат за това.
74
1
 
1
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Както се развиват нещата, от Германия ще замина направо за Русия, или поне към Унгария, Словаки, Чехия или Полша, където виждам единствено бъдещето за моите деца. Жалко, че България върви заедно с Германия отново към катастрофа. Вишеградската Четворка имат национално отговорни правителства.
73
0
 
0
 
! Отговори
Австрия преди 7 години
не бе подкрепена от Б.Б. Много жалко ! Повтаря се 14-ти век, когато балканските държави на са оказали задружно отпор на напиращите османлии, а напротив, някои княжества и отделни боляри са кооперирали дори с Османската Империя за да получат някакви облаги като васали.
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой каквото и да говори, Бойко си остава най предвидимия политик. Каже ли нещо, очаквай обратното. А това не е малко предимство в политиката. Затова очаквам да приеме нов премиерски пост, за да съм сигурен , че повече няма да го видим.
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия там, всичките, съвсем скоро ще си пишат мемоарите. Които могат да пишат, де! Другите ще диктуват.
70
3
 
14
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Пак сме под турско робство, ставай робе!
69
2
 
9
 
! Отговори
колега преди 7 години
До Анонимен 80 A може ли да се дестабилизира България , та ние сме на последно място във всички положителни класации и на първите - в негативните . айде кажи - по какъв начин може Русия да дестабилизира България , или ще чакаш да ти подскажат за съжаление сте платените
68
4
 
18
 
! Отговори
Ердоган преди 7 години
Аферм Тиквун Борисоглу ,ти си моя човек у ЕС.По голем турчин си от гюленистите.
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо, да не би ЕС да не си изпълнява договореностите? Някой съмнява ли се?
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г--Гири-мириЕ--Е ти кво знайш вдигам 100 кила от лежанка?Р--РРРРРРРъмжа като немска овчарка.Б--Бира-мира.
65
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орбан харесва политиката на Борисов. Затова го награди с най-високото отличие.
64
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Умерен и балансиран политик. Путинофилите го плюят защото той им пречи да дестабилизират България, което е основната им цел.
63
3
 
18
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Не обелва и дума за санкциите срещу Русия,от които ние страдаме много!
62
5
 
19
 
! Отговори
ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ХОРАТА! преди 7 години
ТАКА ЛИ? ВИЖ ТИ КОЙ СЕ ИЗЖИВЯВА КАТО НАЧАЛНИК И ОТКОГА НЕНОРМАЛНИКЪТ СЕ ЗАРЕПЧИ НА ЕВРОПА И ТО В ПОЛЗА НА ЕРДОГАН? КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ СЕ НАВЕЖДА И СНИШАВА ПРЕД "НАЧАЛНИЦИТЕ" ОТ БРЮКСЕЛ. ТАКЪВ В СЪЩАТА ТАЗИ ТУРАЦИЯ РАЗСТРЕЛВАТ. ТАКА ЧЕ,РАЗ.СТ.РЕЛ ЗА ТОЗИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И УНИЩОЖИТЕЛ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
61
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предател!!!!!!!
60
12
 
4
 
! Отговори
ASKER преди 7 години
RUSNACITE IZBIHA HILQDI BALGARI AMERIKANCITE BOMBARDIRAHA SOFIQKOMUNISTITE PAK IZBIHA HILQDIA SEGA EC VI POROBI, OGRABI VI PRIRODNITE RESURSI, OGRABI VI CENNOSTITE I KATO POSLEDNO VI ZALI4AVAT NAPALNO. I VSE O6TE NEMOGA DA RAZBERA KAKA TAKA VI SE HARESVAT GORE IZBROENITE !!!???
59
2
 
7
 
! Отговори
Левски преди 7 години
До ASKERАве Ага, пиши на Български ве!
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е лошо да си пожелаем на турците да им дойде акъла и да се освободят от все по-фанатизираното диктаторче Ердоган, чиято партия става все по-радикална и жадна за власт и пари.
57
4
 
13
 
! Отговори
Ердоган преди 7 години
Тоа *** само ми се дупи....ще зема да го изплющя...