Българин щракнал капана на бияча Светослав от "Максуда"

Стойков недоволствал от шумна спътничка
20 дек 2016 18:30, Петя Славова
157
Българин щракнал капана на бияча Светослав от "Максуда"
Снимка: Кадър от YouTube

Варненецът Светослав Стойков (27 г.), който нападна млада жена в метрото в Берлин, бил задържан от полицията, след като бил разпознат от друг българин, съобщи в. "Daily Mail".

За бруталната атака през октомври стана ясно този месец, след като германски медии разпространиха запис на инцидента. Тогава Стойков решил да замине за френския курорт Ница, където имал роднини. Когато сметнал, че е безопасно да се върне в Берлин заедно със съпругата си Цветанка, той купил автобусни билети за 21-часовото пътуване от Южна Франция.

По случайност обаче шофьорът на превозното средство се оказал българин, пише "Труд". Той се заслушал в нашенската реч, когато Стойков се оплакал на съпругата си от пътничка, която говорела твърде шумно по мобилния си телефон. Скоро след това мъжът, чието име не се съобщава, осъзнал кой е проблемният му пътник и бързо замислил план за залавянето му.

Още по темата

Поискал помощ от друг пасажер, който се обадил в полицията и когато автобусът пристигнал в Берлин, на автогарата чакали десетки униформени. При ареста заподозреният не оказал съпротива, съобщиха от местната прокуратура.

Ако бъде признат за виновен по обвинение в нанасяне на тежка телесна повреда, Стойков е заплашен от присъда между 6 месеца и 10 г. затвор. Българският гражданин от ромски произход е разследван и за опит за непредумишлено убийство.

На кадрите от камерата в метрото се вижда как той безпричинно рита в гърба 26-годишна германка, която при падането по стълбите чупи ръка и получава наранявания по лицето. Инцидентът става на 27 октомври на станция "Херманщрасе", като Стойков е заедно с още трима мъже – вероятно също българи.

Светослав Стойков бил разследван по жалба на чичо му Янко. Родственикът твърдял, че племенникът го е пребил и изнасилил след запой в квартал "Максуда".

Случаят е от юни 2013 г. Чичото Янко и жена му Златка гостували на Светослав и братята му Ради и Стойко – двамата, които се вижда да стоят безучастно при нападението в берлинското метро. Напили се и се скарали.

Тримата братя започнали да бият чичото, а Златка избягала да търси помощ. В жалбата си до полицията чичото Янко твърди, че през това време Ради и Стойко го държали, а Светослав го изнасилил. Гнусното престъпление не било доказано. Тримата братя отричали, а съдебен лекар не открил следи при освидетелстването на пострадалия. По-късно разследването било прекратено, тъй като роднините се сдобрили.

Светослав още като непълнолетен получил първата си присъда за кражба – пробация. Това стана ясно от неговото кримидосие, публикувано от местни сайтове. Ромът има и присъда за обир след улично нападение над жена във Варна. Четири пъти Стойков, който няма книжка, бил хващан да кара автомобил из Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
12
 
3
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ситуацията ескалира бързо.....Иначе, сефте българин да направи добро с пословичната си злоба към себеподобни в чужбина.
59
1
 
4
 
! Отговори
До 78 преди 7 години
До АнонименИ на теб да ти са хак, Пеевски, Доган, циггааните в Българи, Бойко...и т.н.
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати цензурата ! Тука повече няма да пиша коментари. Какви са тия звездички. Крайно време е да наричаме нещата с истинските имена. А истината , истината е че сме жалки и беззилни страхуваме се дори от истината !
57
33
 
5
 
! Отговори
issa преди 7 години
шофьорът е предател! Да се линчува!
56
0
 
11
 
! Отговори
POLIZEI преди 7 години
Интересно нито една германска Медиа не казва че е издаден от български шофьор а само от английската Дейли Меил и българския Труд
55
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъгувам за комунизма!
54
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тея немци що дискриминират *** бе ? Пуснете го веднага да си краде и да ви рита по стълбите момчето . И да не забравите да му давате помощи , да му плащате сметките и ако отидете на почивка и когато се приберете , той случайно се е настанил у вас , да не вземете да го пъдите .
53
2
 
32
 
! Отговори
Кольо преди 7 години
Наложително е властите да понесат отговорността за този *** като са го пуснали да излезе от страната !! Как е възможно с толкова престъпления ци.анин да бъде с международен паспорт или да е пуснат през границата ??? Кой отговаря за спокойствието на европейците и българите ??? Защо няма санкции за хората дали на това *** достъп до цивилизован начин на живот???
52
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досега българите се славеха около света като motherfuckers,вече сте определено в уникалната категория на unclefuckers!!Брависимо, вулгарс!!
51
0
 
34
 
! Отговори
Pe6o преди 7 години
Уважаеми "Джурналисти", научете се да правите разлика между Българи и Български граждани,Благодаря!
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Журналистката може да се образова малко по отношение на различните степени телесни повреди. Счупена ръка и нарнявания по лицето си е средна телесна повреда, откъдето и да го погледнеш. Дори и 2 счупени ръце и 2 счупени крака пак не е тежка телесна повреда, а 4 средни. Тежка телесна повреда има в случаите, когато травмата доведе до осакатяване или застраши живота на пострадалия, счупената ръка не е такъв случай.
49
9
 
2
 
! Отговори
тим СТАЛИН ГРАД преди 7 години
така от Сталин град Варна Оби4ат в гръб И ВИНАГИ В ГРЪБ
48
3
 
5
 
! Отговори
циганска варна преди 7 години
какво озна4ава СТАЛИН Варна на български език го преведете
47
6
 
2
 
! Отговори
гагаузи варна сталин преди 7 години
*** авария Сталин град хахахахах ***
46
10
 
2
 
! Отговори
циганска варна преди 7 години
селяните от село варна и басейна 4ерно море хах хахаххахахаха
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дуру дуру
44
2
 
5
 
! Отговори
На английски :-) преди 7 години
Shut your fucking face uncle fuckerYou're a cock sucking ass licking uncle fuckerYou're an uncle fuckер, yes its trueNobody fucks uncles quite like youShut your fucking face uncle fuckerYou're the one that fucked your uncle, uncle fuckerYou don't eat or sleep or mow the lawn,You just *** your uncle all day long
43
5
 
1
 
! Отговори
варна сталин град преди 7 години
македония е по силна от варна сталин град
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво мисли Българският Хелзинкски Комитет по въпроса с правата на етносите , които не са кафяви ? Защо в немските медии няма публикации че българският етнос е системно и безнаказано малтретиран , ограбван и изнасилван от кафявата *** и след това дискриминиран от държавата .
41
9
 
0
 
! Отговори
варна сталин град преди 7 години
за родино за сталин за варна