Човекът, открит мъртъв в камиона убиец, е поляк

Най-малко 12 са жертвите на атентата
Обновена: 20 дек 2016 07:13 | 20 дек 2016 07:00, Петя Славова
125
Човекът, открит мъртъв в камиона убиец, е поляк
Снимка: БТА

Човекът, открит мъртъв в камиона убиец в Берлин, е поляк, съобщи полицията в германската столица, цитирана от Франс прес.

Още по темата

Полският гражданин е един от 12-те човека, обявени за загинали при врязването на тежкотоварния автомобил в множеството на коледен базар. Според една от версиите е, че той е бил отвлечен от атентатора. Един заподозрян се опита да избяга, но бе задържан. Властите не разкриха самоличността му, пише БТА.

Полицията в Берлин заяви, че камионът, който уби най-малко  12 човека на коледен базар в германската столица, е бил врязан умишлено в множеството.

За задържания се предполага, че вероятно е дошъл в Германия като бежанец през февруари и е от Афганистан или Пакистан, предаде по-рано ДПА, като се позова на източник от силите за сигурност.

Собственикът на камиона, регистриран в Полша, съобщи пред Франс прес, че е говорил за последно с шофьора вчера следобед.

"Не зная какво става с него. Той ми е братовчед, познавам го от дете. Гарантирам за него", каза бизнесменът Ариел Журавски.

Служител на фирмата на Журавски уточни, че шофьорът е на 37 години. Той допусна възможността водачът на камиона да е бил убит. Възможно е задържаният заподозрян да е убил шофьора, за да вземе камиона и да извърши нападение.

Тежкотоварният автомобил пренасял 25 тона металургични продукти от Италия. Той пристигнал в Берлин вчера, но компанията, която трябвало да приеме товара, уведомила шофьора, че не може да го приеме, и му казала да пренощува някъде и да се върне тази сутрин.

Германската полиция засега не е разкрила самоличността и на останалите жертви. Трагедията се разигра в район в Берлин, който е посещаван от много туристи, отбелязва Франс прес.

Обстоятелствата около трагедията все още са неясни, но много индикации сочат, че става въпрос за атентат, каза германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер.

Случаят напомня на атаката в Ница на 14 юли. Тогава камион се вряза в множеството, събрало се в южния френски град за националния празник на страната, убивайки 86 души. Нападателят бе застрелян от полицията. Отговорност за атаката пое джихадисткта групировка "Ислямска държава".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
28
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Определено е наивно да се допуснат повече от милион пришълци за кратко време без никакъв контрол.
59
3
 
30
 
! Отговори
Меркел преди 7 години
Инцидентът е изолиран случай! Камионът-убиец е виновен, не са му работели чистачките! Съболезнование за жертвите и ранените, но трябва да сме толерантни.
58
2
 
33
 
! Отговори
Вълк в кошарата преди 7 години
Трябва да си изключително наивен, за да вкараш вълк в кошарата.Нали сами си ги извикаха тия хуманисти, що сега ***?
57
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен....щом ползеаш снимката.. Обама...значи си ясем...Това е Сергей Лавров не умен. Сега става ли ти ясен? Русофилска ти работа!
56
1
 
23
 
! Отговори
Рали1 преди 7 години
И сега Ислямска държава пое отговорността за атентата! Още снощи се разпространяваше тази информация от американски и руски медии!"Клетият бежанец" да не се окаже познато лице на някой главорез? Ама някой го е регистрирал като крайно нуждаещ се от закрила!
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧибурашкаЩом ползваш снимката та президент Обама на аватара си, ясен си
54
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЧеПирашкаМного ме дразнят хора на които им се плаща да опитват да разделят народа на русофили и русофоби. Кога ще има българофили не знам? Такива които разделят народа трябва да им се отнема гражданството и да се гонят от страната.
53
22
 
5
 
! Отговори
хибрид преди 7 години
Такъв атентат няма, това е част от хибридната война на Путин, за да злепостави Меркел! Всичко по тв-ту е компютърна анимация, не се връзвайте на рашките!Сега съм на площада, няма камион, няма жертви, хората си пазарят.
52
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз лично не живея вече 20 години в ЕС и нямам никакво намерение да се врьщам било то в Бьлгария или която и друга страна на ЕС глей ко става в германия на елхата как да излезеш с децата си ??? Или Франция или в Бьлгария ??? ЕС се разпада то се вижда ама има много слепи хора
51
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и Америка се разпадаше, капитализмът загниваше. Пък накрая загубихме Студената война.
50
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС се разпада сега на изборите мнооооооо ша *** накефи как баба Меркел ще се провали с тряськ и пак Путин ше е виновен то няма кой друг
49
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До:100 Фолксваген Мерцедес ВМW отдавна не са немски и са продадени ако не знаеш !
48
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво са направили?До 10 години пак ще си правят мерджаните, а руснаците пак ще си пият боярищника и ще си мечтаят за мерджан. И Путин пак ще ги пита какво са направили.
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А има ли в значение за цялата работата, че папа Франциск е йезуит а Бенедикт XVI, изведнъж се сети, че е стар и му е лошо? И взе че се отказа от понтифика...
46
4
 
23
 
! Отговори
Орбан преди 7 години
Днес.бг, продължавайте с толеpасткатa си политика към парапитеците, които наричате "клети бежанци". И сега какво? От заглавието се опитвате да внушите, че терористът е поляк, нали? Жалки същества!
45
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПУТИН: "Вие осъзнавате ли какво направихте?"Адското изречение към всички соро.соидни нещастници!Голям!
44
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПУТИН ВИ ПРЕДУПРЕЖДАВАШЕ В ООН ВИЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ КАКВО СТЕ НАПРАВИЛИ ? КОЛКО ХОРА ОЩЕ ТРЯБВА ДА ЗАГИНАТ ЗА ДА СИ ОТИДЕ МЕРКЕЛ И КОМПАНИЯ КАКТО НАПРАВИ ХИЛАРИ???
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И все пак хедонизмът ще довърши тези самозабравили се евроиздънки.
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАТОВЧЕДА МИ СВЕТОСЛАВ ОТ ДОБРИЧ ЩЕ ИМ СЕ СТОРИ ЦВЕТЕНЦЕ НА ХАЙЛ КАНЦЕЛАРИЯТА
41
0
 
19
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
ха честито на бабето Мергел...жалко за хорицата